Nordcypern guide, guide til nordcypern, rejseguide til nordcypern, seværdigheder på nordcypern, rejseguide til Nordcypern, Cypern guide, rejseguide til Cypern, seværdigheder på Cypern, Cypern seværdigheder, prkatisk information om Nordcypern, Praktisk information om Cypern

Jeg har igennem tiden fået rigtig mange spørgsmål om Nordcypern og rejser dertil.

Jeg er rigtig stolt af, at I stoler på min viden og jeg deler gerne ud af den. Derfor har jeg valgt at lave en personlig guide til jer her, med alt det du skal vide om Nordcypern.

Er du på udkig efter en rejseleder til Nordcypern? Så kontakt mig her.

Dette er min personlig guide, til alt du skal vide om Nordcypern:

Jeg har delt guiden ind i kategorierne:

  • Fly og hotel
  • Spisesteder
  • Trafik: Bil og bus
  • Byer og seværdigheder
  • Praktisk til rejsen (tidsforskel, telefon, sprog m.m)
  • Vigtige telefonnumre

FLY OG HOTEL

Fly: Du kan komme til Nordcypern på forskellige måder. Lufthavnen på Nordcypern hedder Ercan (ECN). Du kan også flyve til lufthavene på Sydcypern. På Sydcypern er der lufthavne i Larnaca (LCA) og Paphos (PFO). Derfra kan du så rejse over grænsen.

Hvis du ligesom mig gerne vil rejse fra Alanya til Nordcypern, så går der flere gange dagligt fly mellem Antalya lufthavn og Ercan lufthavnen på Nordcypern. Nemmeste måde at få oversigt over alle flyene er via Momondo.

Fra lufthavnen til hotellet er det muligt at finde transfer online eller kontakte dit hotel, og forhør dig om det er muligt at få dem til at hente jer. Der går også busser fra Ercan lufthavn til alle større byer på Nordcypern og det er super billigt!

Valg af hotel:

Jeg selv foretrækker at bo på de mindre hoteller, med swimmingpool og halvpension.

MEN Nordcypern tilbyder også flere kæmpe store resorts, ofte med kasinoer. Det er et personligt valg, hvordan man foretrækker at bo, når man er på ferie og generelt er standarten høj på Nordcypern. Jeg bor næsten altid i Kyrenia / Girne.

De fleste hoteller er med gratis aircondition, flot indrettede værelser og høj rengøringsniveau.

Nemmeste måde at finde hotel på er via Booking.com, som har et stort udvalg af hoteller på Nordcypern.

madguide nordcypern, restauranter i girne, restauranter i kyrenia, mad du skal spise på nordcypern, cypriotisk mad, madguide til Cypern, mad på cypern

Spisesteder: En af grundene til jeg har forelsket mig i Nordcypern, er deres mad.

Jeg har endnu ikke fået et eneste dårligt måltid her. Storbyerne tilbyder en bred vifte af internationale køkkener, men det er naturligvis også muligt at få god cypriotisk mad.

Jeg selv har brugt tripadvisor, til at finde gode spisesteder i nærheden af mig selv, og udvalget på Cypern er kæmpe stort!

Ca. sådan her ser bybusserne på Cypern alle ud.

TRAFIK: BIL OG BUS

Trafik: Det vigtigste at vide, er at de på Cypern har venstreside kørsel (fordi de har været engelsk koloni). Vejskiltene er internationale og man skal kører med sikkerhedssele. Højeste farthastighed er 100 km/t.

Billeje: Hvis du er klar på at forsøge sig med venstreside kørsel, kan du leje en bil.

Prisen for billeje er ca. den samme som i Alanya/Tyrkiet, og trafik reglerne ligeså. Flere steder har jeg læst man skal være 21 for at leje en bil.

Bus: Er man frisk på at prøve sig med bussen, så kan jeg varmt anbefale man kaster sig ud i det. Der er dolmus busser (små minibusser) mellem alle større byer, og det er en nem og billig måde at få set store dele af øen på.

Du kan også tage bybusserne på kryds og tværs. I forruden på busserne står der hvor den køre hen. Man betaler kontakt til chaufføren når man stiger ind eller inden man stiger ud af bussen. Mange af busserne har priser stående på en seddel inde i bussen. Jeg har blandt andet taget bussen til Nordcypern meget unikke seværdighed Mavi Kösk, som er et tidligere mafia hus. Læs mere om Mavi Kösk her.

BYER OG SEVÆRDIGHEDER PÅ NORDCYPERN

Hvilken by skal du bo i: Jeg foretrækker selv at bo i Girne / Kyrenia, da det er en havne- og strand by med gode restauranter, masser af butikker og flere turist attraktioner, herunder mange historiske, som man kan gå imellem. Derudover kan man se til Tyrkiet, når det er skyfrit i Girne, også får jeg ikke så meget hjemve. Jeg har skrevet en stor guide med seværdighederne i Girne her.

