Julens bedste tradition i Alanya: Julemarked

I år var det 3. gang jeg besøgte Alanyas julemarked, som jeg uden tvivl synes er Alanyas hyggeligste årlige traditon.

For 3 år siden var julemarkedet foran det lille springvand længere ned af havnen ( ikke langt fra Red Tower) Det var en solskinsdag, hvor jeg kun havde en tynd læderjakke på. Taner havde en t-shirt på.

Præcis dette ved jeg, for jeg har nemlig disse 2 billeder fra dengang (15/12 2014).

Første gang Taner mødte julemanden. Se hvor sød og ung han er <3
Unge Taner og mig.

De sidste 2 år har vejret til julemarkedet haft mere “julevejr”, men skiftevis regn og solskin. De sidste 2 år har julemarkedet også været placeret foran Alanya kommune længere nede af havnen.

Desværre er danskerne ikke længere særlig godt repræsenteret til julemarkedet, men det giver naturligvis mulighed for at smage de mange andre landes juledelikatesser. De danske juledelikatesser skal jeg nok nå, når turen går til Danmark på lørdag <3

Tyrkernes utrolige opbakning

“Det er for vildt, at i holder så stort et julemarked i Alanya, hvad siger tyrkerne til det?” sådan sagde min mor i telefonen i lørdags. Hvad tyrkerne siger og tænker det ved jeg ikke.

De holder ikke jul fordi de er muslimer, men de har blandt julen ind i nytåret, så de kender godt julemanden, julepynt og dele af hyggen. I december er det selvsagt at der ikke er særligt mange turister i Alanya, og derfor er størstedelen af de fremmødte tyrkere.

De (tyrkerne) så ud til at hygge sig. Mange brugte julemarkedet til at spise frokost og få taget nogle sjove selfies, og med priserne i bund til julemarkedet, kunne man også få smagt en masse forskelligt, og se hvad man kan lide.

Må traditionen vare forevig

Jeg elsker virkelig julemarkedet og har alle år skrevet artikler om det både før og efter på Alanya.Dk. Årets “efter” artikel kan du læse her.

Jeg krydser mine fingre for at julemarkedet fortsætter med at være en stor succes i Alanya, og dermed fortsætter med at blive lavet år efter år <3 Heldigvis tyder den store opbakning ikke på de stopper foreløbig 🙂

 

Mine billeder fra året julemarked 2017:

Manager fra EV Hasan og den søde tjener assistent foran flaget for det velgørende organisation som overskuddet fra julemarkedet går til.
Et produkt fra Alanya jeg er blevet besat af, er dette Banan turkish delight, som smager SÅ lækkert. Derfor har jeg købt 6 pakker.
Balcony Flowers er min favorit blomsterbutik i Alanya, og til julemarkedet solgte de disse flotte planter.
Disse russiske kvinder har jeg taget billeder af alle 3 år jeg har været på julemarkedet. Igen i år lykkes det at få et plet skud af dem.
En håndfuld af mine udenlandske venner på scenen, hvor de dang julesange så smukke som engle.
Det høje juletræ fra midten af julebazaren med Alanyas borg i baggrunden.
error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.