Nye madoplevelser er noget af det allerbedste, ved at bo i udlandet og ved at rejse rundt i verden.
Jeg elsker at smage nyt frugter og lokale retter. Min nyeste favorit spise er kaktusfigner, som du kan få i Tyrkiet i sensommeren og efteråret.
På kaktusserne gror der er knopper, også kendt som kaktusfigne, ud fra planten, som over sæsonen skifter fra grøn til rød. Når den er rød/orange så kan den spises og det er en lækker delikatesse, som du bare skal prøve!
Lige nu kan man købe kaktusfignerne i Alanyas Bazarer. Som jeg husker det kunne man få 3-4 kaktusfigner for 1 Tl.
Når du køber kaktusfignerne skal virkelig passe på ikke at rører ved dem, for der kan side små torne på dem og de sætter sig lynhurtigt i dine fingre. Derfor skal de tages en madtang og skrallen skæres af, før du rør ved den.
Læs også: Min guide: De 10+ bedste restauranter i Alanya
Min første kaktusfigne
Før jeg smagte dem, havde jeg hørt at kaktusfignerne var lidt bitre, men overraskende nok var de helt søde og lækre med store kerner indeni.
Da jeg jo er amatør i denne frugt og med 100% sikkerhed ville få torne i alle mine fingre, skar min kæreste kaktusfignerne ud for mig.
Frugten er blød og fugtig. For at give dem lidt form lagde vi dem i fryseren. Efter 30 min var de lækre kolde. Til kaktusfignerne lavede jeg en omgang sunde pandekager med nutella (så de ikke var sunde mere).
Hvis du vil vide mere om hvad de hedder på tyrkisk og hvad deres historie her, så har jeg på Alanya.Dk skrevet denne artikel om kaktusfigner.