Når ens hjem er en turistdestination

Bo i Alanya, bo i en turistby, Expat i Alanya, livet i udlandet, 10 år i Alanya

Jeg er vokset op i Silkeborg i Midtjylland.

Ikke just en international turistdestination, men jooo turisterne kommer da til Silkeborg.

Men turisterne kommer på ingen måde til Silkeborg sammenlignet med Alanya.

At jeg skulle ende med at bo 10 år i en af de mest populære turistdestinationer i Tyrkiet og et af de steder tusindvis og atter tusindvis af danskere rejser på ferie til hvert år, lå ikke i kortene for min fremtid.

Men jeg har selv valgt Alanya og jeg har bygget mig et fantastisk hjem her. Men hvordan er det så at bo i en by, som for de fleste danskere betyder solskinsvejr, kølige drinks, smukke strande og ferie stemning mens det for mig betyder tilberedning af aftensmad, kaffe hygge med vennerne og støvsugning i 35 graders varme.

Lad mig dele dette indlæg ind i 3 underindlæg, for der er flere faktorer, som jeg gerne vil ind over når det kommer til at bo i en turistdestination.

Alanya, Expat i Alanya, rejseblogger om Alanya, Dansker i udlandet, dansker i Alanya,

Turisterne som kommer til Alanya

Alanya er nok en af de feriedestinationer som favner flest former for forskellige turister. Og der kommer mange former for danske turister til Alanya – Alle de andre landes turister er der slet ikke plads til at skrive om i dette indlæg. Men her er lidt af mine tanker om de danske turister.

Små-børnefamilierne kommer i sommerferien og er ofte på all-incl hotellerne eller store hoteller med pools og et eller flere måltider. De fylder ikke så meget i gadebilledet, for de bliver ofte på deres hoteller også tager på et par turer i løbet af ferien. Mange af småbørnsfamilierne vælger nok Alanya tilfældigt, fordi de fandt en god pris på en ferie her. Havde samme pris været for Egypten eller Mallorca, havde de nok valgt at tage på ferie der.

Der er de unge, både piger og drenge, som kommer til byen for at feste. For dem handler det om at rejsen til Alanya skulle være billig, så pengene kan blive brugt på at feste hele natten, sove til eftermiddag også få et par timer i solen, før det hele gentager sig. De unge natteravne fylder heller ikke meget i gadebilledet om dagen, men de udgør en vigtig del af turismen om natten.

Familierne med halvstore børn er den som jeg ser mest. Det er familier som ofte bevidst vælger Alanya, enten fordi de elsker byen eller fordi de har en bolig til rådighed her. En familieferie, hvor alle kan få den ferie de vil, hvad enten det er solskin, shopping, udflugter, hyggelige aftner på restauranter eller et par drinks i byen. De er hyggelige turister og meget værdsatte turister, for en restaurant eller butik elsker naturligvis at få besøg af 4-5 voksne mennesker, som alle er villige til at købe og betale med et smil på løben.

Læs også >> Historie: Sådan kom turismen til Alanya

De unge elskende, altså unge kærestepar, som måske er på ferien sammen for første gang. De er de cuteste turister som kommer til Alanya. De ligger på stranden eller poolen hele dagen og gør sig fine i tøjet for at gå ud og spise om aftenen. Pigerne i små søde kjoler og kikset klipklapper, for man kan ikke have høje hæle på i 35 graders varme. Og drengene, der endelig er på ferie uden mor og derfor ikke har husket at få solcremen smurt ordentligt på, hvilket har resulteret i et eller flere meget solbrændte steder på kroppen.

Jeg tror Alanya er en god by for unge kærestepar, for det er en meget sikker by og de lokale passer på de unge turister, lige fra bartenderen der giver en anerkendende highfive til de lokale butiksejere, som gerne tager sig tid til at snakke med de unge om hvordan man tager bussen.

Også er der de 50+. En kategori hvor mange har en bolig og et eller flere stamsteder. De kommer som regel i foråret og efteråret og overlader de varmeste sommermåneder til de øvrige turister. De er vidunderlige gæster for byen. De tager sig tid til at sætte sig ind i kulturen, de shopper på frugt og grøntmarkederne, de kender deres naboer og tjeners navne og de er fantastiske ambassadører for byen. Disse turister har jeg mest med at gøre, for jeg støder tit på dem og de er trofaste læsere af Alanya.Dk.

