ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo

Jeg har været på den mest uforglemmelige tur med ubåden Nemo i Alanya.

Det var en total vild og bestemt uforglemmelig tur under vandet. Jeg har før sprunget i solo-faldskærm og fløjet med luftballon, men jeg har aldrig før været under vandet på den måde, som en ubåd tillader.

Jeg var utroligt spændt på at komme med ubåden. Jeg var blevet fortalt afgang var kl 11. Kl 09.30, men så fik jeg et opkald.

” Hej Tea, We have 2 danish people for the tour at 10.00, can you make it here to 10.00″ – “Ohhhhh Ohhh yes, I will be there”. Super dumt, for jeg havde morgenhår og stadig ved at børste tænder (troede jo jeg havde 1,5 time).

En hurtig knold blev lavet af mit morgenhår og min heldragt blev dagens påklædning, også var jeg ude af døren.

Ubåden i Antalya
Ubåden i Antalya
Ubåden i Alanya
Ubåden i Alanya

Min tur i ubåden Nemo

Da jeg kommer ud til i marinaen møder jeg Jan og Preben, som jeg skal på tur i ubåden med. De 2 herrer er meget venlige og der er jokes i luften med det samme (rigtig dårlige jokes!).

Kl  10.05 sidder vi 3 danskere og en tyrker i ubåden. Til min store glæde var ubåden dejlig rumlig, og på ingen måde klaustrofobisk.

Ubåden sejler fra marinaen stort set uden vi kan mærke at vi bevæger os, hvilket er en helt unik følelse. Det kan sammenlignes en lille smule med at flyve helikopter, men uden støj.

Udenfor marinaen dykker ubåden ned under havet, hvor små fisk og en dykker svømmer rundt om båden. Udenfor ubåden var der en dykker, og dykkeren gjorde turen underholdende og anderledes. Han fandt forskellige ting og viste dem frem via ubådens ruder. Han fandt blandt andet en krabbe lignende ting, som han holdte op mod vinduet.

 

ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo

På turen så vi en masse små fisk, en gammel Toyota Corolla, som dykkeren poserede ved og flere elementer firmaet bag ubåden havde placeret i vandet. Der var blandt andet 2 jern pyramider og forskellige nationaliteters flag, herunder Danmarks og Sveriges.

ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo
Dykkeren posere ved den gamle Toyota Corolla
ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo
Det danske og svenske flag under havets overflade.
ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo
Dykkeren fodre de små fisk omkring ubåden.

 

Jeg fik også tage en selfie med mig selv og dykkerens numse 😛

ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo

Efter en time var vi tilbage i Alanyas marina, og årets formentlig mest uforglemmelige oplevelse var slut.

Er det noget man skal prøve?

Hvis man drømmer om at prøve at sejle med en ubåd, så er denne tur perfekt. Forventer man et utal at farverige fisk og planter, så er denne tur ikke den rigtige for dig.

Turen er super hyggeligt men man skal naturligvis også have realistiske forventninger til hvad man faktisk kan se under havets overflade. Turen koster 100 dollars for 1 time.

Hvis du gerne vil med ubåden, så kan du finde alle kontakt informationer her.
Gem

1 Comment

  1. Jeg har ellers hørt fra en af de andre der har været med at det ikke var pengene værd det er da utrolig så forskellig man kan opleve tin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.