Som rejseblogger drømmer jeg om at se hele verden….
Men faktisk så jeg verden allerede som barn!
Jeg husker “Verdenskortet” i Hobro i Midtjylland, som KÆMPE stort. Men første gang jeg så verdenskortet, var jeg nok heller ikke mere end 7 år gammel og 1 meter høj.
Jeg har længe gerne ville besøge Verdenskortet igen, men det har desværre altid lukket om vinteren. MEN NU var jeg for første gang i 6 år i Danmark på sommerferie og derfor gik første feriedag med at besøge Verdenskortet sammen med min mor og far.
Læs også >> 25+ seværdigheder i Silkeborg – en guide fra en Silkeborgenser
Gåtur på hele verden og de omkringliggende omgivelser
Mig og mine forældre blev hurtigt enige om at området ved verdenskortet, har haft vokseværk over årene og det er bestemt positivt. Vi købte vores billet og startede vores gåtur på kortet.
Den hyggelige gåtur på verdenskortet blev flittigt filmet og fotograferet, særligt på Instagram, hvor jeg har mange skønne følgere der (heldigvis) gider følge mine rejser.
Den flade verden og en robåd for børn
Det sider sig selv at Verdenskortet er en flad version af vores klode. Det gør også man kan se Skandinavien 2 forskellige steder på kortet. Mount Everest, som er verdens højeste punkt, er også blot en stor sten på verdenskortet.
Verdenskortet er sammensat således at man kan gå fra land til land og fra kontinentet til kontinent. En gåtur igennem kortet tager omring 15-20 minutter hvis man gør “hygge”stop undervejs.
Efter vi havde set hele verden (😂), synes jeg det kunne være så hyggeligt at ro en tur i de bitte små robåde. Jo ganske vidst er de til børn, men jeg er på størrelse med et barn (og mentalt ligeså fjollet) så jeg ville ud og ro. Der var måske 30 cm dybt vand, så jeg ville nok ikke drukne, hvis jeg fladt i.
Balancen i båden blev min store udfordring. Jeg fik sat mig forkert i båden, men alt fokus gik på ikke at få balance i båden samt holde mine ben samlet, for jeg sad i en retro sommerkjole.
Efter 10 minutter “på havet” kom jeg igen tør og sikker ind til land.
Mere end bare et verdenskort
Som nævnt i starten af dette rejseblog indlæg, så er den jyske seværdighed “Verdenskortet” blevet meget mere end bare Verdenskortet. Man kunne f.eks komme på tur med hestevogn (med æsler foran, ikke heste)
Et stort græsareal var var dedikeret til “gammeldaws spil” som f.eks. Kongespil, hestesko kast og kroket. Min far og jeg tog en større og mindre dyster i de forskellige spil.
Fra spil område gik jeg direkte over for at kysse en ged. Eller jeg prøvede i hvertfald….
De små gedekid var ikke skide interesseret i at nusse, som jeg havde drømt om. De sorte svin og høns i forskellige størrelser var ligeså meget uimponeret over mig.
Læs også >> 5 vinter seværdigheder i Silkeborg
Vi sluttede dagen af med labyrinten. Vi gik ind med den arrogant holdning, at vi var igennem på 2 minutter meeeen vi kom ud 15 minutter senere meget mindre smarte i mælet.
Selvom jeg er pænt over 20 år, så er både mig og min far legebørn som aldrig bliver voksne, og jeg havde en hyggelig dag med mine forældre i / på Verdenskortet i Hobro.
Historien om Verdenskortet i Hobro
Fra 1944 til 1969 byggede Søren Poulsen verdenskortet , som en ny seværdighed i Midtjylland.
Verdenskortet i Hobro Jylland er 5.000 m2 stort. Verdenskortet er udbredt som et atlas som ligger ud til Klejstrup sø.
Praktisk information om Verdenskortet i Hobro
Entré priser: Voksne: 90 kr, børn: 65kr. Ønsker du at komme tilbage så kan du opgradere din billet til et årskort for 20kr ekstra.
Verdenskortets åbningstider:
Dage |
Tider |
18. april – 5. juli. Hver dag |
10.00 – 17.00 |
6. juli – 11. august. Hver dag |
10.00 – 18.00 |
12. august – 22.september. Hver dag |
10.00 – 17.00 |
September måned lukket mandag og tirsdag
Adresse: Verdenskortet v/Klejtrup Sø, Søren Poulsens Vej 5, 9500 Hobro
Telefon: +45 9854 6132
Email: info@verdenskortet.dk
Website: verdenskortet.dk
Planlægger du en ferie i Midtjylland? Så har jeg her samlet en liste med 4 unikke oplevelser i Midtjylland.
Mine forslag til unikke oplevelser i Midtjylland:
1: Guidet tur med en hjemløs. Smilets by er ikke kun smil, shoppesteder og fortovscaféer, for bag facaderne gemmer der sig fortællinger, der ikke er til at smile af. Her udspiller sig en hverdag med misbrug, alkohol, stoffer og uskrevne gaderegler, der skal overholdes. Livet på gaden er barskt, men heldigvis skinner håbet og humoren igennem, så smilene alligevel kan brede sig. Læs mere om oplevelsen her.
2: Kvindemuseet. Der findes kun ganske få kvindemuseer i verden, men et af dem ligger i centrum af Aarhus. Museet tilbyder en spændende, interaktiv og lærerrig dag for både store og små. Læs mit rejseblogindlæg om kvindemuseet her.
3: Golf ved Himmelbjerget. Golfbanen ved Himmelbjerget er et af Danmarks nyeste golfanlæg bestående af en 9-hullers pay & play bane og en 18-hullers par 71 bane. Alle hullerne er placeret i søhøjlandets smukke og rekreative natur med bakkede landskaber, skove og vandløb – her er virkelig mulighed for en golfoplevelse ud over det sædvanlige! Læs mere om oplevelsen her.
Læs også >> 4 udendørs og gratis seværdigheder i Skanderborg
PIN IT!
Fedt indlæg – hjemme hos os bruger vi et verdenskort fra Incado
til at smide knappenåle i, så kan vi planlægge vores næste rejse.. især her efter Corona!!
//Jakob