Mit månedlige budget i Alanya

budget på alanya, hvad koster det at bo i Alanya, budget for hverdagen i tyrkiet, hvad koster det at bo i Tyrkiet.

I mit sidste blogindlæg delte jeg artiklen LEV FOR 1000 TL OM MÅNEDEN.

Artiklen som blev delt i indlægger er ca. 3 år gammel, og blev skrevet før jeg udgav mit første Alanya.dk magasin.

Artiklen var med i det første magasin. Det har været en artikel rigtig mange har omtalt siden da og det har naturligvis gjort mig rigtig stolt, at folk har husket min artikel i så mange år.

3 år senere og status på livet i dag

Meget sker i et land som Tyrkiet på 3 år. Først og fremmest er mindste lønnen steget betydeligt fra de ca- 800 tl de var i 2015. I dag er mindste lønnen ca 1600 tl, hvilket er en fordobling og en stigning som har hjulpet mange med at få en bedre hverdag.

Meget er også sket i mit liv siden jeg skrev artiklen. For 3 år siden kunne jeg ikke leve for 1000 tl om måneden. Det kan jeg sådan ca i dag. Artiklen Lev for 1000 tl om måneden blev skrevet i min gamle lejlighed i bydelen Tosmur og før jeg kendte min svigerfamilie særlig godt.  Jeg har i dag en hverdag med min svigerfamilie og en husleje langt under gennemsnittet, fordi mine svigerfamilie ejer huset, vi alle har lejligheder i.

Jeg spare i dag mange penge på, at jeg flere gange om ugen spiser aftensmad hos mine svigerfamilie. Jeg spare også mange penge på alt det dejlig frugt og grønt, jeg får fra min svigerfamilies have samt litervis af olivenolie hvert år.

Modsat for 3 år siden, har jeg i dag internet og 2 airconditions, som hører hele året rundt. Min nuværende bolig er i samme kompleks som mine svigerfamilie, og huset vi bor i byggede min svigerfar for 25 år siden. Huset fejler grundlæggende ikke noget, men det er ikke isoleret, hvilket gør det utroligt koldt om vinteren og sauna-varmt om sommeren. Derfor er de 2 airconditions i stue og soveværelse min måde at gøre det udholdeligt at være i huset, når vinteren er værst og sommeren varmest.

lev for 1000 tl, alanya magasin, alanya blog, rejseblog, udlandsdansker, hverdags budget alanya, hvad koster det at leve i alanya,
Mit budget anno 2018

For mig er det lidt grænse overskridende at dele mit privatlivs budget med andre. Men jeg håber, at ved jeg deler mit månedlige budget for hverdagen i Tyrkiet, så får I læsere øjende op for hvor billigt / dyrt det er at bo i en by som Alanya, når man ikke er turist.

Ligesom alle andre, så svinger det fra måned til måned, hvad jeg bruger penge på og hvad jeg ikke bruger penge på. Derfor deler jeg kun en oversigt over mine faste udgifter, og nedenfor giver et ca. indtryk af hvad mine penge ellers gør til hver måned.

Mine faste udgifter hver måned:

Husleje: 300 tl

Vand: 10-20 tl

Strøm: 75-250 tl

Internet: 80 tl

Telefon: 60 tl

TV: 0 tl

Supermarked indkøb: 100-150 tl

Bazar indkøb: 50-100 tl

Transport (bus og taxi): 50 tl

 

tyrkisk elregning, budget for tyrkiet, hvad koster det at bo i tyrkiet
Min elregning fra februar

Husleje, vand og strøm

Min husleje er billig og af de 300 tl betaler jeg kun de 150 tl, da jeg deler min husleje med min kæreste Taner. Min vandregning er altid lav, for vand er billig i Alanya. Min strøm regning varierer modsat min vandregning utrolig meget, afhængig af hvor meget jeg bruger min airconditions og hvor meget jeg rejser.

I de perioder hvor jeg rejser meget, bliver elregning lavere, fordi Taner i de perioder er meget hos sin familie, og derfor heller ikke bruger strøm i vores hjem. I andre perioder er vi begge meget hjemme, også stiger elregningen betydeligt.

