Danmark Jul Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser

Sådan siger du “God jul” på 25 forskellige sprog

Jul på mange sprog, god jul på forskellige sporg, god jul på 25 sprog, juleblog, rejseblog, travelblog, travelblogger, danish travelblogger, blogger fra Denmark, blog om jul, god jul til alle, jule aktiviteter,

Vente tiden til juleaften er næsten forbi.

Og rigtig mange af jer sidder sikkert sammen med jeres familier og nyder den unikke julestemning – Det håber jeg i hvert fald for jer!

Julestemningen har endelig ramt mig efter et par dage hos mine forældre i Silkeborg. I den forgangne uge har jeg kørt igennem Europa, fra Holland til Danmark, på det der med sikkerhed er årets sidste rejse.

Julefred og God jul til hele verden

Hos min familie er der ingen stress og jag men derimod ro og hygge, samt god samtaler om stort og småt.

Jeg har brugt juleroen i Danmark på at ønske mine mange venner i hele verden “God jul”. Mine mange venner har forskellige baggrunde og derfor har jeg ønsket “God jul” på tyrkiske, russiske, ukrainske, hollandske, indiske, norske, svenske, iranske, irske, engelsk og tyske, for ikke at tale om alle de skønne danske venner jeg har!

Jul i Köhl, OPLEVELSER I KÖHL, JULEMARKEDER I TYSKLAND, JUL I TYSKLAND, JUL I KÖHL, JULEMARKED I KÖHL, JULEMARKEDER I KÖHL, JULEMARKEDER I KÖLNER, JUL I COLOGNE, JULEMARKED I COLOGNE, JULEMARKEDER I COLOGN REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER

Læs også: 3 udenlandske juletraditioner, du måske ikke kender til

Som en sjov lille gestus har jeg forsøgt at sige “God jul” på mine venners modersmål og i forbindelse med min research til det, så valgte jeg også at samle en liste med God jul på forskellige sprog til min blog. Jeg har samlet 25 forskellige sprogs udgaver af “God jul”.

Her kommer de:

Liste: God jul på 25 forskellige sprog

1. Albansk: Gezuar Krishtlindje
2. Bulgarsk: Vesela Koleda (Весела Коледа)
3. Engelsk: Merry Christmas
4. Finsk: Hyvää joulua
5. Fransk: Joyeux Noël
6. Færøsk: Gleðilig Jól
7. Græsk: Kala Christouyenna (Καλα Χριστουγεννα!)
8. Hawaiiansk: Mele Kalikimaka
9. Hollandsk: Vrolijk kerstfeest
10. Indisk (Hindi): Krisamas ki shubhakaamanaen
11. Irsk: Nollaig Shona Dhuit
12. Islandsk: Gleðileg jól
13. Italien: Buon Natale
14. Norsk: God jul
15. Polsk: Wesołych świąt Bożego Narodzenia
16. Portugisisk: Feliz Natal / Boas Festas
17. Punjabi: Christmas mubarak
18. Russisk: Счастливого Рождества (Schastlivogo Rozhdestva)
19. Rumænsk: Crăciun fericit
20. Spansk: Feliz Navidad
21. Svensk: God Jul
22. Tjekkisk: Veselé Vánoce
23. Tyrkisk: Mutlu Noel / Noeliniz kutlu olsun
24. Tysk: Frohe Weinachten
25. Vietnamesisk: Chúc Mừng Giáng Sinh

Læs også: Min guide til en hjemmelavet marcipangris

Nogle af sprogene har andre alfabeter end det latinske, og i de tilfælder har jeg lavet udtale af ordet med det latinske alfabet og original ordet i en parentes. Nogle sprog har, ligesom på dansk, flere måder at ønske “God jul/ Glædelig jul” og i de sprog hvor jeg har fundet mere end én udgave har jeg lavet en skråstreg, så I kan vælge den udgave I bedst kan lide, eller måske lære begge udgaver. 

Julemarked i udlandet, julemarked i Tyrkiet, julemarked i Alanya, Alanya julemarked, dansker i Tyrkiet, rejseblog, danish travelblog, jul i Tyrkiet,

Læs også: Mandelgaver: 50+ ideer til årets mandelgaven

INDHOLD I ARTIKLEN: GOD JUL PÅ FORSKELLIGE SPROG, GOD JUL PÅ 25 FORSKELLIGE SPROG, GOD JUL PÅ MANGE SPROG, SIG GOD JUL PÅ FRANSK, GOD JUL PÅ TYSK, GOD JUL PÅ INDISK, GOD JUL PÅ FINSK, GOD JUL PÅ PUNJABI, GOD JUL PÅ ISLANDSK, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER, REJSE BLOG, BLOG OM EXPAT LIVET, DANSK BLOG OM LIVET SOM EXPAT

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.