Rejseguide: 13 ting du skal lave i Athen

Fakta om Athen, vagtskiftet i Athen, Athen parlament, oplevelser i Athen, Seværdigheder i Athen, danish travel blog,

Du er lige ankommet fra Athens lufthavn til centrum af Athen.

Du har besluttet dig for at kombinere din ferie i Grækenland med storby ferie i den græske hovedstad Athen.

Selvom Athen er Grækenlands hovedstad, så er det langt fra her flest turister kommer. De fleste turister tager til en – eller måske endda flere af de græske øer,

De græske øer er udiskuterbart skønne. – Men det er den græske hovedstad Athen altså også.

Læs også >> 25 spændende fakta du (måske) ikke vidste om Grækenland

Jeg har i denne rejseguide samlet 13 gode ideér til oplevelser og seværdigheder, du kan lave i Athen.

Alt fra de mest populære seværdigheder i Athen til græske madoplevelser og indersider tips, som du ikke må gå glip af!

Athen street art, Athen grafitti, oplevelser i Athen, Seværdigheder i Athen

Kort om at rejse til Athen

Athen er en forholdsvis overskuelig by med offentlig transport og masser af overnatningsmuligheder.

Hvis du leder efter overnatning, så kan jeg varmt anbefale Air-bnb. Det er så dejligt at have en lejlighed med eget køkken og bad. Er du ikke til det, så er der også masser af hoteller og hostels.

Hvis du lejer hotel/hostel/airbnb centralt i Athen, så kan du faktisk gå rundt til det meste i byen og dermed spare penge på taxi og/eller offentlig transport. Ikke at det er dyrt, en 24-timers billet koster 4,5 euro og 3-dages turistbillet koster 22 euro.

Der er offentligt transport fra lufthavnen ind til byen samt taxier og metroen.

Rejseguide: 13 ting du skal lave i Athen

Akropolis Athen, Akropolis Grækenland, historiske steder i Athen, Athena templet, Athen rejseguide, Grækenland,

Akropolis

Akropolis er en flad klippe, som rejser sig 150 meter over havet. Det er Athen´s Nr. 1 seværdighed og bestemt et besøg værd!

Det koster 20 € at komme ind og selvom det er i den dyre ende for Grækenland, så er det helt sikkert prisen værd!

For at få det maksimale ud af Akropolis, så bør du sætte dig lidt ind i historien omkring Akropolis og de historiske bygninger der, blandt andet Parthenon, Temple of Athena Nike og Erechtheion.

Når du har besøgt Akropolis, så smut forbi Akroplis museum. Museet er super godt og giver forståelse for, hvad Akropolis var samt en masse om det antikke Grækenland.

Læs også >> Guide til Akropolis i Athen – Athens største seværdighed

Læs også >> 5 gode råd du skal vide, før du besøger Akropolis, Athen

Fakta om Athen, vagtskiftet i Athen, Athen parlament, oplevelser i Athen, Seværdigheder i Athen, danish travel blog,

Vagtskifte på Syntagma Square (foran parlamentet)

Vagtskiftet på Syntagma Square er en spændende og mindeværdig oplevelse. Præsidentgardens soldater står foran det græske parlament på Syntagma-pladsen 24 timer i døgnet, året rundt.

Vagterne bærer traditionelle kostumer komplet med plisserede nederdele, benkvaster og pompomsko.

Vagtskiftet finder sted foran monumentet af den ukendte soldat hver hele time og er en turist magnet, med god grund. Aldrig har jeg set så unikt et vagtskifte!

Little kook Athen, sjove restauranter i Athen, tema restaurant i Athen, Psyri Athen
Little Kook er en af de mest unikke restauranter i Athen

Cirkusgaden / Pittaka street i Psyri

Pittaka street i Psyri skaber liv og en sjov oplevelse. Restauranten Little Kook er utvivlsomt områdets sjoveste sted. Alt efter sæson og højtider, ændre udsmykningen på Little Kook sig.

Tjenerne er også udklædte og stedet er ofte proppet. Hvad enten du bare vil have et farverigt foto eller en stor vaffel med chokolade, så smut forbi Little Kook i Athen.

