3 dage med Tea´s Cypern Bingo!

Famagusta, spørgelsesby på Cypern, oplevelser i famagusta, famagusta oplevelser

I dag er sidste dag på Cypern. Endnu engang har det været en skøn tur med pisse søde gæster.

Arbejdsmæssigt har denne tur været lidt anderledes end de andre turer til Nordcypern, da det udelukkende har været Eurodan kunder, og ikke chartergæster, som det ellers har været over sommeren.

Det er en fed gruppe af gæster jeg er med, og da det er Eurodans tur, har vi også forud for turen haft mulighed for at planlægger nogle ekstra fede ting til gæsterne.

Ting som ikke var muligt at gøre over sommeren, men som jeg er helt vild med er med på denne tur. Når vi ikke er på udflugt, bor vi på det super lækre Oscar Resort tæt på Girne centrum, hvor omgivelserne er fantastiske.

Oscar resort, hotel i girne

Nordcypern skal have en stor ros af mig.

Nordcyperns turistinformation laver noget helt fantastisk informationsmateriale på et utal af sprog.

Den store mængde af materiale om hver by på Nordcypern, gør det super nemt at finde de punkter på øen, der er værd at se.

Hver by har f.eks. en bog med tekster om stederne samt et bykort med de historiske punkter på.

nicosia, Nicosia attraktioner, hvad skal man se i Nicosia, oplevelser i nicosia

Det deltaljeret bykort over hver by er også det der gjorde jeg opfandt TEA´S CYPERN BINGO!

(Tea´s Cypern Bingo: Jeg får fuld plade når jeg har besøgt alle stederne på kortet!)

Dag 1

Vi besøgte Girne, som har været den by på Cypern, som jeg har boet i over sommeren.

Girne har flere fede historiske punkter, og de ligger heldigvis i en meget lille radius af hinanden.

Jeg havde ”fuld bingo plade” før vi tog på mandagens tur til Girne, så der var ingen stress. Efter en hyggelig lille tur med gæsterne på Girne borgen, skibsvrags museet og havnen fik gæsterne tid på egen hånd, og ligeså gjorde jeg.

Den første time brugte jeg på at gentage gåturen langs mit bingo kort, hvor de historiske punkter ligger med meget lille afstand imellem sig.

2 af punkterne på kortet (The Church of Archangelos Michael og The Cyprus house) var (igen) lukket. The Church of Archangelos Michael har været under ombygning under så langt tid, at skiltet der står ombygning på, er helt slidt, og malingen på kirken er ved at skalle af igen.

De lokale jeg snakkede mener ikke kirken kommer til at åbne som icon museum igen. The Cyprus house virker som om det altid er lukket, så jeg nød bare døren 😛

girne borgen, oplevelser i Girna, attraktioner i Girne, girne havn
Girne havn på Nordcypern.
girne borgen, oplevelser i Girna, attraktioner i Girne, girne kirke
The Church of Archangelos Michael, som ikke længere er åbent som icon museum.
girne borgen, oplevelser i Girna, attraktioner i Girne
Den smukke borg på Girne´s havn. Borgen er museum.

Dag 2

Besøg i hovedstaden Nicosia

Nicosia er ligesom Girne historiske super fed at lege Bingo i, da punkterne ligger med tæt afstand imellem sig.

De mest kendte punkter; Girne gate, Atatürk square, Büyük Hamam, Den store karavanestation, Bedestan, den gamle katedral ligger med tæt imellem sig, hvilket også gør at man gå turen til Nicosia ser rigtig mange fede ting på rigtig kort tid.

Efter en lokale frokost får gæsterne altid 2-3 timer for sig selv, som mange bl.a. bruger til at gå over på den græske side af Nicosia. Over sommeren har det været vidt forskelligt, hvad jeg selv har brugt de frie timer på i Nicosia.

Nogle dage har jeg shoppet amok i Tigeren, andre dage har jeg besøgt de museums, der er på den græske side og nogle dage har jeg bare sat på guidernes lokale sted Patso og snakket historie med lokal guiderne.

Men nu skulle jeg have fuld Bingo plade i Nicosia. Efter at have hjulet gæsterne over grænsen og hurtigt købt et par poser lakrids i Tiger, gik turen mod Arabahmet kvarteret.

I Arabahmet kvarteret jeg besøgte Dervis Pasha Mansion (museum), så den Armenske kirke og så Arabahmet moskeen.

Derefter gik jeg bevidst ud og farede lidt vildt i gaderne, da jeg har erfaret at det ofte er på de turer man ser flest af de ting, som sætter sig fast som minder senere.

Den gamle katedral, som i dag er en moské. Moskeén kan gratis besøges, og Katedral/moskeén er et af punktern på min bingo plade.
Overalt i Nicosia kan du finde moderne streetart. Dette kunstværk er få meter fra Greenline på Cypern.
Dervis Pasha Mansion, som i dag fungere som museum. Museet er indrettet som et gammelt hus, med soveværelse, stue og antikviteter udstillet.

3. Dag.

Turen til Famagusta på øst siden.

Det er i Famagusta, jeg har ændret mest fra den oprindelig tur, da jeg synes gæsterne skulle have meget mere af det gode og mindre ruiner på stranden.

Det “gode” er Varosha, (også kendt som spøgelsesbyen). Har fik vi sand under fødderne på den gyldne strand, mens vi tog et par ulovlige fotos af den forladte by.

Efter en tur på “golden beach” kørte vi ind til centrum, som lægger indenfor de store bymurene. Indenfor muren lægger gamle kirker ligger side om side sammen med moderne restauranter og store butikker.

I Famagusta fik jeg næsten fuld plade på min “bingo” plade. Eftersom jeg ikke fik fuld plade, så må jeg jo tilbage til Cypern inden længe.

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER PÅ CYPERN, REJSER TIL CYPERN, SEVÆRDIGHEDER I TYRKIET, OPLEVELSER PÅ NORDCYPERN, GODE REJSERÅD TIL CYPERN, FIND REJSEN TIL CYPERN, FIND FLYBILLETTER TIL CYPERN, MINE REJSERÅD, REJSER PÅ CYPERN, REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, FIND REJSEN, BLOG OM CYPERN, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM NORDCYPERN, SEVÆRDIGHEDER I GIRNE, SEVÆRDIGHEDER I KYRENIA, SEVÆRDIGHEDER I NICOSIA, SEVÆRDIGHEDER I FAMAGUSTA

2 Comments

 1. Hej Tea
  Nordcypern står højt på min liste og sidste år var jeg så tæt på at flyve dertil i efterårsferien. Men så blev det Malta i stedet for…. Måske bliver det så i år eller næste år hvem ved.
  Men jeg vil gerne høre dig, hvor kan man bade? Vi er ikke typer der ligger på stranden, men kan godt lide at køre hen til en i et par timer.
  En anden sag kan man godt købe en slags dagspas og krydse grænsen?

  1. Hej Bettina.

   Jeg vil helt sikkert tage til den gyldne strand ved Famagusta. Man kan ligge på stranden lige foran spørgelsesbyen, hvilket er lidt unik.

   Det kræver bare almindeligt pas at krydse grænsen. Det er ganske gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.