6 mystiske ting, som sker når du faster under ramadanen.

Måske har du ligesom mig, prøvet at faste under ramadanen.

Måske har du det stadig til gode.

At faste under ramadanen er anderledes end en faste-slankekur. Under faste-slankekurer drikker man normalt en masse vand eller væske som supplement til den mad, man ikke spiser. Detox / juice kurer er heller ikke det samme, som at faste under ramadanen, for selvom man ikke spiser mad, så undtager man masser af væske, som fylder maven.

Tilbage til emnet, for der sker nogle ”mystiske” ting under ramadanen, som man skal faste for at bemærke – eller læse dette indlæg, hvor jeg afslører de mystiske ting der sker med mig.

seværdigheder i Lissabon, oplevelser i Lissabon, panorama punkter i Lissabon, udsigtspunkter i Lissabon, Viewpoints i Lissabon, udsigt over Portugal

Ramadan ånde

Overskriften lyder måske som noget jeg har fundet på, men det er faktisk en kendt udtryk under ramadanen på engelsk kaldet Ramazan Breath.

Der er et citat fra Allah som lyder således: “By Him in Whose Hands my soul is, the smell coming out from the mouth of a fasting person is better in the sight of Allah than the smell of musk. (Allah says about the fasting person), ‘He has left his food, drink and desires for My sake. The fast is for Me. So I will reward (the fasting person) for it and the reward of good deeds is multiplied ten times.”

Ramadan ånden opstår fordi man efter solopgang ikke må børste tænder, vaske sin mund, tygge tyggegummi osv. osv. samtidig med maven er tom, så den dejlige odør fra maven kommer ud af munden. Vi lugter grimt, for at sige det mildt.

Restauranter i Lissabon, Dåse mad restaurant i Lissabon, Lissabon dåsemad restaurant, mad guide til Lissabon, Lissabon restaurant
Under ramadanen bruger jeg utrolig meget tid på at KIGGE på mad.

Går tur i køkkenet

Selvom jeg ikke må spise, så sker der flere gange dagligt noget automatisk i min hjerne, hvor det lige vil en tur i køkkenet og kigge i køleskabet og skabene.

Det er et mysterium og en gåtur som ikke giver mening, alligevel sker det uden jeg tænker over det.

Ramadanen i Tyrkiet, Ramadanen dagbog, hvordan er det at faste, hvordan overlever du din kæreste faster, dansker i Tyrkiet, Islamsk ramadan, dansker i udlandet

Lave mad man ikke kan smage på

Jeg går all-in, når jeg faster, selvom det er sympati /protest faste. Det betyder også, at der skal laves mad før Iftar, som jeg ikke kan smage til.

Derfor har jeg de fleste dage lavet mad, som jeg er god til at lave i forvejen og derfor ved hvordan skal tilberedes for at smage godt.

Jeg indrømmer gerne, at det føles underligt ikke at smage maden til men jeg følger reglerne.

Berlin muren, steder i Europa du kan se berlin muren, berlin muren i köln lufthavn, Berlin muren cologne lufthavn, Berlin muren i Amsterdam, Believe it or not Amsterdam, Berlin muren i Bruxelles, Berlin muren ved Eu parlamentet, Stykke af berlin muren

Alt bliver til en lang snickers reklame

Jeg har ikke fjernsyn mere, så jeg ved ikke om de snickers reklamer, hvor nogle er en Diva fordi de er sultne, også bliver normale efter en Snickers, stadig kører i TV, men gør de ikke, så håber jeg du kan huske dem, så dette punkt giver mening.

Jeg er nemlig 100% en karakterer i en Snickers reklame i løbet af dagen. OG ”pling” når jeg har spist, så er jeg tilbage til normale.

Jeg tror godt, de fleste kan sætte sig ind i, at man bliver ”lidt” unfair, når man ikke har fået noget at spise og drikke i mange timer (hvor man normalt spiser), så lidt ekstra gnidninger er nok uundgåeligt under ramadanen.

Ramadanen i Tyrkiet, Ramadanen dagbog, hvordan er det at faste, hvordan overlever du din kæreste faster, dansker i Tyrkiet, Islamsk ramadan, dansker i udlandet
Ramadanen i Tyrkiet, Ramadanen dagbog, hvordan er det at faste, hvordan overlever du din kæreste faster, dansker i Tyrkiet, Islamsk ramadan, dansker i udlandet

Alle er vågne om natten

Jeg har før skrevet om, at det følelses underligt at lave mad kl 03 om natten. Det er der er næsten endnu mere underligt, er at kigge ud af vinduet og se alle ens naboer også er oppe for at lave mad.

Fra min ene altan tog jeg ovenstående billeder af de 3 bygninger, jeg kan se fra min ene altan, og der er det tydeligt at se, at jeg langt fra er de eneste der er oppe om natten. Når det ikke er Ramadanen, så sover alle, men lige nu er alle vågne og laver mad om natten.

Iftar alanya, alanya iftar, ramadanen traditioner, traditioner under ramadanen, hvad er ramadanen, hvordan foregår den muslimske ramadan, tyrkisk mad, tyrkiske retter, mad fra Tyrkiet
Traditionelt set brydes fasten med at spise en dadel, så sådan startede jeg også dagens aften måltid.

Bryder fasten med sine venner

Dette punkt er ikke så mystisk, det er faktisk rigtig hyggelig. Flere gange har jeg spist Iftar (navnet påm måltidet der spises når fasten brydes) sammen med min veninde Bilge. Vi har både spist på restaurant, hos hende og hos mig.

Det er helt normalt at vi spiser sammen, men normalt spiser vi, når vi er sultne, ikke når solen går ned. På den anden side så hjælper det lidt, at ens veninde også faster, for selvom jeg ikke er muslim, så er det at gøre ting i fællesskab altid hyggeligt.

Har du prøvet at faste under ramadanen? Hvad har du bemærket som værende “mystisk” under din faste? Skriv en kommentar i kommentarfeltet.

PIN IT!

Ramadanen i Tyrkiet, Ramadanen dagbog, hvordan er det at faste, hvordan overlever du din kæreste faster, dansker i Tyrkiet, Islamsk ramadan, dansker i udlandet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.