Christania, Historien om Christiania, fristaden Christania, Christania fristaden, pusher street, copenhagen pusher street, pusher street Christania, er Christania sikkert, er der sikkert på Christania

Jeg indrømmer gerne, at inden vi rejste til København googlede jeg sætningen ” Er der sikkert på Christiania”.

Jeg var oprindelig i tvivl, om der stadig var sikkert på Christiania. Det er mange år siden jeg sidst har været på staden.

Christiania, besøg Christiania, indgang til Christiania, sjove skilte, skilte københavn, you are now intering the EU, er danmark med i EU
På skiltet ved indgange står der på bagsiden “You are now entering the EU”.
Fortidens minder fra Christiania og nutidens virkelighed

For 6 år siden var jeg i København flere gange om måneden, for dengang var en stor del af mine vennekreds i Comedy miljøet, og Comedy miljøet holder til i København. Christiania var også en del af hverdagen dengang. Mit bedste minde fra Christiania er en ”Bingo bango dagen”. Jeg var ovre at besøge min kammerat Karsten Green. Han skulle sammen med hans kammerat rapperen Jøden være Bingo bango opråbere på Nemoland.

Sammen med min mormor havde jeg været til Bingo Bango en masse gange, og derfor var jeg vandt til udtryk som ”Gamle Ole” og ”2 svanehalse” og at man kunde vinde en frossen and, hvis man fik fuld plade.

Sådan var det dog slet slet ikke på Christiania. Mens Karsten og Jøden sad som opråbere, sad jeg klar med min plade og spillede med. I stedet for 2 svanehalse, som er 22, så blev der lavet udtryk som 2 joints”, som så var 11 og ”Gamle stodder”, som så var det nye udtryk for ”Gamle Ole”.

Dengang følte jeg mig altid sikker på Christiania, lige meget hvor jeg bevægede mig rundt på staden. Men var det stadig ligeså sikkert på Christiania som da jeg var der sidst, det var jeg meget i tvivl om? Min Google søgning gav mig ingen svar, så jeg måtte jo besøge fristaden for at få svar.

pusher street, Christania pusher street, rejseblogger, dansk rejseblogger, blogger københavn, københavn blogger,
Det kom som et chok, da vi pludselig stod midt på pusherstreet.

”Skal i være skæve eller hva”

Omkring kl 16. gik mig og min mor ind på fristaden. Ligesom jeg var sikker på hvor sikkert der var på Christiania så var jeg også i tvivl om pusher street stadig eksisterede som det gjorde før i tiden. Jeg har flere gange læst i avisen at det var blevet ”ryddet”, men det er jo igen garanti.

Men før jeg nåede at tænke mere om ”hvor hash salget var blevet af” stod jeg midt på pusher street anno 2018. Jeg husker pusher street som værende et andet sted end hvor det er i dag, og måske derfor blev jeg så forvirret, da vi pludselig stod der.

Min mor blev ligeså overrasket som jeg. Hun fik øjenkontakt med en af de første pushere på pusher street, som så sagde han til hende på super københavnsk ”Hva så, skal i være skæve eller hva?”. Mor blev helt forvirret og grinte tilbage til ham ”Ellers mange tak”.

Jeg vil skyde på, der var 30 boder på pusher street gaden. Alle sælgerne havde dækket ansigtet til, så vidt det var muligt og de lignede langt fra de hippies, der ellers bor på Christiania.

christiania nemoland, nemoland, nemoland christiania, pusher street copenhagen, copenhagen pusherstreet
En vinterdag på Nemoland

Vi gik igennem pusher street og over til Nemoland gik vi. På Nemoland sad folk og røg joints og hyggede sig, selvom temperaturen var tæt på minus.

At se folk sidde helt offentligt og ryge joints hjælp ikke meget på min mors forvirring, og hun sagde flere gange ”Jeg fatter ikke det har kan lade sig gøre, hvorfor gør politiet ikke noget”. Til det måtte jeg minde hende om at politiet jo også gør noget, eftersom vi så ofte skal se i tv-avisen og læse i aviserne at nu er Christianias Pusher street blevet ryddet (igen igen igen igen).

Jeg måtte også minde hende om, at vi var gået ind på Christiania gennem en lille port, og at der med sikkerhed stod nogle ved portene for at holde vagt og give besked hvis politiet dukkede op.

