Flixbussen: Super billigt fra Silkeborg til København

flixbus silkeborg københavn, flixbus billetter, billetter til flixbus, sortbillet, billigt fra jylland til københavn, bus fra silkeborg til københavn, billigt til københavn, flixbus billetpriser
Min oplevelse med Flixbussen:

“Skal vi tage på miniferie til København?”

Sådan spurgte jeg forleden min mor, da jeg skulle til København i forbindelse med et par møder, jeg skulle holde i hovedstaden.

Artiklen indeholder affiliate links / Reklame links for Flixbussen

Normalt holder mig og min mor kun ferie sammen, når hun kommer til Alanya med min far. Men Alanya er også mit hjem, og det er ikke altid lige interessant at holde ferie “hjemme”. Min tur til København gav derfor mulighed for at vi kunne opleve noget nyt, og endda i et land hvor vi begge taler sproget.

Mit ene møde lå tidlig morgen, det andet om aftenen, hvilket gav os hele dagen til at opleve København. Jeg er “super-planlægger” når jeg rejser, og turen til København var ingen udtagelse. Jeg researched museums, entrepriser, afstande fra sted til sted, metrolinjen og gode restauranter, i ca. 48 timer op til vi skulle afsted.

Hvordan kommer vi til København?

Det er ingen hemmelighed, at jeg er stærk modstander af DSB monopol på togstrækningen mellem Jylland og Sjælland. Da jeg var yngre, havde jeg et ungdomskort, som gjorde priserne på togbilletter til hovedstaden overskuelige, men sådan er det langt fra mere. To voksene togbilletter koster i dag over 700 kr. for en vej ( :O ).

Min mor meldte hurtigt ud, at hun ikke ville i bil til København, og det var jeg enig i.

Min mors veninde Anette havde tidligere taget bussen til København, så derfor inviterede vi os selv på kaffe hos Anette, for at høre mere om, hvad bus det var hun havde taget.

Anette fortalte hun havde taget Flixbussen fra Silkeborg til København for under 200 kr.

Flixbussen har en app, som jeg downloadede og til min store glæde kunne jeg få Flixbusbilletter til 128 kr. pr. person. Det betød at vi 2 voksne kunne komme fra Silkeborg til København for 256 kr, og spare over 450 kr sammenlignet med toget.

billetpriser til flixbus, flixbus, bus fra københavn til silkeborg, bus fra silkeborg til københavn, flixbus, sortbillet,
Sådan her så Flixbussen ud indefra. En nyere bus som ren og pæn indvendig. Jeg så Sherlock Holms det meste af vejen.

Så kører bussen

Flixbussen i Silkeborg går under 10 meter fra, hvor toget går på Silkeborg banegård.

På klokkeslættet kørte den store Flixbus ind på Silkeborg Banegård. Chaufføren steg ud og gav alle passagerne en hånd med bagagen og billetterne. Vi steg ind i bussen, hvor mor og jeg fik en siddeplads med bord, hvor vi kunne sidde og se film, samt nyde vores medbragte sandwiches på turen.

Bussen stoppede kun 3-4 gange undervejs, inklusiv en ryge/toilet pause på Fyn. Bussen var stille og turen behagelig. Chaufføren præsenterede sig selv når nye passagerer steg på bussen, og ellers fokusrede han på at køre pænt og ordenligt i trafikken (han gjorde et godt stykke arbejde!).

I København ankom vi i gaden bag Hovedbanegården, og chaufføren hjælp igen alle med at få deres bagage. Derfra gik mig og mor til vores hotel på Islands brygge.

Forskellen på togene og Flixbussen

Blogindlægget her skal ikke være en salgstale for Flixbussen. Men som fast rejsende synes jeg også det er dejligt, at få lov og dele når man har haft en god og billig oplevelse (i Danmark).

Jeg tog før toget dagligt i årevis, frem og tilbage fra uddannelse eller hen til venner. Derfor kender jeg faciliteterne hos både DSB og Arriva.

Arriva har ikke pladsbilletter, der kan man bare sætte sig, hvor det er ledigt. Deres sæder er meget hård og ubehagelige. Arriva har gratis internet i togene.

På DSB togene skal man være heldig, hvis man kan få en siddeplads. Hos DSB kan man købe pladsbillet, og det gør alle dem der rejser langt eller dem som vil være sikker på en plads. En ekstra udgift på 30 kr, for ikke at stå op. Tilgengæld er DSB sæder behagelige at sidde på. DSB har ikke (sidst jeg rejste med dem) gratis internet.

Både DSB og Arriva har toiletter i togene, ligesom de begge har stikkontakter. DSB togene har ikke længere en salgsvogn, og Arriva har aldrig solgt snack på farten.

Flixbussen har følgende faciliteter sammenlignet med DSB og Arriva:

  • Billige billetter.
  • Ruter på tværs af Danmark og hyppige afgange.
  • De har ruter til udlandet, blandt andet Berlin for under 300 kr.
  • Gratis internet i bussen.
  • Stikkontakter og USB stik i bussen.
  • Behagelige siddepladser med mulighed for et bord.

Personligt synes jeg bussen var en bedre oplevelse end toget, mest af alt fordi der var så få stop, og fordi der var så stille i bussen. For ikke at snakke om den store prisforskel for den samme strækning!

Skal du fra Jylland til Sjælland – Fra Silkeborg til København, så tjek lige Flixbussen, før du bestiller en dyr togbillet. Du kan læse mere om Flixbus her.

Artiklen indeholder 100% min mening om Flixbussen. Linksene er affiliate.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.