Jomfru Maria´s hus i Efesos, Tyrkiet

Jomfru Maria hus, Efesus tyrkiet, Seværdigheder i Tyrkiet, Huset Jomfru Maria leve i, Virgin Mary´s house i Tyrkiet, oplevelser i Tyrkiet

Jeg havde boet nogle år i Tyrkiet, før jeg første gang hørte om Jomfru Maria´s hus tæt på Efesos.

Da jeg først hørte navnet, tænkte jeg “Det er nok bare et navn, det er umuligt at hendes hus virkelig var i Tyrkiet, uden at være ultra verdenskendt“.

Så derfor gav jeg mig til at undersøge sagen.

Og det vidste sig faktisk at både katolikker og muslimer anser dette hus som en stor helligdom og pilgrimsrejse fra hele verden tager den lange rejse til Selcuk, tæt på Izmir, for at bede i det lille hus, som ikke er meget større end en dansk garage.

Så for nogle er det utrolig kendt og måske er det bare os danske gulerods-kristne, som ikke sætter hellige steder rundt i verden højt på vores “bucket list”.

Jomfru Maria´s hus ligger kun 10 km for Efesos, som modsat det lille hus, er virkelig virkelig verdenskendt og på stort set alle reklamer for Tyrkiet. Jeg har skrevet dette indlæg, fordi jeg tror mange har besøgt eller vil besøge Efesos, og jeg synes det er vigtigt man så ved, at en kort køretur derfra er Jomfru Maria´s hus.

Naturligvis er der en video om Jomfru Maria´s hus på youtube

Måske ved du allerede, at jeg siden starten af 2021 har lavet rejsevlog videoer til youtube. Måske er det første gang du besøger min rejseblog og derfor ikke ved det. Min og Safa´s rejsevlog hedder Two Cultures og du kan se vores videoer på både Youtube og facebook.

Om det unikke Jomfru Maris hus

Jomfru Marias hus er et af de helligste steder i Tyrkiet.

Det er en katolsk og muslimsk helligdom beliggende nær Efesos, i byen Selcuk i Tyrkiet.

Jomfru Marias hus blev opdaget i det 19. århundrede ved at følge beskrivelserne af den blinde romerske, tyske, katolske nonne Anne Catherine Emmerich (1774-1824). I en drøm så Emmerich huset, som apostlen Johannes havde bygget i Efesos til Maria, Jesus mor og hvor hun havde boet til slutningen af ​​sit liv. Emmerich beskrev i detaljer dette hus, hvorefter et team begyndte at lede efter det – og de fandt det!

Arkæologer mener at det mest af bygningen stammer fra det 6. eller 7. århundrede, mens dens fundamenter er meget ældre og kan meget vel stamme fra det 1. århundrede e.Kr., som er Jomfru Marias tid.

Home of Virgin Mary Tyrkiet, Jomfru Maria hus, Efesus tyrkiet, Seværdigheder i Tyrkiet, Huset Jomfru Maria leve i, Virgin Mary´s house i Tyrkiet

Besøg inde i det hellige hus

Normalt er det kø for at komme ind i det hellige hus, men vi har benyttet os godt af den tid, hvor Tyrkiet ikke havde mange turister i år og derfor kunne vi gå lige ind.

Man må ikke tage videoer eller billeder foran helligdommen og man må også kun blive der i 3 minutter. Sikkerhedsvagten er rigtig sød, men han snakker kun tyrkisk.

Vores oplevelse blev desværre ødelagt at en tyrkiske dame, som netop var gået ud, men som besluttede sig for at gå ind igennem udgangen, fordi hun ville købe et lys – MENS HUN SNAKKEDE HØJLYDT MED SIKKERHEDSVAGTEN OG SKRAMLEDE MED BÅDE PENGE OG LYS og inden hun var færdig med at være træls, så var de 3 minutter gået. Selvom ingen ventede efter os, så respekter vi alligevel at 3 minutter er 3 minutter.

Den hellige kilde og muren med bønner

Jeg havde tømt vores vandflasker for at fylde dem med hellig vand fra de hellige kilder (som nok i virkeligheden bare er almindelig bjergvand, hvilket også er helt oka) men der var slukket for vandet – bogstaveligt talt. Jeg var en lille bandit og prøvede alligevel, men nope, ikke en dråbe kom ud.

På nettet havde jeg også set den store væg med bønner på, som mindede mig lidt om græde muren i Jerusalem, som jeg også har besøgt.

Men da vi kom hen til muren var den tømt for bønner! Derudover hang der skilte som sagde “Hæng venligst ikke bønner op”. I nogle af sprækkerne kunne jeg se, at der lå foldet stykker papirer med bønner, men om de er nye eller gamle skal jeg ikke kunne sige.

Praktisk information om Jomfru Maria´s hus i Tyrkiet

For at komme ind i området skal du igennem en politi kontrol og betale 20 tl (kontant).

Du parkere på toppen af en bakke og skal derfor være normalt gående for at kunne gå op og ned af bakken. Der er også en parkeringsplads nede tættere ved huset, hvor jeg tror turbusser og handicappede kan parkere.

Tæt ved huset er der et skilt om, at de 20 tl man betalte ved indkørslen går til Selcuk kommune og altså ikke til helligdommen. Derfor tager helligdommen glædeligt imod donationer eller du kan købe et lys for 3 tl.

Området er forholdsvis lille og kan ses på mellem 30-60 minutter, alt efter hvor mange mennesker der er. Derefter kan du forsætte dine eventyr i Efesos, ligesom vi gjorde.

Du finder Jomfru Maria´s her:

PIN IT!
Jomfru Maria hus, Efesus tyrkiet, Seværdigheder i Tyrkiet, Huset Jomfru Maria leve i, Virgin Mary´s house i Tyrkiet

INDHOLD I ARTIKLEN: JOMFRU MARIAS HUS, HVOR ER JOMFRU MARIAS HUS, VIRIGN MARYS HOUSE, EFESOS TYRKIET, EPHESUS TYRKIET, HELLIGE STEDER I TYRKIET, KRISTENDOMMEN I TYRKIET, BEDEMUR I TYRKIET, OPLEVELSER I TYRKIET, HUSET JOMFRU MARIA BOEDE I, HVOR BOEDE JOMFRU MARIA, BLOG OM TYRKIET, REJSEBLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.