Ferie, Rejser & Oplevelser

Tilbage til mit hippie paradis

Like på:
Sidste år besøgte Taner og jeg Olympos for første gang. Jeg havde før det kun hørt om stedet, og set billeder på Google. Ved ankomst var jeg SOLGT! Olympos har en fantastisk ro, glæde og tryghed, som jeg personligt ikke har oplevet magen til nogen steder i Tyrkiet.

Olympos er et hippie paradis, hvor alle typer af mennesker fra hele verden, går rundt side om side og hvor alle hilser pænt på hinanden hvad enten du har fin kjole på eller dreadlocks i håret.

Faktisk blev jeg så forelsket i Olympos at stedet var en af hovedartiklerne i årets første magasin. Læs artiklen her.

I dag vendte jeg tilbage til Olympos, og jeg har glædet mig i månedsvis. Jeg er af sted som guide, og igen igen har jeg været heldig at have en fantastisk gruppe danskere med mig, som skaber en fed stemning ( og som fortæller en maaaaaaasse røverhistorier)

Kl. 08.00 startede turen, ca. 3,5 timer senere var det frokosttid. Vi kørte ned til Ulu Pinar floden og fandt en restaurant ved navnet tropik. Ulu Pinar floden er sammenlignelig med Dim Cay floden i Alanya, hvor man sidder på små tømmerflåder i vandet og spiser. Derefter kørte vi til Olympos og tjekkede ind på Türkmen Tree Houses village Olympos (Jep det er navnet på stedet)

det brændende bjerg, temer, oplevelser i kemer, olympos, blog om Tyrkiet, dansk i tyrkiet

Kl 15.00 gav jeg en guidet tur igennem Olympos ruinerne, og da vi nåede standen ”slap jeg gæsterne fri” (De fik tid for sig selv). Guidenotaterne har jeg brugt næsten 3 dage på at lave, da jeg i processen blandt andet oversatte en engelsk bog om området.

Jeg nød tiden for mig selv med at ligge på stranden og nyde himlen over mig. Det gav hovedet lidt ro, og ny energi. Derefter gik jeg på opdagelse i ruinerne, ligesom sidste år. Alt så ud som det plejede med undtagelse af området ved templet. Templets område var afspærret og en stor kran stod placeret ved den, så jeg forestiller mig at de er ved at lave en større arkæologisk udgravning af området.

 

Resten af dagen kommer til at gå med aftensmad på Türkmen Tree Houses village Olympos og bestigning af det brændende bjerg. Sidst jeg var i Olympos fik vi en fantastisk hjemmelavet buffe serveret på hotellet, så jeg har store forventninger til maden i aften 😛

det brændende bjerg, temer, oplevelser i kemer, olympos, blog om Tyrkiet, dansk i tyrkiet

Efter maden går turen til det brændende bjerg, Yanartaş. Det brændende bjerg er en fantastisk natur oplevelse, som virker helt uvirkelige, når man står der og glor ind i ilden, som bare kommer op fra stenene af. Et fænomen der bestemt skal opleves og ikke forklares.

det brændende bjerg, temer, oplevelser i kemer, olympos, blog om Tyrkiet, dansk i tyrkiet

I morgen går turen mod Alanya igen, med stop i Kemer, for vi skal se nomademuseet. Desværre er sæsonen for udflugter ved at være slut for i år, så Olympos bliver formentlig den sidste 2 dages tur i år.
Facebook Kommentar

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: