Hvad laver tyrkerne, når de har fri?
De griller! Det er i hvert fald min erfaring.
De fylder bilerne op med te-kogere, engangsgrille, mad, tæpper og alle de familiemedlemmer, der kan være i bilen (Hvilket ofte er mange mange)
Så tager de op i bjergene, ud i skoven, eller hen til en af barbecue strandene og sidder der hele dagen, og spiser og drikker te indtil solen går ned. Tyrkerne kalder det Mangal.
Vores tyrkiske Mangal
På Taners sidste fridag inviterede han en stor del af hans firma med op i familiens hus i bjergene. Dagen gik med at spise, tænde grill op, spise også tage hjem igen. Bjerghuset har en kæmpe stor lækker have fyldt med frugttræer, som ingen gik en tur i, fordi alle var for travle med at kigge på kulet blive varmt.
Derefter er dovenskab-længe-leve-tid til at dækket gulvet med avispapir, og plastik “porcelæn”, så hele lortet kan rulles sammen bagefter og smides ud.
Efter vi havde spist bliv alt pakket ind i bilerne igen (også skraldet)
Jeg er stadig i tvivl om jeg elsker eller hader Mangal.
Jeg hader tyrkisk mangal fordi:
- Tyrkerne bruger alt for mange engangs-ting i plastik, hvilket jeg er imod.
- Man skal drikke tyrkisk te, som jeg synes er total kedeligt.
- De snakker for meget tyrkisk, og alt for hurtigt, så jeg ikke kan snakke med.
- Jeg får røg lugt i tøj, jakker, tæpper osv.
- De har minimal hygiejne når det kommer til at grille.
Jeg elsker Tyrkisk mangal fordi:
- Det er en hyggelig måde at være sammen på.
- Den tyrkiske natur er absolut fantastisk og altid skøn at være i.
- Der er som regel børn, og jeg elsker børn.
- Det tvinger mig til at bruge lidt tid væk fra min computer, som jeg ellers bruge 50% af min hverdag sammen med.
- Grillet mad smager skide godt!