Alanya Den tyrkiske hverdag Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser

5 spørgsmål udenlandsdanskere er røv trætte af

udenlandsdansker, dansker i udlandet, blog om udlandet, blog om tyrkiet, dansker i udlandet, dansker i Tyrkiet, Tyrkiet dansker, blog om Tyrkiet, blog om Alanya, rejseblog, dansk rejseblog, danish travelblog

At være udenlandsdansker er super fedt. Men det er langt fra alle danskere der forstår det.

Jeg tror måske det kræver et bestemt “gen”, at sige farvel til sit hjemland, og skabe et nyt hjem et andet sted i verden med en anden kultur og nogle udfordringer, som udfordre den danske mentalitet og logik.

Jeg kender mange udenlandsdanskere, og jeg tror de fleste kan sætte kryds ved, at det her er de 5 mest irriterende spørgsmål, du kan stille en udenlandsdansker.

Jamen, hvornår kommer du så hjem?
– Hjem er hvor hjertet er, og for de fleste er Danmark ikke længere hjem, vi er hjemme der, hvor vi bor.

Men skal dine børn så vokse op der?
– Øhh ja. De lokales børn ser ud til at have det godt, så hvor skulle mine ikke blive glade her?

Men savner du ikke din familie helt vildt?
– Jo det gør man da, men man kan jo ikke leve sit liv efter, at sidde på mors skød for altid og jeg tror på mange punkter ikke det er værre end hvis man flytter til hver sin ende af Danmark.

Hvorfor tager du ikke bare din kæreste med herop?
– Fordi lykken for os er ikke, at den danske skat skal diktere, hvor vi skal bo, hvor mange penge vi skal tjene, eller hvor godt man taler dansk for at få lov til at være sammen.

Men du kan jo ikke blive boende i udlandet for altid?
– Kan jeg ikke? Giv mig en god grund!

Er du også udenlandsdansker? Del gerne de spørgsmål du er træt af i kommentaren!
You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  laila christiansen
  04/02/2016 at 6:50 pm

  det må være rigtigt dejligt, jeg kan helt sikkert forstå dig, men jeg er den 3 alder og har mange børnebørn, så derfor bliver jeg nok i dk, der er gratis læge og operation jeg har lige fået en nye hofte, men kunne jeg vælge om for 25 år siden, ja så var jeg flyttet, elsker klimaet.

 • Reply
  Astrid
  07/02/2016 at 5:35 pm

  Spot on 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.