National garden i Athen, Athen national garden, park i Athen, seværdigheder i Athen, grønne områder i Athen, gratis seværdigheder i Athen
National Garden er en skøn grøn oase i midten af Athen

National Garden i Athen

I hjertet af Athen ligger National Garden som en grøn oase.

Royal Garden har en privat have til det kongelige palads, som nu er parlamentsbygningen.

Den offentlige have blev etableret i 1923. Selvom haven ligger inde midt i byen, er dette et roligt og fredeligt sted, hvor man slet slet ikke føler man står midt i den græske hovedstad.

Statuer dekorerer haverne samt blomsterbed og små ruiner fra oldtiden.

tyrkisk kaffe, spå i kaffe grums, kaffe grums, symbolerne i kaffe grums, kaffe grums symboler, drikkevare fra tyrkiet, opskrift på tyrkisk kaffe, tyrkisk kaffe opskrift

Snup en græsk kaffe

Græsk kaffe er dybest set den samme ting som tyrkisk kaffe. Men nu er du i Grækenland, ikke Tyrkiet, så nu er det græsk kaffe.

Ligesom tyrkisk kaffe fremstilles græsk kaffe med en fin malet kaffe . Det koges i en høj, smal gryde kendt som en briki, cezve eller en ibrik. Kaffen serveres i små kopper og skal drikkes langsomt.

Det afslappede tempo som græsk kaffe skal drikkes i, gør den ideel til sociale sammenkomster. Det er ikke ualmindeligt at se folk snakke over en græsk kaffe på et lokalt cafeteria.

Plaka atehn, Plaka distrikt, områder du skal se i Athen, Historiske steder i Athen, Athen historiske steder, seværdigheder i athen, hvad kan man lave i athen, rejseguide til Athen, oplevelser i Athen,

Plaka området i Athen

En af de mest populære turistattraktioner i Athen er Plaka-distriktet, der ligger under Akropolis og spreder sig til Syntagma.

Plaka er den perfekte måde at opleve autentisk græsk kultur på. Området er helt privat og kan prale af hyggelige caféer, gamle træer og stenbroer.

Området er kendt for deres mad, butikker og caféer.

Loppemarked i Athen, Loppemarked gade i Athen, Fleamarket i Athen, Historiske steder i Athen, Athen historiske steder, seværdigheder i athen, hvad kan man lave i athen, rejseguide til Athen, oplevelser i Athen,
De mange genbrugs butikker / loppemarkeder ligger side om side.
Loppemarked i Athen, Loppemarked gade i Athen, Fleamarket i Athen, Historiske steder i Athen, Athen historiske steder, seværdigheder i athen, hvad kan man lave i athen, rejseguide til Athen, oplevelser i Athen,

Monastiraki og loppemarkederne (Ermou Street)

Er du typen der elsker at kigge i gamle kasser efter genbrugs guld og glemte skatte, så skal du til Monastiraki.

Side om side med restauranter og moderne butikker ligger Monastiraki´s loppemarked/genbrugs butikker. Butikkerne er proppet til renden med alt fra gamle Playmobil figure til antikke spejle.

Læs også >> 10 gode råd til Road trip i Grækenland (fastlandet)

Psyri, street art i Athen, byer med street art, graffiti i Athen,Historiske steder i Athen, Athen historiske steder, seværdigheder i athen, hvad kan man lave i athen, rejseguide til Athen, oplevelser i Athen,
Street art i Psyri.
Athen street art, Athen grafitti, oplevelser i Athen, Seværdigheder i Athen
Street art i Plaka.

Fordyb dig i Athens street art i Psyri

Street art eller grafitti, navnet er op til dig. Overalt i Athen kan du se bygninger, biler og butikker dækket af street art.

