Seværdigheder i Århus: Magisk dansk jul i Den Gamle By

Jul i den gamle by, Den gamle by, oplevelser i århus, oplevelser i Aarhus, Seværdigheder i århus, seværdigheder i Aarhus, Jul i Århus, jul i Arhus, the old town Aarhus, rejseblogger, rejseblog, danish travelblog, travelblogger from denmark, danish traveller, dansk rejseblog, rejseblog om Århus, Aarhus blog

Før min adresse blev 07400 Alanya var den 8000 Århus C i mange år.

Jeg elskede at bo i Århus, det er den perfekte by at være ung i og da det er Danmarks 2. største by er det en by der byder på mange seværdigheder.

Da jeg stadig boede i Århus (2011-2014) var Den Gamle by ved at bygge 1974 delen af det store open air museum.

Da Taner første gang besøgte besøgte Danmark i 2015 besøgte jeg Den Gamle By med sammen med Taner og en af mine bedste venner Rasmus. Dengang var dele af 1974ér byen færdig bygget, men langt fra alt var klart dengang og heller ikke alt er klar i dag, men mere er kommet til mens mere bliver bygget.

(Se praktisk information om Den Gamle By nederst på siden↓)

Dansk kultur kogt sammen i ét open air museum i Århus

Jeg har besøgt Den gamle by måde sommer og vinter. Denne unikke Århus seværdighed er uden tvivl hyggelig at besøge året rundt. Om sommeren er det hyggeligt at kombinere en tur i Den Gamle By med en tur i Botanisk Have og Væksthusene i Botanisk Have, som begge er gratis seværdigheder i Århus.

Den gamle By er er ca. 6 tønder land, så det er en dags udflugt, hvis du vil se alle dele af byen.

I går har jeg også besøgt Den Gamle by med en af mine udenlandske venner, som var i Danmark for første gang. Jeg synes Den Gamle By er den perfekte oplevelse i Århus, når man på en dag skal fremvise lidt dansk kultur.

Læs også: Et traditionelt og et erotisk julemarked i Hamborg

Jul i den gamle by, julemarked denmark, julemarked danmark, jul i århus, seværdigheder i århus, oplevelser i århus, jul i den gamle by, Den gamle By århus, århus seværdigheder, museusm i århus, århus museums,

Jul i Den Gamle By

Allerede før man parkere ved Den Gamle By kan man fornemme julestemningen inde i det ca. 6 tønder store open air museum.

Entreprisen var 135 kr. pr person og derefter fik vi udleveret en dansk og en engelsk oversigt over byen.

Første del af den gamle er 1800 tallet. Det første hus man kan komme ind i ligger få meter fra indgangen. Det er Eilschous Boliger fra 1833. Inde i huset sad 2 af de frivillige som arbejder som “personligheder fra den tid”. Den ene kvinde sad og strikkede, mens den anden sad og spinnede garn. I køkkenet stod et fad med fedtemader med salt, som man kunne smage.

De 2 frivillige er kun en lille del af de årligt 300 person, som årligt arbejder som frivillige i Den Gamle By

Flere af husene fra forskellige årstal i 1800 tallet har en blanding af frivillige skuespillere og mannequins inde i husene. Nogle huse er dog også uden “personer” som så bare udstiller forskellige ting som apoteker eller urmagere.

I det nordøstlige hjørne af Den Gamle By ligger drivhusene, som vi efterfølgende gik over i.

Jul i den gamle by, julemarked denmark, julemarked danmark, jul i århus, seværdigheder i århus, oplevelser i århus, jul i den gamle by, Den gamle By århus, århus seværdigheder, museusm i århus, århus museums
Drivhusene var flot pyntet til jul og der var også muligt at købe en buket blomster og en juledekoration i drivhusene.

Drivhusene var det perfekte sted til at par fotos, som det ovenfor.

Efter en tur i drivhuset, fik vi en vildsvin pølse med brød og derefter så vi de sidste af husene i “1800 tallet”. Mange af husene er åbne, så man kan besøge dem og jeg er imponeret over hvor mange forskellige steder i Danmark husene er “importeret” fra. Læs mere om hvor husene kommer fra her.

Læs også: Den glade jul og min søsters død dagen efter.

I 1800 tallet kan man blandt andet besøge bygningerne: Eilschous Boliger (ved siden af indgangen), Acciseboden, Lille Rosengården fra Randers, Borgmestergården, Møntmestergården,

Fra husene fra 1800 tallet er der en flydende overgang over til 1927 og derfra over til 1974.

 

Tilbage til 1927 i Den Gamle By

Området kendt som 1927 er det mindste område i Den Gamle By. I dette område er  der et legetøjsmuseet, hvor en lille stumpfilm altid bliver fremvist.

Derover kan man besøge bygningerne: Automobilforhandleren, Isenkramforretningen og Boghandlen.

Jul i den gamle by, julemarked denmark, julemarked danmark, jul i århus, seværdigheder i århus, oplevelser i århus, jul i den gamle by, Den gamle By århus, århus seværdigheder, museusm i århus, århus museums,

Tilbage til 1974 i Den gamle By

Jeg levede langt fra i 1974, men det gjorde mine forældre. 1974 byen har været opbygning siden jeg boede i Århus og den sidste del af byen forventes først færdig i 2020 eller 2021.

Der er bygget en del på byen, siden jeg sidst besøgte den, og jeg ser frem til at se byen, når den er helt færdig engang.

I Den Gamle By besøgte jeg Søndergade, hvor Pouls radio, Broderiboden, Plakatmuseet ligger. Det er også i Søndergade de nye udstiller Smykkeskrinet og Aarhus fortæller er opsat.

