Fest: Det kan danske unge lærer af de tyrkiske

fest som en tyrker, fest i tyrkiet, fest i alanya

Den tyrkiske ungdom forbløffer mig gang på gang.

Jeg tror, de fleste har nogle klokkeklare fordomme klar om unge fra muslimske lande, og alle unge skal stoppes ned i den kasse, ingen undtagelser.

Fra hvad jeg har observeret, så er det tyrkiske samfund i Danmark og hverdagens Tyrkiet to meget forskellige ting. Det samme kommer til deres unge. I år har jeg været til Magic Break techno og Dance festival imellem Alanya og Antalya. En fed fest weekend, med alt hvad der hører til af gratis alokohol og mad. Da jeg kom hjem og fortalte dansk/tyrkiske veninde Bilge om det. Så jeg hvordan hendes hoved næsten eksplodere. “Ej gør tyrkerne virkelig sådan noget” sagde hun med øjne så store som tekopper, alt i mens jeg sad og tænkte “Du er da tyrker, det burde du da vide“.

Vi lejer en villa og holder en fest.

Ca. Sådan blev ideen fremstillet fredag aften. Jeg tænkte held og lykke med at finde nogle der vil udleje en villa til os i 24 timer. Åbenbart var det ikke noget problem. Vi fandt en gennem en ejendomsmægler i Mahmutlar. Resten blev planlagt over whatsapp. Vi skulle 8 afsted, de 5 tog derop efter aftensmad, mig og 2 andre kom efter vores danseundervisning var færdig.

Snoller, alkohol, sodavand og spil var på bordet. Jeg tænkte det her bliver en abefest – noget skal nok blive smadret… Jeg har været til mange abefester i Danmark og jeg har også holdt abefester, som tager flere dage at rydde op efter. Latterlig glimmer, klistrede ringe på bordet fra shots glas, lugten af gammel røv og alt det der.

De tyrkiske unge forbløffer

Men som jeg startede dette indlæg, så forbløffer de unge mig gang på gang. Fordommene vil gerne at Tyrkiet skal være et kønsopdelt land og et land, hvor dit køn afgøre din rolle. Vi var 4 piger og 4 drenge til festen. Jeg har været afsted med selv samme flok på camping i sommers og de er utroligt. Drengene vasker op, pigerne hjælper med at lægge kød på grillen og alle bidrager til at gøre alt hyggeligt og behageligt for alle. Ingen spydige kønsrolle kommentarer eller latterliggørelser, bare et velfungerende samarbejde, så vi kan nå et fælles mål.

Ca. 1,5 liter sprut havde vi medbragt. For danske unge lyder det ikke af meget til 8 personer, men unge tyrkere har sjældent at “drik mig i hegnet” syndromet og derfor skal der ikke meget til, for at blive beruset uden at blive latterlig fuld.

Vi spillede spil. Først et hvor vi skulle gætte hvem i “landsbyen” der var en vampyr og hvem der var troldmand (spørg mig ikke og reglerne, jeg kender dem ikke) og jeg fik også lært de unge en populær dansk selskabsleg: Gæt hvem jeg er. I kender den godt, det er den hvor man skal forklare personen man har på sin seddel, unde at sige persons navn.

Kl 01.00 går Emre i seng. Han skulle arbejde næste morgen. Meget ansvarligt af en 24 årig tænkte jeg. Jeg kender ingen i min vennekreds fra vores drukdage, der havde sagt godnat og gået i seng midt i en fest, om så de skulle til deres søsters bryllup næste dag.

Festen fortsatte til kl 06.00. Alle røg pænt ude på balkonen, alle havde styr på deres glas, der blev løbende ryddet op og da vi sagde godnat, så var der ro.

Så pænt var der ryddet op da vi stod op, så ikke meget skulle ordnes inden vi tog hjem.

Kl 10.00 stod vi op igen, ryddet hele huset pænt op, vaskede op og satte pænt alt tilbage på plads og kl 12.00 forlod vi villaen i den tilstand vi havde modtaget den.

Godt gået tyrkisk ungdom, I forstår at holde en fest på et niveau jeg kan følge med på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.