Derfor griner tyrkerne, når du siger “Taksim”

Taksim video, joke video om taksim, derfor kan du ikke sige Taksim, Istanbul rejseblog, Istanbul rejseguide

Har du været i Istanbul i slutningen af 2019 og bemærket, at rigtig mange træk på smilebåndet, hvis du sagde “Taksim”.

Jeg garantere med 90% sikkerhed, det er ikke fordi du har udtalt det forkert eller du synes DU er sjov.

Forklaringen er en helt anden…..

Fra lufthavnen tog Safa og jeg en bus ind til Taksim, eller det vil sige lige ved siden af Taksim. Derfra skulle vi op på Taksim og videre med en ny bus.

Vi var ved at dø af grin hver gang vi hørte ordet “Taksim”. Vi var i tvivl om, vi skulle tage den første eller den anden sidegade op til Taksim, så vi blev nød til at spørge om vej. Ærligt talt kunne jeg se på Safa, hvor meget han var ved at dø af grin, da han skulle sige “Taksim”.

HVAD er forklaringen så?

Vi lever i moderne tider, hvor videoer, memes og (Donald Trumps) tweets over natten kan ændre, hvordan vi opfatter et ord eller en sætning.

Denne video er skyld i at millioner at tyrkere griner, når nogle siger “Taksim”.

I videoen interviewer en engelsk talende kvinde en lokal tyrkisk mand. Først spørg hun ham, hvordan han har det, hvilket han svare “Im good” til. Derefter spørg hun på engelsk, hvordan hun kommer til Taksim. Til det svare manden “Taksim” (altså gentager hvad hun siger). Hun prøver igen og han svare bare igen “Taksim”.

En mand bag kameraet spørg på tyrkisk, hvordan man kommer til Taksim. Til det trækker manden på skulderen, siger noget vollapyk og går fra stedet.

Denne sjove video er grunden til, at tyrkerne nu ikke kan tage ordet “Taksim” seriøst!

Taksim video, joke video om taksim, derfor kan du ikke sige Taksim, Istanbul rejseblog, Istanbul rejseguide

INDHOLD I ARTIKLEN: DERFOR KAN DU IKKE SIGE TAKSIML, FAKTA OM ISTANBUL, DANISH TRAVELBLOG, TAKSIM VIDEO, VIDEO OM TAKSIM, REJSEBLOG OM ISTANBUL, REJSEBLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, REJSEBLOGGEN, ISTANBUL HISTORIE, FAKTA OM ISTANBUL, UBRUGELIG VIDEN OM ISTANBUL.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.