Er Alanya sikkert at rejse til?

udsigt, solnedgang, alanya

Hvis man skal tro de danske sladder aviser så er Alanya dødsensfarligt!

Spørg du en dansker bosat i Alanya, vil de sige at de er trykkere her end i København.

Nyeste uheldige plet på Alanyas turist rygte er en lovlig planlagt demonstration, der søndag aften gik over gevind og blev voldelig. En lille håndfuld turister (som tilsyneladende ikke selv har kunne opfatte at de skulle forlade stedet, eller som ikke har VILLE forlade stedet for ikke at gå glip af dramaet) gik tåregas på sig under urolighederne.

Det er formentlig selv samme turister, der (igen højst sandsynligt for dramaets skyld / 15 minuts of fame) har kontaktet den danske sladder presse BT og Ekstra Bladet, og berettet om hor, mord og ildebrand i Alanya.

Nogle af rejseselskaberne sendte en advarsels sms ud til deres gæster. Et klogt træk fra deres side, for så kan de vaske deres hænder, og sige “vi havde advaret jer”, hvis nogen efterfølgende kommer og klager.

Er Alanya sikkert at rejse til?

Alanya er en storby ligesom mange andre. Her bor mange mennesker, med mange forskellige baggrunde og meninger. Til tider bliver de uenige, f.eks om der skal hegn op på havnen eller ej og om deres politiske holdninger. I Tyrkiet er det helt normalt, at de kommer lidt op og tottes når ordene slipper op og vreden stiger, faktisk ligesom det er i Danmark.

Baba (min svigerfar) sagde i går “hvis de havde ventet 2 måneder, havde ingen gidet at snakke om det”. Det tror jeg han har helt ret i. Havde søndagens demonstration foregået i Oktober, så havde ingen udenlandske medier skrevet om det. Baba arbejder på stranden, sammen med min svigermor, og lillebror Mehmet. Alle 3 kom tidligt hjem i går, for stranden var tom for mennesker hele dagen. Utrolig øv.

Og jeg ved godt, at lige meget, hvor meget jeg og alle mine danske venner i Alanya siger “I skal ikke være utrygge, kom og nyd jeres ferie”. Så er der stadig rigtig mange der ringer til deres rejseselskab og aflyser ferien.

Jeg skrev på Alanya.Dk om søndagens hændelse, og viste billeder af centrum i går, hvor alt var som det plejede. Butikkerne var åbne, gaden var ren og pæn, og folk arbejde som de pleje. Alligevel var der lige en Hr. Danmark der skrev “ja, ja i siger der er roligt, men på Ekstra blandet står der, at det er farligt” – Øhh jeg står her, midt i orkanens øje og tager billeder af, at her er helt roligt, og din logik siger dig at du bedre kan stole på det Ekstra blandet skriver – en avis bosiddende i KØBENHAVN, DANMARK og som lever af at bringe sladder historier?

Jeg ved, jeg ikke vinder kampen om “Er Alanya sikkert at rejse til?”, med svaret “jeg føler mig tryg”. Men jeg håber alligevel vi ses i Alanya i 2015.

er alanya sikkert, er alanya sikkert at rejse til
På Facebook er alle enige om de føler sig sikre.
er alanya sikkert, er alanya sikkert at rejse til
Byen var rolig, ren og pæn, 12 timer efter demonstrationen
er alanya sikkert, er alanya sikkert at rejse til
Ingen spor af urolighederne, der havde været dagen før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.