Er Europa altid det bedste for børnene?

tyrkiske drenge navne, tyrkiske pigenavne, babyer fra tyrkiet, tyrkiske børn

Jeg kender mange europæiske piger med tyrkiske mænd, der flytter til pigens hjemland når de får børn.

Og langt hen ad vejen vil jeg godt give ret i man i Europa (f.eks Danmark) kan tilbyde sine børn mange ting man ikke kan i Tyrkiet.

I Danmark er der blandt andet gratis sygesystem, børnehaver med madordninger, cykelstier helt op til skolen, sfo’er man kan tage over i efter skole, så ens forældre kan arbejde og så videre. Danmark er også det mindst korrupte land i verden og vores politiet og militær passer på os.

Jeg kan også godt forstå manges pigers/kvinders behov for at komme tættere på familien i Danmark, når man selv stifter familie.
Men en samtale med en sød tyrkisk mand i kender fik mig den anden dag til at tænke lidt. Han har været gift med en svensker i flere år og sammen har de 2 børn. På kort tid beslutter hans kone at hun vil hjem til Sverige at bo, og hun flytter med deres børn. Manden ønsker ikke at følge med da han har en meget velfungerende forretning i Alanya, og er glad for at være her. Grundlæggende har han fint accepteret at hun er rejst, for som han siger “jeg vil ikke være sammen med en, der ikke vi, være sammen med mig, men jeg ville ønske hun havde sagt hun ville rejse“.

Men han siger også ligeså fint “Det her handler om hvor mine børn har det bedst, og hvor de trives, og der synes jeg Alanya er bedst for dem” Hvorfor? “De er født og opvokset her, de har venner, familie og de er trygge ved sproget. Jeg driver en god forretning, så penge bliver aldrig et problem. I Alanya bor vi i et stort hus, med privat pool og børnene kan færdes trygt overalt

Læs også: 20 historiske fakta du (måske) ikke vidste om Tyrkiet

Nu bor hun i Sverige

I Sverige er hans ekskone flyttet ind i en lille 2 værelses lejlighed i Sverige, og skal arbejde mange timer hver dag for at forsørge ungerne og hende selv i Sverige. Samtidig er ungerne kommer i børnehave og skole i Sverige, hvor de ikke er helt trygge i sproget (selvom de nok hurtigt bliver det). De ser kun deres far når han kan finde tid til at rejse fra sin virksomhed, men han savner dem meget, så han rejser så ofte som muligt.

Jeg skal ikke dømme, jeg ved jo kun historien fra hans side, og jeg er helt sikkert blevet påvirket af tiden i Alanya, hvor jeg ser begge sider af historien og nogle gange kun tyrkerens, men man i Danmark ligeså kun får danskerens/skandinavernes historie. Men jeg synes det er vigtigt at tænke over, om livet i altid er bedre i Skandinavien. Det tænker jeg i hvert fald over.

Læs også: De 9 bedste badebyer i Tyrkiet
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.