Hvor er julemanden fra? TYRKIET!

julemanden fra tyrkiet, skt nicolas, julemandens grav

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke vidste hvor julemanden var fra.

– Før jeg havde boet i Tyrkiet en del måneder.

Som dansker troede jeg naturligvis han var fra Grønland eller nordpolen, som er det man oftest hører i Danmark.

Men en ting er den søde historie om manden med det store hvide skæg, nisser og rensdyr som bor i “sne-land” og kan give gaver til hele verden. En anden ting er den helt tekniske historie omkring, hvordan historien OM julemanden / Sankt Nicolaus opstod.

I Alanya lavede mange sjov med at julemanden var fra Tyrkiet, og da jeg synes det var en sød historie satte jeg mig naturligvis til at google. Til min store overraskelse bekræfte flere troværdige sider som videnskab.dk og kristendom.dk historien.

Til min store overraskelse lærte jeg efterfølgende at hans oprindelig grav lå i Demre, det tidligere Myra, ikke langt fra Antalya. Da Sankt Nicolaus leve hørte dette område til Grækenland, men i dag er det Tyrkiet.

julemanden fra tyrkiet, skt nicolas, julemandens grav
Statuen foran julemandens grav i Demre, Antalya

Julemanden elsker jeg, og jeg har researched og oversat hans historie til dansk på både Alanya.Dk og Rejstiltyrkiet.dk.

Julemandens grav i Demre

I år fik jeg opfyldt min drøm om at se graven, da jeg var på vintur til Elmali. Normalt er hans grav ikke en del af turen, men som yngste person på udflugten, fik jeg charmet hele bussen inkl. rejselederen til at vi svingede omkring museet, hvor hans grav er (det faktum jeg kunne charmere chaufføren på tyrkisk hjalp nok også på mit ønske).

Julemandens grav i Demre, "pyntet" med russiske pilgrimme, for fylder det hele.
Julemandens grav i Demre, “pyntet” med russiske pilgrimme, for fylder det hele.

De andre holdte kaffepause foran museet, mens jeg løb ind og var på 15 minutters museums tur med mig selv. Jeg tog så mange billeder som muligt, så jeg havde nogle til artiklen om hans grav, som du kan finde her.

Statuen foran julemandens grav i Demra, Antalya
Statuen foran julemandens grav i Demra, Antalya

Som tak til Eurodan for den lille omvej,  har jeg også skrevet historien til dem, som er blevet lagt op på både deres facebook side, og trykt i deres nyhedsbrev.

Vil du vide mere om Julemanden fra Tyrkiet?

GOD JUL

Gem

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.