Tyrker problem: Kan jeg låne penge?

blog om alanya, alanyadk, tea tougaard

Et problem jeg gentagende gange hører, fra andre udenlandske tilflyttere her, er at deres tyrkiske venner og bekendte spørger, om de penge låne penge.

Som mange andre danskere har jeg det akavet med, når andre spørger en om penge, der findes jo banker?

Og ligesom mange andre tilflyttere kan man blive forbavset og chokeret over at folk antager, man har penge – og så mange man endda kan låne ud af dem.

Læs også: Til bryllup hos nogen, du heller ikke kender.

Gang på gang hører jeg også, at tilflyttere, der låner penge til deres tyrkiske venner eller svigerfamilie aldrig ser pengene igen, eller skal kæmpe en lang kamp for at få tilbage, hvad der retmæssigt er deres.

Hvorfor tyrkerne ikke går i banken, kan være svært at forstå for en lille dansk pige. Grunden er nok, man ikke kan snyde en bank, de er ligeglad med dumme undskyldninger og at banken tager renter af det man har lånt.

Min Tyrker Tante vil låne penge

Min tyrker tante har fornyeligt spurgt Baba om penge – grunden er, at hende som skal have ekstra undervisning, så han kan bestå eksamen til universitet.

Kære Tyrker Tante her er mine forslag til, hvordan du løser dit problem:

  • Du sætter større forventninger, til at han skal følge med i gymnasiet, ellers kommer han alligevel ikke til at klarer sig på universitet.
  • Sig til ham, han ikke skal spille 30 timer fodbold om ugen, hvis han efter 3 år på gymnasiet stadig kun kan sige Hi og Shoe på engelsk.
  • Hvis han skal have privat undervisning, og du mangler penge, så synes jeg du skal sælge noget af alt det, land du ejer, for du ved, ligeså godt som jeg, at du ejer mere land end din bror (baba), og du spørger alligevel ham om penge?
  • Hvis han ikke snakker engelsk, så lad hver at bruge 100 tl pr. time på en privat lærer, når du ved du bare kan sende ham over til mig – Men så er der heller ingen genveje for ham.

Folk spørger heldigvis aldrig mig om penge, men tror det er fordi jeg er så ung. Min svigerfamilie har heller ALDRIG bedt mig om penge.

I 6 mdr. op til mit første magasin blev udgivet, hvor jeg ingen indtjening havde og alt min tid gik på at bygge Alanya.Dk op. I den tid sørgede min svigerfamilie for jeg fik varm mad og kunne stresse af når jeg tog en pause. Uden dem havde der ikke været noget Alanya.Dk.

Jeg tror der er stor forskel på danskernes måde at se penge, og tyrkernes måde at se penge. Jeg håber aldrig jeg bliver sat i en situation, hvor jeg skal afvise nogen.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.