Jul i den gamle by, julemarked denmark, julemarked danmark, jul i århus, seværdigheder i århus, oplevelser i århus, jul i den gamle by, Den gamle By århus, århus seværdigheder, museusm i århus, århus museums,
En kop varm kakao hos konditoren er perfekt i kulden.

Mine traditioner i Den Gamle By

En tur til Konditoren til kakao og kage er en tradition, når jeg er i Den Gamle By.

Denne gang var ingen undtagelse og i vinterkulden var det et besøg jeg så frem til. Vi fik god gammeldags varm kakao med flødeskum og et “gåsebryst” (Gåsebryst er en klassisk dansk flødekage, bestående af enten lagkagebund eller bund af butterdej, som fyldes med flødeskum og konditorcreme, ofte suppleret med frugtmos eller syltetøj.)

Efter turen hos konditoren gik vi mod udgangen og en skøn dag i Den Gamle By havde nået sin ende.

Jul i den gamle by, julemarked denmark, julemarked danmark, jul i århus, seværdigheder i århus, oplevelser i århus, jul i den gamle by, Den gamle By århus, århus seværdigheder, museusm i århus, århus museums,

Unikke oplevelser og seværdigheder i Århus.

Hvis du skal til Århus på ferie, sammen med venner eller måske lige er flyttet til Århus, så er her 5 spændende oplevelser og seværdigheder i Århus.

Jeg håber, jeg kan inspirerer dig til at opleve Århus på en helt ny måde:

  • 1: Ølsmagning hos Aarhus Bryghus. Aarhus Bryghus blev startet i 2005 af Niels F. Buchwald, der tidligere var produktudviklingschef hos Royal Unibrew. Han sagde sit job op, for at starte sit eget bryggeri, og siden er det gået slag i slag for Aarhus Bryghus. Kom til ølsmagning i Aarhus Bryghus, læs mere her.

  • 2: Eventyr på bugten med Aarhus SeaRangers. De specialdesignede RIB-både bringer dig ud på Aarhusbugten, hvor de specialiserede guider fortæller medrivende historier om livet i og omkring bugten både nu og for mange hundrede år siden. En skøn måde at lærer Aarhus at kende på en ny måde. Læs mere om udflugten her.

  • 3: Aarhus Culture Walk. Aarhus er en by med en lang historie, der strækker sig helt tilbage til vikingernes Aros. Aarhus Culture Walk tager dig rundt til byens historiske knudepunkter og vil med garanti fortælle dig en ting eller to du ikke vidste om Jyllands hovedstad. Læs mere om Aarhus Culture Walk her.

  • 4: Aarhus Street food. I centrum af Århus kan du nyde mad fra hele verden på ganske få kvadrat metre. Aarhus Street food fylder din maven uden at tømme din pung. Læs mere om Aarhus Street Food her.
  • 5: Kaffekursus hos La Cabra. Der sker noget inden for kaffefaget i øjeblikket. Producenter, risterier og baristaer rykker tættere sammen om den gode kop kaffe, hvor råvarerne er i fokus, og respekten for kaffens smag sikres gennem det gode håndværk. Det betyder nemlig noget, hvordan du brygger din kaffe. Lær mere om det på La Cabra´s kaffekursus!

Praktisk information om Den Gamle By i Århus.

Parkering: Der er gratis parkering omkring Den Gamle By. Læs mere her.

Offentlig transport: Tager du toget til Århus kan du på ca 20 minutter gå til den gamle by. Du kan også tage bus 3A, 14, 111, 114 og 116 til Den Gamle by.

Entrépriser:

Dato Voksne Børn Stud. Grupper
24. marts – 31. december 135,- 0,- 70,- 110,-
1. januar – 31. marts 2019 110,- 0,- 55,- 90,-

Den Gamle By´s åbningstider

Den Gamle By har åbent 365 dage om året, men med forskellige åbningstider.

Dato Åbningstider
2. januar – 8. februar kl. 10:00 – 15:00
9. februar – 31. marts kl. 10:00 – 16:00
1. april – 28. juni kl. 10:00 – 17:00
29. juni – 8. september kl. 10:00 – 18:00
9. september – 22. november kl. 10:00 – 17:00
23. november – 31. december* kl. 10:00 – 17:00

* I julesæsonen holder museet længere åbent på udvalgte dage.
Bemærk særlige åbningstider: 24. dec. kl. 10-15, 31. dec. kl. 10-15. 1. jan. kl. 10-16.

Website: www.dengamleby.dk

Email: reception@dengamleby.dk

Telefon: +45 86 12 31 88

Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

PIN IT!

Jul i den gamle by, Den gamle by i Århus, Jul i Århus

INDHOLD I ARTIKLEN: JUL I DEN GAMLE BY, JULETID I DEN GAMLE BY, DEN GAMLE BY JUL, OPLEVELSER I ÅRHUS, SEVÆRDIGHEDER I ÅRHUS, MUSEUMS I ÅRHUS, OPEN AIR MUSEUM I ÅRHUS, DEN GAMLE BY I ÅRHUS, DEN GAMLE BY, MUSEUM I ÅRHUS, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, VISITDENMARK, BLOG OM ÅRHUS, BLOG OM AT REJSE, ÅRHUS SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER FOR BØRN I ÅRHUS, SEVÆRDIGHEDER I JYLLAND, SEVÆRDIGHEDER I JYLLAND FOR BØRN, REJSBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, VISITAARHUS, MIT AARHUS, MIT ÅRHUS, ARTIKLEN INDEHOLDER AFFILIATE LINKS.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.