Dagens oplevelse på Cypern: Afrikansk Gudstjeneste

Nordcypern, oplevelser på nordcypern, dansk guide på nordcypern

I morges kl 08 landede jeg på Cypern.

Efter en gang morgenmad og en lille lur gik turen mod Girne.

Personligt finder jeg Girne super hyggelig, og i dag havde jeg muligheden for at udforske endnu mere af byen. Min nye kærlighed til Girne er også grunden til jeg har skrevet om byen i det nyeste Hello Alanya magasin.

Sammen med Gitte og Sanne og et bykort i hånden brugte vi dagen på at udforskede mange af Girne´s historiske områder, for jeg er en “sucker” for historie. Dagen sidste stop var planlagt til at være et kort og simpelt foto stop ved den lille gamle kirke tæt ved Girne borgen, men så simpelt blev det ikke.

Stoppet blev nemlig alt andet kort og simpelt.

Inde i kirken var der en afrikansk gudstjeneste i gang, og selvom vi havde planlagt, vi bare ville kigge ind af døren, så vinkede smilende flere afrikanske mænd og kvinder os hurtigt ind i kirken.

Vi var nysgerrige og trætte i benene, så vi gik ind og satte os.

En lille pige til gudstjenesten sang en sang om Jesus foran alle deltagerne.

Det var en helt unik oplevelse. Ud over os var der 2 andre hvide kvinder. Derudover var alle sorte afrikanere af vidt forskellig alder og størrelse.

Gudstjenesten forgik på engelsk og den unge herre der prædikede stod ikke stille i 1 sekund. Han sprang rundt, hævede og sænkede sin stemme og flagrede med armene mens han fortalte.

Den ungen mand som prædiskede stod ikke stille på noget tidspunkt.

Afrikansk gudstjeneste i en 100 år gammel kirke på Nordcypern

At sidde i en 100 år gammel kirke med 50 afrikanere på Nordcypern gjorde mig pludselig meget bevidst om jeg var hvid. Og derfor kunne jeg ikke lade hver med at sidde og kigge rundt på de mange andre mørke deltagere. Til min store overraskelse var der ingen der kiggede på mig.

Så der sad vi, 3 danske super turister i Girne, til afrikansk gudstjeneste – Og alle agerede som om det var helt naturligt, vi var der.

Den hvide kvinde er ikke svær at overse i kirken.

Som sagt var der 2 andre hvide kvinder til stede ud over os.

Den ene kvinde var SUPER HVID. Hendes hår var hvidt, hendes tøj var hvidt, endda hendes sko var hvide. Noget siger mig hun var britisk, for det er mange af de ældre kvinder på Cypern På trods af at være hvid, og mindst 40 år ældre end alle andre, opførte hun sig også som om hun hørte til.

Når de andre hævede hånden, gjorde hun det også. Når de andre sagde amen sagde hun det også. Og da flere gik op for at blive velsignet gik hun med.

Hun var den sidste der blev velsignet, og jeg tror der var noget galt med hendes ben. Den unge mand som havde prædiket, brugte i hvert fald lidt tid på hende, hvor hun flere gange gjorde bevægelser med benene og til sidste virkede lettet, som om noget var gået i orden.

Den var den gudstjeneste jeg til dato har deltaget i, hvor der var mest gang i den.

Den afrikanske gudstjeneste bød både på fantastisk gospel musik, fascinerende præken og verden sødeste lille afrikanske pige. Se video af det her.

Verden sødeste lille afrikanske pige.

Den lille afrikanske pige dansende rundt mellem de bagerste rækker, og kom til sidst over til mig med hendes store fantastiske brune øjne og gude smukke hud. Jeg tændte kameraet på min telefon og til store underholdning for hende. Hun tog flere billeder af sig selv. Her er et par af billederne.

Oplevelsen var ovre i løber af 30 minutter, også gik alle deltagerne ned i kirkens kælder, hvor der blev serveret.

Denne oplevelse var et skøn eksempel på, at man aldrig ved hvad dagen bringer, når man rejse ud i verden. Det er præcis derfor jeg elsker at rejse og rejseblogge fra mine rejser.

Denne gudstjeneste vil sent blive glemt, og det var en fantasiske oplevelse, ovenpå det der forhåbentlig bliver 5 gode dage på Nordcypern.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.