gazipasa tur, rejseblogger i tyrkiet, danske rejseblog, seværdigheder i Gazipasa, gazipasa by, hvad kan man lave i gazipasa, endags ture fra Alanya, stranden i gazipasa, gazipasa strand

Tyrkiet er et paradis med mange smukke strande.

Har er min liste over de 9 bedste badebyer i Tyrkiet.

Du er velkommen til at tilføje din i kommentarfeltet.

Antalyas strande, strande i Antalya, oplevelser i Antalya, ferie i Antalya, Antalya ferie,

Antalya – Storbyferie med stand besøg

I Antalya bor der over 1 million indbyggere og byen er uden tvivl den tyrkiske rivieras pulserende hovedstad.

I Antalya blender historiske bygninger ind med byens moderne bygninger og shopping centre. I centrum af Antalya finder du den perfekte kombination af barer, restauranter, shopping og diskoteker for enhver smag.

Med en hurtig bustur ud af byen og man kan dyppe fødderne i det varme tyrkiske vand og nyde dagen ved en af byens lækre strande.

Antalya har to rigtig gode strande med fint, rent og klart vand.

Konyaalti stranden i Antalya

Konyaalti stranden ligger ca. 2 km vest for centrum efter Atatürk parken og Det arkæologiske Museum og strækker sig over 5 km hen til foden af Taurus bjergene, der her ligger helt ud til kysten. Konyaalti stranden har blåt flag.

På Konyaalti er der mulighed for at leje strandstole og parasoller, eller finde et frit område og nyde solen derfra. Stranden, der består af sand, grus og mindre sten.

Vil man gerne hurtigt til stranden fra Antalya centrum er Konyaalti stranden det bedste valg.

Lara stranden i Antalya

Lara bydelen ligger i den østlige del af Antalya.

Området er kendt for dets store luksus hoteller, hvor flere af hotellerne også har private strande til deres gæster. Det er også i Lara at Upside down huset ligger (længere nede på listen).

Lara stranden er en kilometer lang strand med grovkornet sand og bløde bølger, hvilket gør stranden meget børnevenlig.

Fra centrum af Antalya kører bybus 8 ud til Lara stranden og turen tager ca. 45 minutter. Fra Antalya lufthavn er der ca. 30 minutters til Lara.

Du kan også læse min guide med 25+ Seværdigheder i Antalya, Tyrkiet.

Hvor ligger Antalya?: Antalya ligger mellem Kemer og Side på den sydlige del af den tyrkiske kyststrækning.

Belek strand, strande i Belek, de bedste strande i Tyrkiet, strande i Tyrkiet, oplevelser i Belek, seværdigheder i Belek

Belek – Golf og Kvalitets ferie

Belek området er Tyrkiets mest kendte golfområde.

Men byen Belek er også på min liste over Tyrkiets 7 bedste badebyer, pga. områdets lækre strande. Belek ligger lidt udenfor storbyen Antalya, hvor også lufthavnen ligger.

I Belek består strandene af mørkt sand med små bløde sten, men nogle hoteller har tilføjer finere sand på deres private strande. Strandene lægger ud til middelhavet, som er saltvand.

De fleste strand hoteller har egne strande til deres gæster, og f.eks. på stranden Belek Beach Park bliver der ofte holdt strand fester. Derudover findes der også offentlige strande, som må bruges af alle.

Strandene har alle blå flag og meget velholdte.

Belek strand er også kendt for at være en strand, hvor havskildpadder kommer for at lægge deres æg, som senere klækkes og kommer op af sandet, for at løbe ud i vandet, og starte deres nye liv i middelhavet.

Bogazkent

10 km fra Belek lægger byen Bogazkent, som også lægger ud til vandet. Stranden i Bogazkent består af sand og småsten.

Hvor ligger Belek?: Byen Belek ligger mellem Antalya og Side på den sydlige del af den tyrkiske kystrækning.

gazipasa tur, rejseblogger i tyrkiet, danske rejseblog, seværdigheder i Gazipasa, gazipasa by, hvad kan man lave i gazipasa, endags ture fra Alanya, stranden i gazipasa, gazipasa strand

Gazipaşa – En fin lille perle

Gazipaşa er i de senere år blevet meget mere kendt på grund af den “nye” lufthavn. Noget af det lækreste ved Gazipaşa er byens lange smukke stand.

