Danmark Jylland Midtjylland Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser Silkeborg

5 vinter seværdigheder i Silkeborg

turist i silkeborg, seværdigheder i Silkeborg, turist i silkeborg, himmelbjerget, oplevelser i silkeborg, hvad skal vi lave i silkeborg, ferie i silkeborg,

Fra den ene turistby til den anden. I Danmark boede jeg i turistbyen Silkeborg, i Tyrkiet bor jeg i turistbyen Alanya.

De sidste 4 år har jeg kun besøgt Danmark i vinter månederne.

Læs også: 25+ Seværdigheder i Silkeborg – Guide fra en Silkeborgenser

Jeg elsker at komme ud og opleve en masse, men i den danske vinter kan det til tider være begrænset, hvad man kan opleve i Silkeborg.

Når det er sommer i Silkeborg kan man sejle i kano, svømme på Øster, gå ture langs Gudenåen, komme på sejltur med hjejlen (Danmarks ældste hjuldamper), spise is på papirfabrikken og hvert 4. år kan man opleve den fantastiske Regatta ildfestival.

Om vinteren kan man ikke noget af det! – Men hvad kan man så lave i Silkeborg om vinteren?

For at svar på det spørgsmål har jeg lavet denne liste med 5 vinter seværdigheder i Silkeborg. Jeg har selv besøgt alle stederne flere gange, og det ene af stederne arbejde jeg for 10 år siden.

5 vinter seværdigheder i Silkeborg:

aqua akvarium, silkeborg aqua, aqua silkeborg, seværdigheder i silkeborg, vinter seværdigheder i silkeborg,

Odderne har for mig altid været Aqua akvariums helt store kendetegn.

Aqua Akvarium & Dyrepark

Når man er Silkeborgenser, så har man besøgt Aqua mindst 10 gange i sit liv, og det er altid en hyggelig oplevelse.

Aqua er et stort hyggeligt akvarium i Silkeborg, kun få minutter fra centrum.

I nyere tid er der kommet en stor udendørsafdeling på Aqua, hvor der er Café, legeplads, vildmarkssti, tarzan-bane og en masse hyggelige dyr udendørs.

Indendørs er akvariet i flere etager. På den nederste etage er mørkeakvarium med de sjoveste vandskildpadder, som er meget kamerasøgende.

I etagerne over mørkeakvariet er akvarierne, hvor man kan se de store og små fisk svømme rundt og et stort “rør ved fiskene” område. Tager man sig tid til at læse på de mange velskrevede skilte kan man lærer en helt masse.

Jeg synes at Aqua er en hyggelig vinter seværdighed i Silkeborg – Man bliver aldrig for voksen til at kigge på dyr og fisk, gør man?

Læs mere om Aquas udstillinger, åbningstider og specielle begivenheder her.

Tollundmanden i hans evigheds søvn.

Museum Silkeborg – Hovedgården

Et sted man kan lære en helt masse – og lærer sine børn en helt masse, er på Hovedgården museum.

Museet er inddelt i flere forskellige kategorier blandt andet Glas, Silkeborg slot og Jernalderen.

Museet helt store hovedattraktion er Tollundmanden, som er et 2000 år gammel moselig. Han er verdens berømt, fordi han er ekstraordinært godt bevaret – så velbevaret at man kan se hans røde skægstubbe endnu.

I forbindelse med mit besøg Tollundmanden, skrev jeg et blogindlæg, hvor jeg går i detaljer omkring det utrolige moselig og hans nabo Ellingekvinden. Læs det indlæg her.

Læs mere om museets åbningstider, udstillinger og priser her.

gi den gas palads silkeborg, børne legeland silkeborg, seværdigheder i silkeborg, sjov for børn i silkeborg, silkeborg seværdiheder, vinter seværdigheder i silkeborg

Søde lille Mille i Gi den gas palads

Gi den gas palads – Silkeborg legeland

For 10 år siden arbejde jeg en hel sommer i Gi den gas palads. Jeg kendte steder ud og ind dengang.

Siden jeg stoppede for 10 år siden, er der sket lidt med Gi den gas palads. Jeg besøgte stedet for ca. 1 uge siden, for at se hvordan stedet så ud i dag, og naturligvis for at tage et par billeder til denne artikel.

Legelandet er fyldt med sjov for børn (og voksne). Lige indenfor døren er der en stor “Ride the bull”, som ser super sjov ud. Overalt er der sjove hoppeborge, og langs væggen er der blandt andet en lille bowlingbane.

Via en trappe til venstre for indgangen kan du komme op på 1. salen, hvor der er et stort område designet til at spise medbragte medpakker eller mad fra cafeen.

Læs mere om Gi den gas palads her.

Bio silkeborg, silkeborg biograf, biografen i silkeborg, silkeborg bio, seværdiheder Silkeborg, Silkeborg seværdigheder

Bio Silkeborg

Om det er sommer eller vinter, så er en tur i biografen altid en hyggelig oplevelse.

Silkeborg har en stor skøn biograf i centrum af byen – Biografen hedder Bio Silkeborg.

Jeg har selv lige været i Biografen med et par gamle venner, og standarten i Bio Silkeborg er høj. Hvis det har nogens interesse så jeg den nye Maze runner film.

Find filmoversigten for Bio Silkeborg her

Seværdigheder i silkeborg, himmelbjerget, himmelbjerget i silkeborg, silkeborg seværdigheder

Foto: Mizrak, flickr

Himmelbjerget

Himmelbjerget er en seværdighed som måde Silkeborg og Skanderborg gerne vil tage ære for at “eje”. Hvis det er er underordnet, på denne liste er den på som vinter seværdighed i Silkeborg, og senere så “misbruger” jeg den sikkert igen til Skanderborg.

Jeg har besøgt Himmelbjerget flere gang, og Taner har også besøgt det sammen med mig for et par år siden. Det var sjovt at vise han en af Danmarks højeste punkter, som “kun” er 147 m over havets overflade. I Tyrkiet er vi vant til alt næsten er 147 m over oh.

Fra Parkeringspladsen er der en lille gåtur op til Himmelbjergs tårnet. Fra tårnet er der en fantastisk udsigt over Gudenåen og de mange små øer, som man normalvis ellers ikke kan se.

Himmelbjerget er en god vinter seværdighed, som kombinere smuk udsigt og lidt motion – også er den GRATIS.

Læs mere om Himmelbjerget og dets historie her.


PIN IT!

Seværdigheder i Silkeborg, Vinter serdigheder i Silkeborg, Oplevelser i Silkeborg, Det kan du lave i Silkeborg

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I SILKEBORG, SEVÆRDIGHEDER I SILKEBORG, OPLEVELSER I SILKEBORG, AQUA AKVARIUM, GI DEN GAS PALADS, HIMMELBJERGET, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, DET KAN DU LAVE I SILKEBORG, HVAD KAN MAN LAVE I SILKEBORG, VISITDENMARK, BLOG OM SILKEBORG, BLOG OM AT REJSE.

You Might Also Like

    error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.