3 skønne kirker og 3 tårne, du SKAL besøge i København

marmor kirken, frederikskirken, kirker i københavn, københavns kirker, gratis seværdiheder i københavn, seværdigheder i københavn, rejseblog

Omkring år 965 blev det danske folk kristent og siden da er kirker blevet bygget i hele Danmark.

Jeg (og alle andre danskere) er vokset op med kirker, som en del af landskabet.

Jeg er døbt og konfirmeret i min lokale kirke. I den samme kirke er mine forældre gift, mine søstre konfirmeret og min lillesøster Trine og min mormor blevet begravet. Jeg ser mig selv som en kristen ateist, men jeg er nysgerrig på religions, og jeg synes det er utrolig spændende at besøge religiøse bygninger, for de har en helt unik stemningen indeni sig.

I København findes der, efter min mening, nogle af Danmarks smukkeste kirker. Kirkerne kan gratis besøges (det betaler vi for via vores kirkeskat i Danmark). Flere af kirkerne i København har også kirketårne, som du kan komme op i, og fra toppen nyde den utrolige udsigt over København.

I dette rejseblog indlæg vil jeg gerne vise jer 3 kirker, jeg besøgte i København, som alle 3 har tårne du kan komme op i.

LÆS OGSÅ: Muslimen, ateisten og himmeriget
Vor Frelsers Kirke

Da vi ankom til København, tjekkede vi hurtigt ind på vores hotel, og derefter gik vi i retning mod Christianshavn. Allerede mens vi går i retning mod Christianshavn, kan vi se Vor Frelsers Kirke tårn, så vi behøvede ikke et kort for at finde kirken, vi gik bare efter tårnet. Vor Frelsers Kirke ligger et stenkast fra fristanden Christiania. Læs om seværdigheder på Christiania her. Det snoet tårn på kirken er nok et af Danmarks mest fotograferet kirketårne, da tårnet kan ses kanalbådene, men kirken indeni er også et besøg værd.

Kirken blev indviet i 1696 af Kong Christian 5. Fra 1822-1826 var N.F.S. Grundtvig er præst i Vor Frelsers Kirke. Han døde i 1872, og bliver begravet i kirken. N.F.S. Grundtvig er den person der har skrevet allerflest salmer til Den Danske Salmebog, og derfor en vigtig person for den danske kirke.

Kirken er gratis at besøge og åbne hver dag fra 11-15-30. Inde i kirken kan du opleve det smukke alter er skabt af den svenske kunstner Tessin og smukt med dine store engle og flotte farver.

vor frelsers kirke, vor frelskers kirke tårn, rejseblog, københavn rejeblog, københavn seæværdigheder, gratis seværdigheder i københavn,
Vor Frelsers kirkes smukke alter designet af svenske Tessin.

Vor Frelsers Kirkes Tårn

Fra D. 24. februar til 15 december er Vor Frelsers Kirkes Tårn åbent for besøgende. Entreprisen for at komme op i tårnet er mellem 30-50 kr alt efter sæsonen. Sommer sæsonen er den dyreste. (læs detaljeret oversigt her). Tårnet er 266 år gammelt og der er 400 trin til toppen af Tårnet, hvoraf 150 af trin er udvendigt rundt om spiret. På årsbasis besøger ca. 175.000 tårnet og tager de mange trin op i tårnet, for at se København fra 90 meters højde.

Trinitatis kirken, rundetårn, Trinitatis kirken rundetårn, kirker i københavn, seværdigheder i københavn, købenahvn gratis seværdigheder

Trinitatis kirken ved Rundetårn

Det er nok de færreste der tænker over det, men faktisk sidder Rundetårn fast på en kirke. Det er dog ikke kirkens klokketårn, selvom placeringen af Rundetårn for enden af Trinitatis kirken får det til at ligne et kirketårn. Efter mor og jeg havde spist frokost i Torvehallerne, gik vi i retning mod strøget. Undervejs “måtte” vi købe et par nye sko til min mor, da de andre klemte. Efter at have fået et par nye sko på, gik vi rundt om hjørnet hvor Rundetårn og Trinitatis kirken blev synlig.

Trinitatis Kirke og Rundetårn er et af Christian den 4.s mest kendte bygninger. Trinitatis Kirke blev indviet søndag 1. juni 1656, som en kirke for universitetets professorer og studerende. I dag har kirken dog funktion som almindelig sognekirke. Vi besøgte kirken, hvor de var ved at gøre klar til en koncert, som skulle spille den aften. I modsat ende af alteret er der en glasdør, hvor igennem man kan se ind i Rundetårn.

