Holdte mine forventninger til Madrid stik?

madrid, rejseblog madrid, danish travelblogger, travelblogger denmark, rejseblogger, oplevelser i madrid, seværdigheder i madrid

Før jeg rejste til Madrid, lavede jeg denne liste med “3 forventninger jeg har til Madrid og Spanien”.

Nu da jeg er hjemme igen fra Madrid, er det på tide at gøre status: holdte mine forventninger stik, eller var jeg helt ved siden af?

1: At blive mødt af en overflod af Tapas og Paella

Status: Var (delvis) korrekt.

Mine forventninger til det spanske køkken var tårn høje og jeg håbede virkelig, jeg ikke blev skuffet!

Tapas kunne man, ligesom jeg forventede, få alle stede i Madrid. Kvaliteten og priserne svingede noget på de typer af tapas vi fik.

Billig tapas i middelklasse kvalitet fik vi hos 100 montaditos. Deres menukort bestod af super mange forskellige sandwiches, hotdogs og snack ala pomfritter og nachos. Hver onsdag kostede størstedelen af menuen kun 1 € pr. stk. Restauranten er en kæde og jeg spise der 2 gange under mit sidste besøg i Madrid.

Tapas i topkvalitet fik jeg hos Mercado de San Miguel. Bygningen er mere end 100 år gammel og i 2009 blev bygningen renoveret. Indeni markedet er der et stort antal forskellige boder som servere tapas rette ala oliven, Gapasho, brød med forskellig tilbehør, små wok retter, østers, cremet seafood retter, sushi retter, juices, og farverige kager. Jeg vil vove at påstå at der i Mercado de San Miguel kan findes tapas retter til en er smag og en hver penge pung.

Paella er tilgengæld en helt modsat snak. Jeg har smagt paella før, og ved den skal være orange/rød, men mange restauranter solgte en gul risret under navnet Paella (noget snyderi jeg blev bekræftet i var meget almindelig svindel-halløj på mit Paella madkursus). Via en sød lokal fik vi anbefalet Cafe Opera (tæt ved operaen) og her fik vi en skøn Paella, så søger du efter en ægte paella, så er anbefalingen fra en lokal hermed givet videre.

2: Kultur sælges som souvenirs

Status: Var helt korrekt!

Jeg forventede  IKKE spansk kvinder i polkaplettet kjoler og tyrefægters går rundt i Madrids gader men derimod at symbolerne blev solgt som souvenirs. Det punkt fik jeg 100% ret i. Den spanske kultur vi bliver fodret med i film og romantiske bøger er ikke til stede i Madrid. I stedet kunne man på alle større gader i Madrid finde souvenirs butikker som gjorde deres bedste for at sælge tasker, magneter og nøgleringe med “kultur” på.

3: Flamingo shows

Status: Var (delvist) forkert.

Jeg troede flamingo shows var noget der hørte hele Spanien til, meeeeeen åbenbart er det noget der hører til det Sydspanien. Der var flere steder i Madrid som tilbød Flamingo shows, men måske mest til turisterne?

Jeg læste online at selvom  denne type underholdning hørte Sydspanien til, så kom mange af de berømte dansere til Madrid for at optræde på nogle af de aller mest populære klubber. Et sådan show kostede normalt omkring 100€.

På gaderne så jeg shows til omkring 35€, mens vores lokale ven fortalte os om et sted til 12€, hvilket er meget mere i mit prisleje.

Mine forventninger indfriet

Min plan var at slappe af i Madrid, men som altid endte jeg med at løbe rundt og opleve en masse.

Jeg er glad for at mine forventninger til tapas holdte stik og jeg smagte også 2 skønne Paellas på min uge i Madrid, samt spiste på verdens ældste restaurant.

At kulturen er død er efterhånden mere et fakta end en overraskelse for mig, når jeg rejser. Når alle lande har de samme kæder af tøjbutikker, restauranten og kaffebarer, ja så tager det heller ikke så lang tid at shoppe eller vælge mere (yderst sarkastisk ment)

Jeg er lidt trist over jeg ikke fik Flamingo med på min tur, men jeg trøster mig med, at så har jeg noget på listen til næste gang turen går til Spanien.

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I MADRID, SEVÆRDIGHEDER I MADRID, FORVENTNINGER TIL MADRID, DANISH TRAVELBLOGGER, NORDIC TRAVELBLOGGER, SPANIEN, MADRID, VISITSPAIN, BLOG OM MADRID, BLOG OM AT REJSE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.