Lørdag: Til eksklusivt tyrkisk bryllup

Introduktionen: I weekenden var jeg til 2 MEGET forskellige tyrkiske bryllupper.

Lørdag var jeg til et meget eksklusivt tyrkisk bryllup hos Taners kammerat. Søndag var jeg til landsby bryllup hos Taners kusine.

At der ikke et EN måde at have tyrkisk bryllup på blev helt tydeligt denne weekend. Jeg har været til tyrkiske bryllupper mange gange gør, men disse 2 var anderledes, da begge var personer jeg kender fra hverdagen som skulle giftes (modsat da jeg var til Taner kollegas storebrors bryllup) og de 2 bryllupper var som dag og nat.

Jeg vil gerne vise og fortæller jer mine oplevelser til disse bryllupper, og derfor har jeg besluttet at skrive et blogindlæg om hvert bryllup og en konklusion eller lille guide sidst på ugen. Jeg håber det vel falde i god jord, da jeg ved mange med god grund er meget nysgerrige på tyrkiske bryllupper og hvad der foregår.

I dag vil jeg gerne vise jer lørdags bryllup fortalt i billeder:

Brylluppet blev holdt på Beach Club Doganay i Konakli. Gommens far er en af de mere velhavende revisorer i Alanya, så jeg viste godt der ikke ville mangle noget til brylluppet. Brudeparret var var Taners kammerat Okan, og hans kæreste Neslihan fra Ankara. Parret havde mødt hinanden til et bryllup i Ankara.

Vi ankommer til bryllup kl 19.30. Brudeparret er ikke ankommet endnu (hvilket er normalt).
På bordene er der serveret mezze (små tyrkiske retter)
Jeg har løst hår for første gang i 1 år 😛 Jeg skulle lige vende mig til det.
Første ret er Gülüklü suppen, som der er tradition for at servere til Alanya bryllupper. Suppen er også kendt som Alanya suppe
Dette er Taners kammerat Mali. Han er super flink, og vi havde meget sjov til brylluppet.
På bordene var der små skibe med brudeparrets navne på. Bordpynten er magneter som vi gæster kan tage med hjem efterfølgende. Det har jeg naturligvis gjort, men den er godt nok stor på køleskabet og hænger dårligt fast.
Efter ca. 1 time ankommer brudeparret i blå belysning. Alt var meget eventyragtigt, med undtagelsen af musikken, som var tema sangen var Twillight.
Derefter kom manden fra kommunen for at vie parret (de er ikke gift endnu).
Jeg laver en dårlig joke til Taner og siger “Ham kender jeg”. “Hvor kender du ham fra?” siger Taner. “Han arbejder for kommunen” sig jeg mens jeg er ved at dø af grin.MENS de bliver viet bliver der serveret sigara börek. Der var kød og ost indeni og minder om en skør forårsrulle. Den med ost er bedre.
Så er de gift, og bruden holder stolt deres vielsesattest op.
Derefter danser de deres første dans. Den blev danset til flere sangw blandt andet den populære pop sang Despacito. Jeg er sikker på brylluppet havde temaet “film musik” og Taner og jeg konkurrerende i at huske filmen sangene hørte til 😛
Hovedretten er dette: Mørt kogt oksekød, ris, en kvart tomat og en halv peberfrugt (NOPE ingen sovs).
Så skal der danses tyrkisk dans. Her danser bruden med sine veninder.
Taner DANSER! (meget unik foto!!!).
Så kommer der en latterlig stor falsk bryllupskage ind i rummet.
Den latterlige store falske bryllupskage bliver skåret ud med en endnu mere latterlig sabel.
Et gruppefoto, og JA jeg er eneste pige i selskabet, og det er IKKE noget problem (til dette bryllup, husk og læse med om brylluppet søndag)
ÆGTE bryllupskage kommer ind. Det er ligeså sukkersødt som alle andre kager i Tyrkiet
GULD TID. En tyrkisk tradition, hvor gæsterne giver brudeparret guld i bryllupsgave. Bruden fik omkring 20 guldarmbånd, halskæder og ukendt antal kontanter
Dårlig whisky var også muligt at få serveret til dette bryllup. Jeg lod drengene drikke, også kørte jeg bilen hjem.Dans Dans dans (Se filmen nedenfor, hvor Taners kammerater tydeligt viser de ikke kender rytme)
FOTO TID: Gruppe foto af drengene.
Drengene tager selfie af sig selv.
Og jeg tager et billede af brudeparret.

Det var et rigtig godt og hyggeligt bryllup. Næsten alle have smukke balkjoler på, inklusiv mig selv (I får fotoet senere). Meget få bar tørklæde, der var en masse dans, god musik og der blev serveret alkohol og masser af mad.

I morgen skriver jeg et indlæg om søndagens bryllup, som var Taners kusines bryllup. Det bryllup er stik modsat dette!
Husk også at læse min andre indlæg om tyrkiske bryllupper, jeg har været til:

Tyrkisk Bryllup for Bilge og Muhammed

Søndag: Til tyrkisk landsby bryllup

Til bryllup hos nogen, du heller ikke kender.

Gem

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.