Her finder du strande med fint sand og picnic pladser, hvor lokale nyder deres fridage mens børnene leger på legepladserne. Langs stranden er der mange gode strandrestaurant, hvor man kan nyde en god middag og en forfriskning.

Hvor ligger Gazipaşa?: Byen Gazipaşa ligger lidt udenfor ferie byen Alanya ved Middelhavet.

Læs også: En hyggelig dagstur til Gazipasa

Marmaris strand, strande i Marmaris, de bedste strande i Tyrkiet, strande i Tyrkiet, oplevelser i marmaris, seværdigheder i marmaris

Marmaris – Turisternes paradis

Marmaris er et turist paradis med lange smukke strande, en skøn lystbådehavn og hyggelige shopping gader med restauranter, cafeer og barer.

Marmaris er også kendt for et livligt natteliv på byens kendte bargade, hvor man kan finde diskoteker, natklubber og barer.

Byen passer bedst til: Marmaris er som sagt turisternes paradis og byen er velegnet for både familier med børn og dem, der gerne vil nyde natteliv med barer og lange dage på stranden.

En vie beach, en Vie beach Alanya, En Vie beach restaurant, En Vie Beach Hotel, bedste restauranter i Alanya, Alanyas bedste restauranter

Alanya – Den tyrkiske riviera

Alanya er en af Tyrkiets mest populære turistbyer og stedet jeg har boet de sidste 7 år.

I Alanya kommer turismen, den tyrkiske kultur og landets historie helt tæt på hinanden. På hver side af Alanya´s velkendte borg, der er kilometer lange strande med blå flag på.

Udover smukke badestrande, byder Alanya også på bazarer alle ugens dage, lækre restauranter, gode shopping muligheder, hoteller med havudsigt, morgenmad i bjergene og mulighed for historiske udflugter.

Der er strande forskellige steder i Alanya men de mest populære er Kleopatra stranden og Øststranden. Strandene ligger på hver sin side af Alanya´s borg. Jeg har lavet en stor guide til Alanya´s strande på Alanya.Dk, så hvis du vil have detaljeret beskrivelser af strandene, så se her.

Du finder også UTROLIG mange rejseblog indlæg om Alanya her på min blog, for som sagt, har jeg boet her i 7 år.

Hvor ligger Alanya?: Alanya er på den sydlige del af den tyrkiske kyststrækning, og i højsæsonen flyver, der dagligt fly dertil fra Danmark.

Smukkeste strande i Tyrkiet, uberørte steder i Tyrkiet, Tyrkiet strande,Olympos ruiner, ruiner i Tyrkiet, hippie by tyrkiet, historiske steder i Tyrkiet, Tyrkiet blog, steder du skal se i Tyrkiet,

Olympos – Hippiernes paradis

Ved Olympos har du opleve helt uforstyrret sandstande uden boder, strandstole og parasoller.

Tag dit håndklæde under armen, gå igennem de smukke antikke ruiner og ned til den smukke sandstand.

Hvis du vil vide mere, så har jeg lavet en stor guide til Olympos.

Hvor ligger Olympos?: Olympos ligger gemt imellem klipperne ca. 45 minutter fra Kemer.

Kemer strand, strande i Kemer, de bedste strande i Tyrkiet, strande i Tyrkiet, oplevelser i Kemer, seværdigheder i Kemer

Kemer – Tyrkiets lille kultur skønne badeby

Kemer er en kulturskøn badeby som tilbyder en rolig og venlig atmosfære. Selvom Kemer er vokset markant siden turisterne først fik øjnene op for den smukke badeby, har byen alligevel formået at bevarer sit hjerte.

Byen er en kulturskøn blanding af små butiksgader og hyggelige torve, hvor man kan nyde en kop tyrkisk te og travle gågader med restauranter, barer, butikker og enkelte natklubber. Kemer tilbyder også flere historiske udflugtsmål og bådture langs byens kyst.

