4 udendørs og gratis seværdigheder i Skanderborg

Smukke Ejer Bavnehøj, seværdigheder skanderborg, gratis seværdigheder skanderborg, skanderborg seværdigheder

Når man siger Skanderborg, svare de fleste nok festival. Det gør jeg også selv.

Men festivallen er kun 1 uge om året, og hvad har Skanderborg egentlig at byde på resten af året?

Præcis det spørgsmål stillede jeg mig selv, og derefter Google. Ikke overrasende kom der ikke uendelig oversete seværdigheder fra i Skanderborg.

De fleste seværdigheder i Skanderborg der kom frem var udendørs, og til min store glæde gratis.
En snefyldt men solrig lørdag blev revet ud af vinter kalenderen, til at opleve 4 af udendørs seværdigheder i Skanderborg. Sammen med min familie besøgte jeg Den genfundne Bro, Ejer Bavnehøj, Bøgeskoven og Himmelbjerget.

Nedenfor kan de læse om hver af de 4 steder. ↓

den genfundne bro, seværdigheder i skanderborg, skanderborg seværdigheder, den glemte bro, den forsvundne bro
Den Genfundne bro set fra flodsiden.

Den genfundne bro

Jeg kan huske da jeg i 2014 læste på nettet at de havde genfundet en bro i forbindelse med bygningen af motorvejen.

Jeg synes det var en forvirrende nyhed. Hvordan kan man glemme man har begravet en bro? Hvorfor blev den begravet? og er det virkelig forside materiale at kommunen har glemt de havde en bro de havde begravet?

Broen blev oprindeligt bygget i 1899 og genfundet i 2014. Den Genfundne Bro blev bygget som en del af jernbanen mellem Horsens og Bryrup, og turen blev kaldt ’Danmarks smukkeste jernbane’. Når man står ude ved broen, helt ned til vandet og under trækronerne, er jeg ikke i tvivl om det været et smukt område, også for 115 år siden.

Broen er er 15 meter høj (den højeste i norden) og en rød stålgitterbro. Broen i sig selv er sjov at se, hvis man har interesse for design og konstruktion, men området ved broen er også et fantastisk skønt sted til en picnic eller gåtur i skoven. Find “Den Genfunde bro” på Google maps her.

Smukke Ejer Bavnehøj, seværdigheder skanderborg, gratis seværdigheder skanderborg, skanderborg seværdigheder
Smukke Ejer Bavnehøj om vinteren. Der er koldt på toppen, men en fantastisk udsigt.

Ejer Bavnehøj

Ejer Bavnehøj er et af de højeste naturlige punkt i Danmark (ikke-menneskeskabte højde). På bakken ligger genforeningstårnet, og herfra kan du opleve et smuk og unikt morænelandskab.

Stedet blev rejst i 1924 og er tegnet af arkitekt Jens Laustsen. Tårnet er bygget med midler fra en folkeindsamling og er et mindesmærke rejst til minde om genforeningen med Sønderjylland efter 1. verdenskrig. Der er en god udsigt fra tårnet, og man kan i klart vejr se til Samsø og Lillebæltsbroen. Tårnet er 12,5 meter højt, og på toppen af tårnet står der på den ene side Rejst af det danske folk og den anden Nordslesvig forenet med moderlandet.

Det koster 5 kr. at komme op i tårnet, og man betaler ved at lægge penge i pengebøssen ved tårnet. Er man dårligt gående eller ikke ønsker at gå, så er der en elevator. For at benytte elevatoren forventes det man lægger 20 kr. Skanderborg kommune skriver på deres hjemmeside Visit Skanderborg at pengene går ubeskåret til at vedligeholde tårnet.

Omkring tårnet kan man opleve det enestående morænelandskab (istidslandskab) som er blevet skabt og formet i den sidste istid.
bøgeskoven, skanderborg festival, festival i bøgeskoven, skanderborg bøgeskov, seværdigheder i skanderborg
Det er svært at forestille sig, at der under Skanderborg festivallen er flere tusind i denne skov.

Bøgeskoven i Skanderborg

Det er altid skønt at gå en tur i skoven, og bøgeskoven er ingen undtagelse. Bøgeskoven er en stor og fredfyldt skov i udkanten af Skanderborg.

Stemningen i skoven er hyggelige, og flere steder i skoven kan du finde kunst og levn fra årenes mange festivaller i skoven.

Før eller efter din gåtur i bøgeskoven, kan jeg varmt anbefale at du prøve Danmarks bedste bøfsandwich hos Rasses skovpølser, som ligger i udkanten af Bøgeskoven. Læs mere om Danmarks bedste bøfsandwich her.

Seværdigheder i silkeborg, himmelbjerget, himmelbjerget i silkeborg, silkeborg seværdigheder

Himmelbjerget

Himmelbjerget er en seværdighed som måde Skanderborg og Silkeborg gerne vil tage ære for at “eje”. Lige meget hvem den tilhøre så er det en gratis seværdighed, alle bør se.

Jeg har besøgt Himmelbjerget flere gang, og Taner har også besøgt det sammen med mig for et par år siden. Det var sjovt at vise han en af Danmarks højeste punkter, som “kun” er 147 m over havets overflade. I Tyrkiet er vi vant til alt næsten er 147 m over oh.

Fra Parkeringspladsen er der en lille gåtur op til Himmelbjergs tårnet. Fra tårnet er der en fantastisk udsigt over Gudenåen og de mange små øer, som man normalvis ellers ikke kan se.

Himmelbjerget er en god vinter seværdighed, som kombinere smuk udsigt og lidt motion. Læs mere om Himmelbjerget og dets historie her.

Læs også: Golf ved Himmelbjerget (reklamelink).

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I SKANDERBORG, SEVÆRDIGHEDER I SKANDERBORG, OPLEVELSER I SKANDERBORG, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, VISITDENMARK, BLOG OM SKANDERBORG, BLOG OM AT REJSE,

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.