Du ved, du er i et tyrkisk hjem når:

et tyrkisk hjem, et tyrkisk hus, hus fra tyrkiet, danks i tyrkiet, hvordan er det at bo i tyrkiet, sådan er den tyrkiske hverdag,

Du kommer nok aldrig til at være i tvivl om, at du er i et tyrkisk hjem.

Men lad os “lade som om” og få lidt sjov ud af de ting, du kan opleve i et tyrkisk hjem.

Tyrkisk bryllup, forlovelsesfest, tyrkisk forlovelsesfest

Sko foran hoveddøren

Når man står foran en tyrkisk hoveddør, kan man nogle gange godt tænke ”Wow der må være mange mennesker derinde”. Faktum er dog at det ofte “bare” er familiens egne sko, der blokere den første halve meter hen til døren. I tyrkisk kultur har man nemlig ikke sko på ind i huset og derfor fylder de godt foran hoveddøren og i trappe opgange.

Er det første gang du besøger et tyrkisk hjem, er det også en god huske regel!

Læs også >>

Tyrkisk bryllup, forlovelsesfest, tyrkisk forlovelsesfest

En farveblind indretning

Når man så kommer ind i det tyrkiske hjem, så kan man hurtigt komme til at tænke på, om hele familien mon er farveblinde?

Men så besøger man et andet tyrkisk hjem, hvor farverne også er helt tosset sat sammen og til sidst indser du, at det er sådan den tyrkiske bolig indretning er.

Pynte blonder

Når du er kommet dig over farvesammensætningen af husets møbler, tæpper og farven på væggene, vil du så småt begynde at bemærke, alt alle husets flade overflader er dækket af små og store stykker pynte blonder. Pæææænt? Det er sådan måde i unge såvel som ældres huse, og tyrkerne synes pynteblonder er det smukkeste i verden.

Den fine stue

I gamle dage havde danskerne en fin stue, som kun blev taget i brug i helt specielle fine tilfælde, som når præsten eller dronningen kom forbi. Sådan en stue har de fleste tyrkere stadig. Den fine stue er som regel også huset største rum, og er du ikke speciel nok som gæst, så kommer du til at se den uformelle, meget mindre og ofte slidte stue.

Paraboler

I Danmark kan man altid spotte et boligområde med indvandre på, hvor mange paraboler, der hænger udenpå lejlighederne. Det samme gælder i Tyrkiet, hvor en parabol er en fast del af altanen eller taget.

Tyrkisk bryllup, forlovelsesfest, tyrkisk forlovelsesfest

Det evige skænderi

Forstår man ikke tyrkisk, kan det være overvældene at være i et tyrkisk hjem, da alt lyder som et langt skænderi. I virkeligheden er det meget sjældent de skændes, de taler bare meget højere og med en mere ”vred”-tone end danskere er vant til.

Det samme gør sig gældende, når de snakker i telefon, bare så du er advaret.

Læs også >> Den tyrkiske dyt-dyt-dyt bryllupsceremoni

Tyrkisk bryllup, toilet tyrkiet

Numse skyl

Mange af os danskere vokser op med tankegangen, at et toilet, er et toilet.

Hvis du ikke er en erfaren skov-skider, så bed til at den tyrkiske familie, du besøger, har et andet toilet end hullet. Har de et toilet ala det vi kender fra Europa, så lover jeg dig, toilettet har numse skyl. Hvis du gerne vil have din numse skyllet, så sidder der en hane ved siden af toilettet, hvor du kan tænde numse skyllet på.

Pas på ikke at tænde det for kraftigt, så du ikke også får tøjet skyllet (og skal ud og se den tyrkiske familie i øjnene med vådt tøj)

tyrkisk bryllup, bryllup i tyrkiet, tyrker bryllup, tyrkisk nikah, gift i tyrkiet, dansk tyrkisk ægteskab, gift i Alanya

En klagesang over, at du ikke kommer nok

Inden du overhovedet har forladt det igangværende besøg, vil du få en klagesang fra tyrker mor om at du ikke kommer nok, og om hvor ofte du burde komme. Pyt med du har et arbejde eller bor i Danmark – du skal bare komme på besøg hver dag!

Læs også >> 11 steder, du kan stå på ski i Tyrkiet

INDHOLD I ARTIKLEN: TYRKISK KULTUR, GUIDE TIL DEN TYRKISKE KULTUR, DEN TYRKISKE HVERDAG, BESØG ET TYRKISK HJEM, TYRKISKE HJEM ER MÆRKELIGE, BLOG OM ALANYA, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM TYRKIET.

5 Comments

  1. Haha, hvor er det godt beskrevet 😉

  2. Hehe – meget rammende beskrivelse..

  3. […] har tidligere skrevet et indlæg der hed Du ved du er i et Tyrkisk hjem når. Denne gang har jeg lavet en lille sjov liste, med Du ved du bor i Alanya […]

  4. […] Læs også >> Du ved, du er i et tyrkisk hjem når: […]

  5. […] Læs også >> Du ved, du er i et tyrkisk hjem når: […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.