Efter min mening er Psyri området det bedste sted, hvis du gerne vil fordybe dig i street art, men ærligt talt, så kan du ikke undgå at se det i Athen.

græsk mad, mad fra grækenland, græsk seafood, restauranter i Athen, Grækenland, Fakta om Grækenland
I Athen fik jeg den store seafood tallerken, så lækker!
restauranter i Athen, hvor skal man spise i Athen, græsk mad,Historiske steder i Athen, Athen historiske steder, seværdigheder i athen, hvad kan man lave i athen, rejseguide til Athen, oplevelser i Athen,

Spis en lækker frokost og kig på mennesker

At kigge på mennesker er noget jeg har arvet fra min mor. Der er uendelig mange gode restauranter i Athen, og hvis du ligesom mig kan lide at “kigge på mennesker” så sæt dig på en af restauranterne med udendørs seværdigheder og lad livet passere foran dig, mens du nyder en god græsk frokost.

Panathenaic stadium, Panathenaic stadium Athen, Olympisk stadion Athen, Historiske steder i Athen, Athen historiske steder, seværdigheder i athen, hvad kan man lave i athen, rejseguide til Athen, oplevelser i Athen,
Panathenaic Stadium set udefra. Når du køre fordi, kan du ikke undgå at se det.

Tag forbi Panathenaic Stadium

Panathenaic Stadium et særligt sted i sportshistorien. Dette originale stadion dateres til omkring 300 f.Kr.

I nyere tid er det blevet genopbygget og været vært for åbnings- og afslutningsceremonierne for det første moderne OL i 1896 og igen i 2004. 

Panathenaic Stadium har plads til 50.000 tilskuere og er det eneste stadion i verden lavet udelukkende af marmor.

Den olympiske flamme bliver tændt i Olympia men Panathenaic Stadium det sidste sted i Grækenland, hvorfra den olympiske flammeoverdragelses ceremoni til værtsnationen finder sted.

Du kan enten se Panathenaic Stadium udefra eller du kan købe indgang til stadionet, som også indeholder et museum om OL.

Læs også >> Grækenland under Covid-19 – Sådan er det at rejse nu

Zeus tempel athen, museer i Athen, Athen museer, templer i Athen, Historiske steder i Athen, Athen historiske steder, seværdigheder i athen, hvad kan man lave i athen, rejseguide til Athen, oplevelser i Athen,
Zeus tempel er en af de museer, som du både kan besøge eller se udefra.

Fordyb dig i historien

Der er et utal af steder, hvor du kan fordybe dig i den græske historie og dens mange bygninger.

Hvad enten du køber adgang til et eller flere af de mange museer i centrum af Athen, eller om du bare vil nyde ruinerne igennem hegnet, så er Athen det perfekte sted, at fokusere lidt på historie.

spændende fakta om grækenland, det vidste du ikke om grækenland, guide til grækenland, fakta om grækenland
Den smukke ortodokse i Glyfada, Athen.

Se en græsk ortodoks kirke indefra. 

Grækenland er det perfekte sted at se en ortodoks kirke indefra. Laaaangt de fleste kirker er gratis at besøge.

Hvis du aldrig har set en ortodoks kirke indefra, så gør dig selv en tjeneste at gøre det. Indretningen og udsmykningen er helt anderledes end de kirker vi kender fra Damark.

græske øer, små græske øer, beboede græske øer, den Saroniske golf, agistri, agistri øen, bådtur til agistri, bådtur grækenland
Den lille ø Agistri er en af de beboede øer i Grækenland

Tag et smut væk fra byen og sejl på den Saroniske golf

Athen kan ses på et par dage, så hvorfor ikke benytte din ferie til at komme en dag på vandet.

Hvis du opholder dig i Athen, så smut ud til havnen i Piræus og find en båd som sejler ud til nogle af de små øer som f.eks Egina og Agistri.

Jeg lover dig, du vil elske at se nogle af de små græske øer og smage deres lokale specialiteter.

PIN IT!

Rejseguide til Athen, Hvad skal du lave i Athen, Seværdigheder i Athen, Athen seværdigheder

INDHOLD I ARTIKLEN: FAKTA OM ATHENA, REJSEGUIDE TIL ATHEN, OPLEVELSER I ATHEN, TING DU SKAL LAVE ATHEN, REJSEGUIDE TIL GRÆKENLAND, SEVÆRDIGHEDER I ATHEN, FAKTA OM ATHEN, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM ATHEN, TRAVELBLOG, DANISH TRAVEL BLOG, TRAVEL BLOGGER, VISIT GREECE, VISIT GRÆKENLAND.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.