I Kemer finder man 2 strande med krystalklart vand:

Moonlight beach: Moonlight stranden er Kemers bedste strand. Stranden har fint rent sand og vandet er lavvandet, hvilket før den perfekt til små børn. Moonlight Beach har blåt flag for sit rene vand. Langs stranden tilbydes liggestole samt mad og drikke langs stranden mod betaling. Moonlight beach ligger mod vest.

Public beach: På nordøst siden af Kemer lægger Public Beach, hvor landet hurtigere bliver dybt og en strandfest hurtigt kan opstå.

Hvis du vil vide mere om bare strandene i Kemer, så læs min Rejseguide og Seværdigheder i Kemer, Tyrkiet.

Hvor ligger Kemer?: Kemer ligger ca. 40 km. vest for Antalya ud til Middelhavet.

Bodrum strand, strande i Bodrum, de bedste strande i Tyrkiet, strande i Tyrkiet, oplevelser i Bodrum, seværdigheder i Bodrum

Bodrum – Legepladsen for de rige

Bodrum er en smuk by, kendte for sine hvide huse, smukke marina og lavvandede strande med finkornet sand.

Byen er kendt som legepladsen for de rige tyrkere og hvert år tiltrækkes flere tusinde af turister til Bodrum, som er en af Tyrkiets mest charmerende og alsidige kystbyer.

Bodrum er på mange måder mere eksklusiv sammenlignet med andre turistbyer som Mamaris og Alanya, og priserne i Bodrum er også højere end på de andre rejsemål.

I selve centrum af Bodrum er der 2 velbesøgte strande. Den ene ligger langs promonaden, den anden ligger imod øst, i retning mod det store Diamond Hotel. Byen er kendt for lavvandede strande med finkornet sand.

Vil man gerne ud til mere rolige strande, sejler der hele tiden strandbåde ud til Camel beach, Bitez- og Gümbet bugterne, som kun ligger en kort sejlads fra centrum af Bodrum. Strandene er alle skønne med finkornet sand og ligger ca. 2 km fra centrum.

I Gümbet bugten er der et livligt bar- og restaurantliv, mens Bitez er mere grøn og fredelig.

Hvor ligger Bodrum?: Bodrum ligger på den tyrkiske vestkyst ud til Middelhavet.

Side strand, strande i Side, de bedste strande i Tyrkiet, strande i Tyrkiet, oplevelser i Side, seværdigheder i Side

Side – Smukke strand og markant historie

I Side er der 2 lækre badestrande – Øststranden og veststranden. Strandene ligger på hver side af Sides havn.

På både den vestlige strand og den østlige strand kan du leje både strandstole og parasoller. Når du har lejet en strandstol, kan du som regel få service helt hen til din stol, og derfor behøver du kun bevæge dig, når du skal i vandet og have en dukkert.

Sides strande ligger ud til Middelhavet, som består af saltvand. Husk klipklappere i højsæsonen, da sandet kan blive rigtig varmt.

Den vestlige strand i Side

Stranden på den vestlige side er den mest børnevenlige strand i Side, med finkornet sand, og lavvande.

Stranden er sammenlagt 5 km lang og det er her de fleste hoteller ligger.

Den vestlige strand er også der, hvor det meste af byens vandsport foregår. Du kan f.eks. prøve jetski eller bananbåde.

Den østlige strand i Side

Stranden på den østlige side har grovere sand og til tider kan der være høje bølger på den østlige side.

Der er ingen hoteller på denne strand, men stranden er til gengæld fyldt med små lækre strandbarer.

Øst stranden er også ca. 5 km lang og der findes også vandsport på østsiden.

Hvor ligger Side?: Side ligger mellem Alanya og Antalya på den sydlige del af den tyrkiske kyststrækning.

INDHOLD I ARTIKLEN: STRANDE I TYRKIET, STRANDE I KEMER, TYRKISKE BYER MED GODE STRANDE, MINE BEDSTE REJSERÅD, BLOG OM TYRKIET, STRANDE I SIDE, STRANDE I ALANYA, STRANDE I ANTALYA, STRANDE I BODRUM, STRANDE I MARMARIS, TYRKIET BLOGGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.