Famagusta / Gazimagusa: Her skal du se den antikke by Salamis, opleve kristendommens historie ved Barnabas grav, se den importerende bymur omkring centrum, besøge Lala Mustafa Paşa Camii der engang var en kirke og ikke mindst gå måbende fordi spøgelsesbyen Varosha, som har været afspærret siden 1974. Famagusta er også en skøn havne- og strand by at bo i, og der findes også et stort antal hoteller i Famagusta. Jeg tror det er meget 50/50 om folk vælger Girne / Kyrenia eller Famagusta / Mağusa.  Fra Famagusta kan du kører ud til Karpaz og se de vilde æsler. 

Er du til storby ferie, så skal du bo i Nicosia/ Lefkosa.  Nicosia tilbyder storby liv med både den tyrkiske og græske side at shoppe i. I Nicosia kan du se den store gamle karavane stationen, besøge det store frugt og grønt marked, tage et kig ind i Dr Fazıl Kücük museet, beundre St Sophia Katedralen, som i dag er en moske og ikke mindst opleve den unikke Green line inden du smutter over på den græske side. Læs min guide til Greenline her.

Strande: Der er ikke mindre end 56 forskellige strande fordelt på Nord- og Sydcypern. Nogle af strandene, ala Golden Beach er utrolig smukke, mens andre er mindre interessante.

Hvad skal man se: Der er masser at se på Nordcypern! Hver by tilbyder noget unikt. Jeg har lavet en læste over hvad man skal se, alt efter hvilken by man skal bo i. Se hele oversigten med mine 10 favorit seværdigheder her her.

Læs også >> Seværdigheder på Nordcypern: 6 steder du skal se på ferien

Borgen i Girne centrum. Borgen fungere i dag som museum.
Bellapais kloseret i bjergene bag Girne. Klosteret er i dag museum.
karavane station nicosia, oplevelser i nicosia, opleveser i lefkosa, opleveser på nordcypern, nordcypern hovedstad,
Den store karavane station i Nicosia.
cypern, nordcypern, green line, grænsen mellem tyrkiet og grækenland, blog om cypern, græske side af cypern, tiger på cypern, cyprus, south cyprus
Ingen mandsland – Green Line.
nordcypern, cypern blog, oplevelser på nordcypern, oplevelser i girne, oplevelser i nicosia, oplevelser i famagusta
Smuk solnedgang fra muren i Famagusta.
Nordcypern, oplevelser på nordcypern, dansk guide på nordcypern
Spøgelsesbyen i Famagusta. Den er ikke tilladt at fotografere, men jeg “kom” til det alligevel.

PRAKTISK TIL REJSEN

Tidsforskel på Nordcypern: Nordcypern er 1 time foran Danmark (tidszone i Cypern GMT+2).

Sprog på Nordcypern: Det officielle sprog på Nordcypern er tyrkisk. Det officielle sprog på Sydcypern er græsk. Overalt på Cypern snakker store dele af lokal befolkningen godt engelsk.

Forsikring: Hver opmærksom på at det gule og blå sygesikringsbevis ikke dækker på den nordlige del af Cypern, da det ikke er med i EU. Det er derfor den rejsendes eget ansvar at tegne en forsikring der dækker på ferien.

Valutaen på Nordcypern: Det officielle valuta er tyrkisk lira (TL). I nogle områder kan du også betale med euro, men det er IKKE alle steder og ofte ikke i de små butikker.

Telefonkode på Nordcypern: Telefonkoden er 0090 efterfulgt af 392 for fastnettelefoner. For mobiltelefoner er telefonkoden 0090 efterfulgt af 533 eller 542.

Post til  og fra Nordcypern: Hvis du typen der stadig sender et fysisk postkort, så kan du naturligvis også det fra Cypern. Deres postvæsen er meget pålidelig, men forvent det tager nogle uger for at postkort, brev eller pakke at nå til Danmark. Hvis du af en eller anden grund skal have en pakke til Nordcypern, så er det vigtigt du skriver Mersin 10 Turkey på adressen, ikke Nordcypern (når man er en besat ø, så opstår der lidt ballade med adresserne).

Vigtige telefonnumre:

Politi (nødstilfælde) 155

Alarmcentralen 112

Brandvæsnet 199

Skovbrande 177

Civilforsvaret 101

Hospital 815 22 66

Elektronik 815 22 23

Girnes turistkontor 0392 815 60 79


PIN IT!

Nordcypern guide, guide til nordcypern, rejseguide til nordcypern, seværdigheder på nordcypern, rejseguide til Nordcypern, Cypern guide, rejseguide til Cypern, seværdigheder på Cypern, Cypern seværdigheder, prkatisk information om Nordcypern, Praktisk information om Cypern

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER PÅ CYPERN, REJSER TIL CYPERN, SEVÆRDIGHEDER PÅ CYPERN, OPLEVELSER PÅ NORDCYPERN, GODE REJSERÅD TIL CYPERN, FIND REJSEN TIL CYPERN, FIND FLYBILLETTER TIL CYPERN, MINE REJSERÅD, REJSER PÅ CYPERN, REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, FIND REJSEN, BLOG OM CYPERN, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM NORDCYPERN, SEVÆRDIGHEDER I GIRNE, SEVÆRDIGHEDER I KYRENIA, SEVÆRDIGHEDER I NICOSIA, SEVÆRDIGHEDER I FAMAGUSTA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.