Halløj til Livgarden og Vagtskiftet på Amalienborg

Vagtskiftet på Amalienborg, amalienborg, livgarden, den danske livgarde, rejseblogger, købenahvn blog, blog om københavn, rejseblog om københavn, gratis oplevelser i københavn, københavn gratis oplevelser,

Der er ikke noget mere dansk en Livgarden, er der?

De er en “Live version” af Fætter BR, hvis job er at stå helt stille rigtig lang tid af gangen. De er rigtig sjove at se på, og de gode til deres arbejde!

I forbindelse med min tur til København, var jeg naturligvis også forbi Amalienborg for at se vores sjove danske soldaterdrenge.

Jeg kender flere drenge der igennem tiden har aftjent deres værnepligt i livgarden. De har alle været glæde for deres tid der, men også understreget hvor hårdt et job det faktisk er. Jeg betvivler ikke et minut at det er et hårdt arbejde! Men lige meget hvor hårdt deres arbejde er, så er også super sjove at kigge på, og endda få til at bevæge sig!

Når livgarden bevæger sig

De fleste kender livgarden som stillestående statuer, som alle turisterne tager billeder af, eller selfies sammen med. Men en sjælden gang imellem bevæger de sig faktisk :O

Jeg gik netop forbi ovenstående garden på billedet ↑, da han pludselig begynder at snakke. Jeg fik et stort chok, for jeg først troede han talte til mig. Til min overraskelse snakket han i et headset.

Samtalen var omkring de 2 udenlandske turister der stod i det næste lille røde gardehus, og var ved at tage billeder.

Det måtte de åbenbart ikke. Derfor begyndte garden at gå i retning mod turisterne, men han sagde “HEY STOP”.

Garden i fuld fart mod turisterne, der er ved at tage fotos i det lille røde garde hus. Min mor går med ham men jeg tog billeder.
Turisterne skynder sig væk, da de opdager garden er på vej hen mod dem. Garden vendte derefter om og går tilbage på sin plads. Dagens drama slut.

Sidst min mor og jeg besøgte Amalienborg var det min mor, livgarden var efter.

Min mor ville nemlig “lige tjekke” hvad der stod på dørtelefonen på den ene af dørene i Amalienborg. Det måtte hun ikke og en livgarde kom dengang hen til hende og “brummede” hende væk. Den historie griner vi stadig meget af, og den nye historie med de udenlandske turister i “Gardehuset” gør ikke historien fra dengang mindre sjov.

Han ser da flot ud, gør han ikke?

Vagtskiftet på Amalienborg

På Amalienborg er der vagtskifte for livgarden dagligt og det er en hyggelig gratis seværdighed i København.

Paraden for vagtskiftet består af et musikkorps på 36 musikere, et tambourkops på 12 tambourer samt vagten, der består af 36 gardere.

Vagtparaden marchere til Amalienborg fra Livgardens Kaserne i Gothersgade kl 11.27. På ruten passerer vagtparaden Rundetårn og Kongens Nytorv. Lidt før kl. 12.00 marcherer paraden ind på Amalienborg slotsplads, hvor de aftrædende vagter er opstillet med deres gevær.

Den aftrædende vagt og den tiltrædende vagt laver en omskiftermarch mens Musikkorpset spiller musik.

Musikkorpset giver under gardernes vagtskiftet på Amalienborg en lille koncert på 3-4 numre. Derefter marcher Musikkorpset væk med garderne, hvis vagt er slut, mens de nye garder stiller sig på deres pladser, til flere timers vagt som levende statuer.

Praktisk information om Amalienborg:

Adresse: 

Vagtskifte på Amalienborg: Kl 12.00 hver dag
INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I KØBENHAVN, SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN, GRATIS OPLEVELSER I KØBENHAVN, VAGTSKIFTET PÅ AMALIENBORG, VAGTSKIFTET, DEN DANSKE LIVGARDE, LIVGARDEN PÅ AMALIENBORG REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, GRATIS SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN, VISIT DANMARK, BLOG OM KØBENHAVN, BLOG OM AT REJSE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.