Alanya æder sjælen op

Alanya æder sjælen op, fastboende i Alanya, bo i Alanya, flyt til Alanya, Efterår

I Alanya kan man opleve både himlen og helvede i en stor blanding.

Jeg har aldrig forsøgt at glamouriserer at bo i Alanya, men måske har det til tider set sådan ud?

Sandheden er helt simpelt at hvis man ønsker at bo i Alanya på fuld tid, så skal man være parat til at betale med en del af sin sjæl. Og Alanya betaler aldrig den del tilbage.

I Alanya kan alle dine drømmer blive opfyldt men du kan også ende i smertefulde situationer som giver ar for livet. Alt samen i en stor pærevælling af kaos i 35 grader varme.

Hvis du en gang har boet i Alanya, så vil du hver dag tænke på Alanya. Det har flere der er flyttet herfra fortalt mig.

Det lyder sindssygt men selv jeg har kendt omkring 100 mennesker de sidste 10 år som har forsøgt sig med en hverdag i Alanya. Nogle havde et godt liv, nogle levede i helvede på jorden. Men lige meget hvad historie folk har haft, så har de alle det til fælles, at når jeg ser dem igen, så siger de til mig at de dagligt tænker på ”Den gang de boede i Alanya”.

Jeg har boet her næsten 10 år nu og til dato har jeg ikke en eneste veninde/ven fra dag 1 som stadig er i mit liv. Jeg har lavet tonsvis af venskaber over de sidste 10 år, men igen af mine venner har overlevet hverdagen i Alanya meget forskelligt. Jo, jo der er folk der her, der her været her længere end mig, men de var måske ikke mine venner fra starten eller måske kender jeg dem stadig ikke.

Fra den virkelig verden til den digitale

Jeg skal ikke skjule for jer, at jeg med årene er rykket mere fra ”den virkelige verden” til ”den digitale verden”. Jeg har det bedst, når jeg kan få lov at arbejde i fred på min sofa med min computer på skødet og en god serie i baggrunden. Så jeg ikke hele tiden skal tænke på Alanya er hvor mit hjem er.

Før var jeg meget aktiv i de sociale grupper i Alanya og jeg lavede mange venskaber på den måde, men jeg synes at prisen jeg ”betalte” var for stor. Det gør ondt på sjælen at gang på gang se folk såre éns person, bevidst eller ubevidst.

Jeg har fået ar på krop og sjæl i Alanya som jeg aldrig vil kunne slette, men jeg har også fået mange drømme opfyldt.

Læs også >> Flyt til Alanya – Gode råd fra en der selv har gjort det!

Skal jeg fortsat bo i Alanya?

Jeg overvejer ofte om Alanya fortsat skal være mit hjem, og mens jeg synes det er røvirriterende at blive råbt efter på gaden i forsøg på at sælge mig en fake Chanel taske når jeg er på vej til supermarkedet, så elsker jeg at jeg kan gå 100% trygt alene hjem fra byen eller at jeg kan få lov at drømme stort, for i Tyrkiet har vi ingen jantelov.

Nu kører hverdagen jo i Alanya, men indtjening, hjem og fremtidsinvesteringer, så det er nemmest at blive, nu hvor alt jo sådan ca. fungere i hverdagen.

Skulle jeg flytte i dag, ville jeg nok vælge steder som Budapest, men der skal jeg tjene 3x, 4x, 5x gange mere for at få den samme levestandard plus starte på et helt nyt sprog – og når jeg har tænkt det igennem så virker det pludselig nemmer at blive i Alanya også bare rejse til Budapest når jeg trænger til at ”stikke af”.

Man skal frivilligt tage gift

Det er umuligt at komme til at sætte ord på, hvordan det egentlig er at frivilligt tage gift, når kan man flytter til Alanya, men det er vigtigt for alle at vide at man skal tage den gift, for uden den bliver man aldrig en del af hverdagen i denne by.

Det er en hverdag, der måde byder på daglige bazaer med frisk frugt og grønt og et natteliv, hvor det er alt afgørende, hvem du fester med og hvilken flaske du drikker.

Du skal finde balancen i dagligvarer, hvor priserne virker til at stige dag for dag og hvor lokalbefolkning der er opdelt som aldrig før, i forhold til om man har råd – eller ikke har råd til at leve godt.

Du skal tage overfyldte bybusser, fordi kommunen åbenbart ikke kan indsætte flere busser eller tage en taxi med risiko for chikane og skænderier over det der burde være en fastsat pris.

Du kan naturligvis også bare købe en bil, ligesom jeg har gjort, også dagligt lide af angst for, hvor du kan parkere din bil, for Alanya har ikke parkeringspladser til de mange biler som borgerne ejer. Alt dette samtidig med du ser dine forsikringer og afgifter fordobles på 12 måneder, fordi alt er blevet dyrere og staten bestemt tager deres del af kagen.

Måske er Alanya hverken bedre eller værre end andre steder i verden. Alle steder har nogle ting du skal kæmpe med og nogle ting du IKKE skal kæmpe med.

Skrevet med en lille skid på

Og når sandhedens skal frem så er dette blogindlæg skrevet kl 03 om natten, småfuld efter en bytur, fordi det var nu ordene kom af sig selv.

Som ædru kan jeg ikke beskrive hvad det er der æder sjælen og hvad der er der fodre sjælen – for begge ting sker her– men med et par promiller i blodet bliver nogle af de ting der gør ondt mere tydelige.

– Måske er det også godt at det er når jeg er fuld, at det gør mest ondt og ikke som ædru. Det betyder vel også noget?.

I morgen vågner jeg sikkert op i det sikkert paradis, jeg har skabt i Alanya over de sidste 10 år, for med årene kan man blokere mange ting i hverdagen. For jeg ville jo ikke have boet her så længe, hvis det ikke var fordi der er meget mere godt end der er ondt!

Og mens mine nuværende venner fortsat planlægger deres fremtidige flugt fra Alanya, så bygger jeg et hus bjergene, i håb om at hvis jeg opfylder mine drømmer her, så får jeg aldrig behovet for at lægge en ny plan i livet.

Læs også >> Guide og huskeliste: Flyt til Alanya

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.