Digital nomade liv, job som digital nomade, danske digitale nomader, job som digital nomade, gode råd til digtiale nomader, hvad er en digtial nomade, liver uden arbejdsplads, job i udlandet,
Når jeg ikke arbejder i Alanya, så arbejder jeg andre steder. F.eks i Kappadokien, som på dette billede.

Jeg arbejder når du holder ferie

Ingen turister er forkerte for byen, for Alanya kan rumme alle.

Men når turistsæsonen virkelig går i gang og danskerne begynder at komme til Alanya, så kan jeg godt mærke på de turister jeg møder, at de har svært ved at relatere til, at jeg arbejder, laver mad, støvsuger og handler ind, som jeg gør hele året rundt, mens de er på ferien.

For Alanya eksisterer for dem kun som en feriebooble. Et frirum hvor man har råd til at spise lækker mad på restauranter og slappe af hele dagen lang.

Når jeg falder i ferie-fælden

Og en sjælden gang imellem falder jeg i ”ferie-fælden”. Det skete f.eks. sidste år, hvor Kato var i Alanya. Kato skulle optræde og vi har kendt hinanden i snart 15 år, så 3 dage i streg hoppe jeg med på drinks, Beach barer, fed musik og tilfældige måltider i løbet af dagen.

Jeg overlevede solen, selvom jeg normalt ikke er meget ude i den, men jeg kunne mærke min krop var meget anderledes at være i. Min hud var mærket af solen, jeg var i en lille tåge af at få drinks midt på dagen og jeg blev træt, fordi jeg ikke fik mine normale måltider.

Det var oka at hoppe lidt af sporet og nyde et par dage som turist og det var også sjovt efter så mange år, stadig at kunne oppe ind i turistlivet for et par dage uden at skulle rejse for det.

Men hvis jeg skal være helt ærlig, så foretrækker jeg min egen hverdag. For mens jeg stadig skal arbejde og støvsuge, så har mine mange år i Alanya også givet mig noget, som man ikke kan få i Danmark.

Måneskinsture på stranden i lune temperaturer, invitationer til hyggelige middagsselskaber hos venner, fest med de lokale på de små barer med livemusik, seværdigheder tæt på, adgang til storslået natur og bjerge og så meget meget mere.

resturant Origin, fiskerestauranter i Alanya, Mezze restauranter i Alanya, Alanya fiskerestaurant, bedste restauranter i Alanya, Day one restaurant, Day one resort, Alanya restauranter, Origin restaurant, personlig liste over bedste restauranter i Alanya

De lokales kærlighed til turisterne

Den der følger med på bloggen ved hvad jeg arbejder med. Til de nye så har jeg for 10 år siden skabt Alanyadk.dk, som rummer ca. 900 artikler og siden 2015 udgivet 9 magasiner i Alanya.

Med det har jeg også på en underlige måde placeret mig selv som et talerør til turisterne. Og det er de lokale rigtig glade for, for så kan de få videregivet budskabet om deres forretninger på dansk imellem mine artikler med opskrifter, kultur og oplevelser i Alanya. Win Win for alle.

Men de lokale tror desværre at jeg dermed også ved, om den kommende sæson bliver god eller dårlig, om mange danskere har booket ferie i Alanya og om de får en god sæson.

Ting jeg jo ikke ved mere om, end alle andre. Danskerne skriver eller ringer ikke til mig for at fortælle mig de kommer på ferie. Den information har kun rejseselskaberne, og de har deler den ikke engang med hinanden.

Men jeg lyver og siger, at ”jeg tror det bliver en fantastisk sæson” for jeg tror forretningerne bliver glade for en positiv peptalk om at danskerne med sikkerhed kommer til Alanya og det bliver et skønt år – fremfor at sige sandheden ”Det aner jeg ikke, vi må vente og se”.

INDHOLD I ARTIKLEN: 10 ÅR I ALANYA, OM AT BO I EN TURIST BY, BO I ALANYA, BLOG OM ALANYA, BLOG OM AT REJSE, ALANYA, REJSBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, VISITALANYA, DANSK I TYRKIET, EXPAT TYRKIET.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.