Internet, telefon og tv

Mit internet er dyre end gennemsnittets, fordi jeg bruger rigtig meget internet, og derfor har brug for et stort abonnement med mange GB. Jeg bruger blandt andet mit internet til at arbejde og til at se tv via. I mit budget har jeg puttet TV til at være 0 tl. Det er 0 tl fordi jeg ser TV via mit Apple tv, som er en engangsudgift. På mit Apple tv har jeg apps med DR, TV2 Play, Netflix, Youtube, Viafree, NRK tv, AL Jazeera og Ted. Netflix kontoren har jeg sammen med nogle venner, og betaler ikke for den. TV2 play har jeg glæde af, fordi mine forældre har et Waoo abonnoment, som det indgår i. Alle øvrige apps er gratis og tilsammen udgør de flere programmer, end jeg nogensinde får tid til at se.

Indkøb og transport

Jeg spare ikke på mad og drikke. Det er billigt at købe frugt og grønt i Tyrkiet og jeg tager altid på bazar når der skal handles grønt, som jeg ikke har fra haven. Kød handler jeg hos slagteren, og alt andet køber jeg i supermarkedet. Jeg nyder selv at lave tingene fra bunden, og ligesom i Danmark, så er der mange penge at spare ved at gøre det, for ikke at tale om hjemmelavet altid er bedst 😉

Min transport udgift er modsat mit indkøbsbudget meget lav. Jeg går ofte rundt i Alanya, og ellers tager jeg bussen, som koster 3 tl pr. tur. Jeg tager næsten aldrig en taxi, og hvis jeg tager en taxi, kører jeg med en af de to taxichauffør, jeg er trygge ved og som kender min adresse.

Taner har en scooter, og han er sød til at køre mig rundt og hente mig. Det spare jeg naturligvis også rigtig mange penge på hver måned og at han er så hjælpsom er en stor hjælp i hverdagen.

De øvrige udgifter

Udover de ovenstående udgifter, har jeg naturligvis også andre udgifter, som variere fra måned til måned. Det er udgifter til ting som tyrkisk bad (80 tl), sushi (50-100 tl), restaurant besøg (15-80 tl) morgenmad på farten (1-5 tl) tyrkisk morgenmad (25-35 tl) vandpiber (20 tl) gaver (0-200 tl) og shopping (0-100.000 tl) osv.

Set med danske øjne er det super billigt at bo i Tyrkiet. Dog skal man også huske at med en hverdag i Tyrkiet, kommer også en ofte en tyrkisk indtægt. At mange førtidspensionister vælger Tyrkiet som hjem, forstår jeg godt, man kan leve rigtig godt i Tyrkiet på en dansk pension.

Personligt synes jeg, at jeg får meget luksus i min hverdag sammenlignet med mine indtægter og udgifter. En luksus der ikke skal være nogen tvivl om, jeg værdsætter hver dag!

♥ Hvis du har nogle spørgsmål til mit månedlige budget, eller selv har lyst til at dele dit budget, så smid en kommentar til mig ↓ ♥

4 Comments

 1. Hej Tea

  Kan du ikke lave en opdatering på leveomkostninger anno 2021?
  Mvh.
  Tina

  1. Hej Tina

   Jeg skal have det med i overvejelserne når jeg skriver nye indlæg men mange udgifter for 2021 vil ikke være normale, fordi transport f.eks har været
   utrolig lav, pga alt den karantæne der har været og jeg har spist meget mere take away end jeg normalt gør, mens jeg så intet på brugt på socialt liv.

   1. Lene Christensen

    Hej Tea
    Hvad med for nu her i 2023? Priserne har jo ændre sig en del.
    Dbh. Lene

    1. Hej Lene.

     Det er meget anderledes nu, da jeg blandt andet ejer min lejlighed nu.
     Jeg skal se om jeg kan få at få lavet en ny oversigt, men har nogle travle måneder foran mig, så der går nok lidt.

     Mvh Tea

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.