Da jeg flyttede til Alanya, var jeg opmærksom på det var en levende turistby om sommeren, og en rolig stille by om vinteren.

At det er en turistby, som mange hundred tusind besøger hvert år, var IKKE en af grundende til at jeg flyttede til Alanya.





Når man bor fast i en turistby, bliver man hurtigt lidt ”fyldt op” af turister. Mens de er på ferie, er min hverdag fortsat i gang. Turister virker til at have glemt, hvordan man går på fortovet og hvad der er passende og upassende opførsel, bare fordi de er på ferie.

Det er nemt at være negativ (også for mig), MEN jeg har givet selv den udfordring at sige 5 GODE ting ved at bo i en turist by. Det har jeg gjort for at minde mig selv om, at der også er gode ting ved at bo i Alanya, i højsæsonen af turismen.

5 gode ting ved at bo i en turist by, som Alanya:

1. Humøret er højt.

Turister er glade, de er på ferie. – De lokale er glade for turister betyder indtjening.

Byen er levende og alle de glade mennesker i byen, smitter også af på mit humør. Solskin hver dag og smukke omgivelser hjælper også rigtig godt på humøret.

2. Der er fest hver dag.

Forbi Alanya ikke sover i ca. 6 måneder af året, er der fest hver dag. Det betyder Alanyas diskoteker, restauranter og Clubs er åben hver dag, og man behøver ikke planlægge sine byture til fredag og lørdag.

3. Folk klæder sig farverigt.

Med udgangspunkt i danskerne, så klæder de sig normalt meget i mørke farver.

Men når kufferten skal pakkes til ferie, så kommer alle farverne ud af skabet og ned i kufferten.

Det er tydeligt at mange turister har pakket tøj, som de har glæder sig længe til at have på. Pigerne har flotte sommerkjoler på, og mændene fine skjorter – Og de mange sommer farver pynter rigtig fint i gadebilledet.

4. Romantik i luften.

Alanya er smuk by, som tiltrækker mange kæreste par.

De tager på ferie for at dyrke deres kærlighed og tid sammen. Det betyder at der hver aften er par på romantiske gåture på stranden, par som går hånd i hånd på gaden og som spiser en romantisk middag.

Romantik er altid en god ting og jeg bliver glad, når jeg ser så meget kærlighed i Alanya.

5. De tager hjem igen.

Jeg lovede listen skulle være GODE ting ved at bo i en turist by, og en af de bedste ting som fastboende i en turist by er det faktum turisterne rejser HJEM IGEN.

Turisterne er Alanyas hovedindkomst, og en uundværlig del af Alanya, men personligt synes jeg også det er dejligt når sæsonen er slut!

Oprindelig skulle listen have været med 10 punkter, men det var (desværre) ikke så nemt at finde de sidste 5 punkter.

Bor du også i en turistby og har du nogle positive punkter, som du synes jeg har glemt på listen, så skriv en kommentar! Jeg vil super gerne høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.