Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser

En tur til Grækenland og tilbage igen

cypern, nordcypern, green line, grænsen mellem tyrkiet og grækenland, blog om cypern,
Jeg er fortsat på Cypern (hvis nogle var i tvivl) og i dag besøgte vi hovedstaden Nicosia.

Nicosia, også kendt som Lefkoşa, er den eneste hovedstad i verden som er delt i 2 (tidligere var Berlin også delt i to, som de fleste nok husker). Hele vejen i gennem øen Cypern er der det der hedder Green Line, som er linjen der skiller den tyrkisk og den græske side af Cypern og har gjort det siden 1974.

cypern, nordcypern, green line, grænsen mellem tyrkiet og grækenland, blog om cypern,

Den tyrkiske side af grænsen mellen nord og syd på Cypern

Meeen jeg har jo et fancy europæisk pas, så jeg kan nemt besøge begge sider af øen, bare jeg har mit pas med mig ( og minder Gitte om hendes, så hun ikke skal stå på den ene side).

I dag besøgte jeg derfor for 2. gang den græske af Cypern i nogle få timer.

cypern, nordcypern, green line, grænsen mellem tyrkiet og grækenland, blog om cypern,

Selfie på over på til Grækenland.

Det er naturligvis ikke meget man kan nå på 2,5 timer på den græske side af Cypern, men man kan nå noget meget vigtigt – at komme i Tiger butikken.

cypern, nordcypern, green line, grænsen mellem tyrkiet og grækenland, blog om cypern, græske side af cypern, tiger på cypern, cyprus, south cyprus

Åhh jeg elsker dig Tiger.

Noget af det der skabte alle største glæde sidst jeg var på Cypern – og i Nicosia, var synet af den dansk skrammel butik Tiger. Tiger har altid mindst 10 dimser jeg mangler til hjemme. For mig var dagen indkøb af (u)brugelige dimser en bidetang, lim til min limpistol, en neglefil i glas, en hulahopring, lyserøde skrabere, en massagebold og SIIIIIILK, nærmer betegnet LAKRIDS!!!!

Den som er vant til at komme i Alanya ved der ikke findes andet rigtig lakrids der, og derfor må man slæbe de poser lakrids med på ferie, som man ønsker at spise. For os fastboende danskere i Alanya er lakrids altid en lækker delikatesse, som man ikke fråser med (og har du ikke spist dit lakrids på din ferie, så ringer du bare, så henter jeg det 😛 )

8 poser lakrids blev det til i dag, herunder franske linser og diamant lakridser.

Derudover var vi i H&M som også var en meget eksotisk butik for os i Alanya, indtil åbningen af det nye Nova mall i Manavgat, hvilket gjorde H&M meget mere tilgængelig i hverdage.

De 2,5 timer gik stærkt. Turen over grænsen er nem og smertefri for europæer og cyprioter, og selvom landet er delt i 2, så kan de lokale cyprioter gå ubesværet over grænsen, endda uden at vise papirer, såfremt tolderen kender dem (og det gør de, hvis personen går ofte over). Dette ved jeg fordi jeg spurgte dagen tolder. Jeg spurgte hvem de tjekkede ved grænsen og han sagde alle, undtagen Cyprioter. Mit næste spørgsmål var hvordan han vidste jeg ikke var Cypriot, grinte han lidt og sagde ”Fordi jeg ikke kender dig”.

cypern, nordcypern, green line, grænsen mellem tyrkiet og grækenland, blog om cypern, græske side af cypern, tiger på cypern, cyprus, south cyprus

Selfie på den græske side af grænsen.

cypern, nordcypern, green line, grænsen mellem tyrkiet og grækenland, blog om cypern, græske side af cypern, tiger på cypern, cyprus, south cyprus

Ingen mandsland – Green Line.

Turen tilbage til Nordcypern (den tyrkiske side) var også ”forholdsvis”smertefri.
Dagens eneste drama var jeg ansvarlig for (undskyld mor) – Jeg synes nemlig ikke nogle af de lokale drenge (som skulle vise ID) ikke skulle springe over køen til paskontrol. De ville meget gerne ”bare lige” vise deres ID også gå ind i Nordcypern, men da det tager ligeså længe at tjekke deres ID som mit, så synes mit retfærdighedssans naturligvis de skulle stå i kø. Da den første have møvet sig på tværs af køen for at blive tjekket, blev jeg sur, og derfor sagde jeg meget tydeligt op i ansigtet på nr. 2 om han ikke skulle stå i kø ligesom alle andre. Jeg tror tolderen blev flov over at have ladet de unge mænd gå foran, og tolderen bad pænt herreren gå bag i køen og vente til det blev hans tur (retfærdigheden sejre igen, også på Cypern 😉 )

 
You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.