En rolig gåtur på Fristaden

For at få pulsen ned, ovenpå en tur igennem Pusher street og hen til Nemoland, foreslog jeg min mor vi gik en tur igennem det øvrige Christiania, så hun kunne opleve alle de sjove og farverige huse og små gader, som Christiania OGSÅ består af.

Vi gik en hyggelig lang tur og nød aften solen i ansigtet. Der var stor variation på standen husene på Christiania. Nogle var flot renoveret, og gennem vinduerne kunne man se smukt indrettede hjem og familie hygge, andre huse var noget faldefærdigt skrammel, som virkede direkte farligt at bo i.

På vores gåtur kom vi også fordi rideskolen, hvor de mange små hestepiger gjorde klar til at ride en tur. Det var mærkeligt at tænke på 5 minutter derfra foregik der ulovlig handel med stoffer, mens pigerne her bare gerne ville lære at ride på heste.

rideskole københavn, københavn rideskole, krikke rikke, Christania rideskole


krikke rikke rideskole, rideskole krikke rikke, Christania, fristaden Christania,

STOP – Du må ikke tage billeder af mig, kun mine vare

På vej tilbage svigende vi ubevidst igen i retning mod pusher street.

Mit snørebånd gik op, og min mor fortsatte foran mig. Da jeg havde bundet mit snørebånd var jeg ca. 15-20 meter fra pusher street og min mor næsten derhenne.

Jeg hev min telefon op ad lommen, for at tage et billede af min mor bagfra, men før jeg nåede at gøre mere blev der råbt af mig fra flere retninger.

”HEY YOU; PLEASE STOP THAT, WHAT ARE YOU DOING”

En ung fyr stod pludselig helt oppe i ansigtet på mig, og på engelsk snakkede han meget hurtigt til mig. Jeg oplyste ham om, jeg snakkede dansk, og han slog derfor også over i dansk. Han forsøgte at forklare mig noget, men jeg kunne ikke høre hvad han sagde, for endnu en fyr kom løbende bagfra råbende på engelsk.

Jeg gentog endnu engang, at jeg talte dansk. Drengene var helt i panik, og jeg spurgte hvad problemet var?

”Gider du ikke godt slette det billede du lige tog”? spurgte de næsten i kor. I baggrunden kunne jeg skimte min mor, som så små nervøs ud (hvilket jeg godt forstår).

Jeg svarede at, at jeg da godt ville slette fotoet, men pege samtidig op på muren, hvor skiltet med ”NO PHOTO” var blevet overmalet med et lyserødt hjerte.

”Vi ved godt, at man gerne må tage billeder, men vores ansigter er på dit billede, og når politiet laver razzia her, så tjekker de billeder på folks telefoner, for at se hvem der har stået i boderne”. Den forklaring købte jeg, og indvillige i at slette fotoet med det samme.

Den en fyr forsvandt, mens den anden roligt gik med mig hen til sin mor.

”Tak fordi du slettede billedet, hvis du vil, så må du godt tage et billede af varerne i min bod”.

Det tilbud tog jeg imod!

Ærligt sagt så er et billede af en bod på pusher street da et meget sjovere foto, end det mørke billede af min mor, jeg oprindelig havde taget.

Billedet blev med det samme sendt til min kæreste Taner, som svarede “Is it real?”

pusher street, pusher street copenhagen, copenhagen pusher street, Christania pusher street, fristaden, Christania, seværdiheder i københavn, hash, boder på pusher street, hash salg Danmark,
Boden jeg fik lov at tage billede af. En sjov oplevelse og et noget anderledes foto fra ferien.

Set i bagspejlet tror jeg de unge fyre var mere bange for mig, end jeg var for dem, selvom jeg da fik lidt et chok over at blive råbt efter.

Jeg kan samtidig med glæde meddelte at jeg til dato STADIG FØLER MIG SIKKER PÅ FRISTADEN CHRISTIANIA.

Har du også besøgt Christiania? Følte du dig usikker på staden? Del din oplevelse i kommentar feltet!

Læs også Helvede på jorden: Over grænsen fra Tyrkiet til Georgien på gåben.

NOTE: Jeg har sløret alle ansigterne på alle personer der er på billederne, så ingen bliver sat i forbindelse med noget de ikke ønsker.

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I KØBENHAVN, SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN, OPLEVELSER PÅ CHRISTIANIA, CHRISTIANIA I KØBENHAVN, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, VISIT DENMARK, BLOG OM CHRISTIANIA, BLOG OM AT REJSE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.