Et liv uden dansk social sikring

Social sikring, dansk social sikring, liv i udlandet, lev i udlandet, expat, dansk expat, dansker i udlandet, expat blog, livet i udlandet blog,

Vores sociale sikring er noget vi er meget stolte af i Danmark.

Det bør vi også være, det er fantastisk hvad vi kan tilbyde hinanden gratis i Danmark (med og uden offentlige besparelser )

Men mange tager det nok også vores danske sociale sikkerhedsnet forgivet.

Tager du det forgivet?

Det gør du nok, hvis du kan svare ja, til særligt mange af de har spørgsmål.

  • Jeg bliver sur, hvis jeg skal vente mere end en uge med at få en tid ved lægen (Husker du på, at du betaler for lægen over din skat og kan få behandling uden ekstra betaling, hvis du har brug for det? Plus at skal du akut til lægen, så kan du altid få en tid, men mon ikke din fodvorte kan vente et par dage mere. Folk over hele verden skal vælge mellem at gå konkurs eller gå til lægen og få behandling)
  • Kontanthjælpssystemet er for kompliceret. (Puha det må være så kompliceret at være en del af et system, der forsøger dig, hvis du har brug for det. Jeg er sikker på alle de arbejdsløse tyrkere er “så lykkelige” for ikke at skulle lærer kontanthjælpssystemet at kende, og i stedet leve af det lille tilskud staten giver, eller deres families penge eller sulte til de får et job)
  • Mine børn studere alt for langt væk fra deres barndomshjem (nåårh må lille musse lærer at stå på egne ben og selv finde ud af at budgettere deres SU mens de gratis kan tage en uddannelse som læge, advokat eller skolelærer. Ja i mange lande er det kun børn af forældre, der har penge, der får den mulighed, men øv musse skal bo i København mens du er hjemme i Vojens)
  • Min gamle mor får kun gjort ren en gang om ugen (vi er 100% enige om de gamle kunne have det meget bedre og ikke mindst, at de fortjener meget bedre MEN husk nu alligevel også at vores system tilbyder en service, som familiemedlemmer skal varetage rigtig rigtig mange andre steder i verden. Alle SOSU assistenter jeg nogensinde har mødt, knokler deres røv i laser for at give de bedst mulige forhold for borgerne og selvom det måske aldrig bliver nok, så er det altså en service Danmark har, som rigtig mange andre lande ikke har. Er der for beskidt hos din mor, så kunne du måske tage et kig forbi og støvsuge, ligesom hun har gjort et utal af gange på dit værelse i din barndom)

Læs også >> 4 ting, jeg glæder mig til når verden bliver almindelig igen

Rejseblog, dansk rejseblog, blog om rejser, dankser i udlandet, expat blog, dansker i Tyrkiet, Dansker i Alanya

Har du tænkt på…

I sidst uge snakkede jeg med en belgisk mand. Han havde betalt 52% i skat hele sit liv og oveni det 80 Euro om måneden for en belgiske sygeforsikring. Som pensionist var han flyttet fra Belgien, for så fik han 200€ mere om måneden i pension, fordi han ikke skulle betale skat af sin pension i Belgien. 200€ er 2/3 af den tyrkisk mindsteløn, så alene på det han sparede, kunne han næsten leve i Tyrkiet.

Måske er jeg blevet for kynisk med tiden, og jeg træder helt sikkert nogle over tæerne med dette indlæg. Men formålet er faktisk at få dig til at stoppe op og tænke over, hvor skønt vi/I har det i Danmark, sammenlignet med mange andre lande. Det er dit held, at du er født dansk og rigtig rigtig mange millioner i verden misunder dig for dit statsborgerskab og de goder der kommer med det.

De sidste 6 år har jeg levet uden den sociale sikkerhed, jeg er vokset op med i Danmark. I Tyrkiet skal jeg nemlig selv betale for min sygeforsikring og har jeg ikke et arbejde, så jeg kan tjene penge, så må jeg sulte og bo på gaden.

Jeg klager ikke, jeg tror det er sundt at prøve at leve uden. Personligt har det fået mig til at tænke rigtig meget over, hvor glad jeg har været for, at min læge og uddannelsessystemet har hjulpet og vejledt mig igennem min barndom, teenageår og mine tidlige voksen år.

Det gør mig også taknemlig at tænke på min farmor kunne bo på et plejehjem, der passe på hende, gjort rent for hende og lavede mad til hende 3 gange om dagen. Som 90 årig fik hun en hofteoperation, så hun kunne leve sine sidste år uden smerter, hvilket jeg også er meget taknemmelig for.

Er du taknemlig?

Læs også >> 7 ting som vi kommer til at lærer af Corona virussen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.