Alanya har reddet følelsen af jul for mig

I takt med man bliver ældre tror jeg mange mister glæden ved julen.

Som barn handler det julekalender, gaver, god mad, familie hygge, lune tæpper og forventningsglæde. Som voksen handler det om julegave indkøb, mørke dage, stress og kampen mod tid.

I mange år betød julen ikke noget godt for mig. Et stort ar på sjælen var forbundet med juleaften, da det var den sidste dag min søster var i live. D. 25 december om morgen fik hun et hjertestop, og efter halvanden måned i koma døde hun. At juleaften var den sidste dag hun var i live, gjorde julen til en bitter og sørgelig dag.

Efter jeg flyttede til Alanya blev julen den tid på året, hvor jeg kunne rejse til Danmark. Resten af året laver jeg magasin, rejser rundt som guide eller hjælper lokale virksomheder med deres marketing og grafisk design. I december og januar ligger Alanya sig til at sove, og det betyder jeg kan rejse til Danmark og fokusere på min familie.

Jeg har fået vendt min følelse af jul. I dag er julen blevet en tid, hvor jeg kan mindes min søster og være sammen med min familie. Jeg husker tydeligt den sidste juleaften vi havde sammen. Hun var indlagt den dag, men hun fik det bedre efter aftensmaden og vi sluttede vores juleaften af sammen som en familie. Jeg har fået vendt bitterheden til et glædeligt minde.

Når man bliver fjernet fra julestressen

Jeg tror rigtig mange danskere får ødelagt deres juleglæde af den forventningen, der er blevet skabt i det danske samfund. Det er blevet en forbrugerfest, hvor stress og penge er hovedfokus, og sammenværdet, hyggen og følelsen af jul er blevet kvalt.

I Alanya bliver man fjernet fra den stress. Her skinner solen hver dag, og ingen tænker på julegaver. Det giver ro, for i Danmark starter julen efterhånden i september, og før man når juleaften er man ved at brække sig over gran, brunkager og lugten af gløgg.

For 3 år fik jeg ideen til hjemmesiden Julegavertilalle.dk. Ideen og mit kreative behov for en ny type hjemmeside, kom som en kombination af at alt i mit liv handlede om Alanya (min hverdag, mit arbejde, osv), og at jeg savnede de gode ting ved julen.

På siden har jeg blandt andet lavet et utal af gratis juledesigns, såsom julehjerter, kravenisser, til og fra kort osv, som gratis kan downloades og printes.

Glæden ved at dele er for mig en stor del af julen, og jeg kunne se ikke andre delte gratis julepynt på nettet. På siden giver jeg også gode ideer til julekalendere til stor og små, samt inspiration til julegave indkøb. Find f.eks inspiration til gaven til mormor eller oplevelsesgaver til børn.

gratis kravlenisser, download gratis kravlenisser

Alanya har reddet følelsen af jul for mig

Alanya har på mange måder “reddet” julen. Ved at blive fjernet fra den danske julestress, har jeg fundet ind til alt det gode ved julen, og juletiden er en tid jeg ser frem til, da jeg får mulighed for at bruge en masse tid med mine forældre og venner i Danmark. Rejsen går hjem til Danmark D 16/12 <3
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.