Navnet Trinitatis henviser til Treenigheden – Gud, Søn og Helligånd – men også bygningskomplekset var oprindelig en treenighed af kirke, observatorium og universitetsbibliotek, som det var Christian den 4.s ønske for kirken.

I 1728 bliv kirken hårdt medtaget af Københavns brand, men kirken blev genopbygget i 1731 bærer i dag præg af genopbygningen i 1731.

Kirken er gratis at besøge og åbne mandag til lørdag fra 09.30-16-30. Der er forskellige arrangementer i kirken som f.eks koncerter og fastelavn.

Trinitatis kirken, rundetårn, Trinitatis kirken rundetårn, kirker i københavn, seværdigheder i københavn, købenahvn gratis seværdigheder
Alteret i Trinitatis kirkenrundetårn, kirken i Købenahvn
Kigget ind til Rundetårn fra Kirken
rundetårn, københavns rundetårn, seværdigheder i købenahvn, københavn seværdigheder
Rundetårn set fra gaden

Rundetårn

Rundetårn stod færdigt i 1642, 14 år før kirken stod klar. Rundetårns Sneglegang er meget enestående  europæisk arkitektur.

Den 209 meter lange spiralrampe snor sig 7½ gang omkring tårnets kerne op til stentrapperne, der fører det sidste stykke vej til udsigtsplatformen. Rundetårn er et 41,55 meter højt.

34,8 meter over gadeniveau er udsigtsplatformen, og derfor kommer observatoriet, som er 6,75 meter højere oppe. Rundetårn er Europas ældste fungerende observatorium.

Entre til tårnet koster 25 kr, og er åbent alle dage kl 10-18 og tirsdag og onsdag kl 10-21.marmor kirken, frederiks kirken, kirker i københavn, seværdigheder i københavn, rejseblog, rejseblogger, københavn blog
På kirken står ordene “Herrens Ord Bliver Evindelig”

Marmorkirken / Frederiks kirken

Vi besøgte Amalienborg, for at se livgarden, som jeg synes er nogle hyggelige små menneskelige statuer. Læs mere om Livgarden og vagtskiftet på Amalienborg her. Efter at have besøgt Amalienborg gik vi meget naturligt over til Marmorkirken, også kendt som Frederiks kirken, der ligger lige ved siden af.

Kirken er utrolig smuk, og ligner på ingen måde en traditionel dansk kirke. Kirken er meget “rundt” og dekoreret. Marmorkirken husker jeg tydeligt fra andre besøg i København, men jeg har tidligere kun besøgt kirken i sommerferien, hvor der var rigtig mange mennesker i Kirken. Denne gang besøgte jeg kirken om vinteren, og der var der kun ganske få andre gæster i kirken. Det var skønt at opleve kirken uden den var fyldt med mennesker og derfor satte mig og min mor os i nogle minutter og nød den smukke kirke.

Marmorkirken er også kendt under navnet Frederikskirken. Kirken blev indviet 1894, men allerede grundlagt i 1749 af Christian Den 5. Ovenpå kirken er den mægtige kuppel, som målet 30 meter i indre diameter. Kirken er opført i nybarok stil med romerske forbilleder. Den er omgivet af statuer af personer fra Bibelen og den danske og internationale kirkehistorie og er en smuk kirke, som man kan sidde længe og studerer.

Kirken er åben mandag – torsdag samt lørdag kl. 10-17. Fredag og søndag kl. 12-17.

Panorama foto af kirken indefra.

Marmorkirkens tårn

Modsat Vor Frelsers Kirke og Rundetårn, så er det ikke så offentligt kendt at man kan besøge tårnet/kuplen i Marmorkirken. Måske er det sådan, fordi den kun kan besøges i weekenderne (Lørdage og søndage kl. 13.), med undtagelse af perioden 15. juni til 31. august, hvor den kan besøges alle dage kl. 13.

På et skilt ved døren til kirken står der tydeligt at billetsalg til besøg i tårnet sker efter først til mølle princippet, så vil du gerne besøge tårnet, så kom i god tid. Det koster 35 kr for voksne og 20 kr for børn.
 


PIN IT!

Kirketårne i København, Kirker i København, Seværdigheder i København, København Seværdigheder, Oplevelser i København Kirketårne i København, Kirker i København, Seværdigheder i København, København Seværdigheder, Oplevelser i København

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I KØBENHAVN, SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN, GRATIS OPLEVELSER I KØBENHAVN, TÅRNE I KØBENHAVN, KIRKETÅRNE I KØBENHAVN, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, GRATIS SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN, VISIT DENMARK, BLOG OM KØBENHAVN, BLOG OM AT REJSE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.