7 punkter hvor Tyrkiet og Cypern er ens og SLET ikke ens

nordcypern, cypern blog, oplevelser på nordcypern, oplevelser i girne, oplevelser i nicosia, oplevelser i famagusta

Sjette tur på Cypern, og sæsonen er virkelig i gang.

Alle dage frem til august er øremærket, og jeg skal arbejde fokuseret på at lave gode udflugter som guide, opdatere hjemmesider og lave magasinet klar til august.

Men selvom jeg har travlt, glemmer jeg ikke bloggen. Jeg har min ipad, og på den kan jeg skrive lidt blogindlæg mens mine søde danske gæster har “fritid” på turene.

Tirsdagens tur til Kyrenia startede med en gæst som spurgte “Hvor er Cypern og Tyrkiet ens og hvor er det ikke”. På det punkt er jeg jo en uofficiel ekspert efterhånden, og for at dele min fancy viden, besluttede jeg mig for at skrive mit svar til gæsten ned, så andre og kan få glæde af det

(måske, måske ikke er du bare nysgerrig)

7 punkter hvorpå Tyrkiet og Nordcypern er ens:

 1. På Nordcypern er det officielle sprog tyrkisk.
 2. Den officielle valuta er TL (tyrkisk lira), men det er også muligt at betale med € og britiske pund.
 3. Nordcypern ligger kun ca 60 km var Tyrkiet, hvilket gør de deler måde det varme klima og Middelhavet.
 4. De kører også fuldstændig sindssyge på Cypern.
 5. Ligesom i Alanya, er der også basarer med frisk frugt og grønt samt lokale delikatesser på Nordcypern.
 6. Tilsyneladende hænger en god ferie destination altid sammen med russere. Ligesom i Alanya, så fylder de også godt på øen Cypern.
 7. Middelhavet og smukke strande betyder også havskildpadder, som yngler både på Nordcypern og i Tyrkiet. I begge lande er de lige svære at få mulighed for st møde.

Se modsætninger under fotoet.

nordcypern, cypern blog, oplevelser på nordcypern, oplevelser i girne, oplevelser i nicosia, oplevelser i famagusta
Smuk solnedgang fra muren i Famagusta.

7 punkter hvorpå Tyrkiet og Nordcypern ikke er ens:

 1. Byernes størrelser. Nicosia, øens største by (og hovedstad) har “sølle” 61.400 indbyggere, hvilket er meget lidt, når man sammenligner med de næsten 300.000, der bor i Alanya.
 2. Historie fylder meget både på Cypern og i Tyrkiet. Mange af de mange folkeslag har boet i begge lande, blandt andet romerne og osmannerne, men ud over det, så har de ikke meget tilfælles.
 3. Er man vant til at rejse i Alanya, så er hollændere og briterne ikke de nationaliter man møder flest af. Det er det tilgengæld på Nordcypern, hvor hollændere og briterne fylder godt i turist statistikkerne.
 4. Same same but different. Ovenover skriver jeg jo Tyrkiets og Cyperns trafik er ens. Det er den dog ikke helt. På Cypern kører de nemlig i venstre side.
 5. Det er ikke fordi jeg har boet på særlig mange hoteller i Alanya, men jeg har venner der for bor på hoteller, og en ting jeg ofte hører er at der er mer pris på aircondition. Sådan er det ikke på Nordcypern. Alle hoteller jeg har været på har haft gratis aircondition, og ofte er den tændt, og har nedkølet værelset allerede når man ankommer.
 6. På Cypern kan man, på trods af hoved religionen er muslimsk, få svinekød. De fleste restauranter og hoteller servere svinekød, og når man spørg de lokale om det er almindeligt, er svaret ja.
 7. Fra Alanya er jeg/vi vant at en stor del af lejlighederne er ejet af Skandinaverne. Her er det ikke så almindelig at Skandinaverne ejer lejlighed og til dato har jeg stadig ikke mødt nogle som ejede bolig på Cypern.

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER PÅ CYPERN, REJSER TIL CYPERN, SEVÆRDIGHEDER I TYRKIET, OPLEVELSER PÅ NORDCYPERN, GODE REJSERÅD TIL CYPERN, FIND REJSEN TIL CYPERN, FIND FLYBILLETTER TIL CYPERN, MINE REJSERÅD, REJSER PÅ CYPERN, REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, FIND REJSEN, BLOG OM CYPERN, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM NORDCYPERN, SEVÆRDIGHEDER I GIRNE, SEVÆRDIGHEDER I KYRENIA, SEVÆRDIGHEDER I NICOSIA, SEVÆRDIGHEDER I FAMAGUSTA

1 Comment

 1. Irene Bjørkavåg

  Kjekt å følge din blogg. Jeg har leilighet i området, hvor jeg elsker å tilbringe min fritid. Skal være flere måneder i Alanya denne sommer/høst.Arrangeres det reiser fra Alanya til Nord Kypros?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.