Danmark

Min opskrift på veganske fastelavnsboller

veganske fastelavnsboller, vegan fastelavnsboller, fastelavnboller til vegetarer, fastelavns vegan, fastelavnsboller, opskrifter på fastelavnsboller,

En vigtig ting at vide om mig er: JEG ELSKER FASTELAVNSBOLLER.

En vigtig ting at vide om min lillesøster er: HUN ER VEGANER.

Mens jeg elsker fastelavnsboller, og laver dem hele året rundt. Men min almindelige opskrifter duer ikke når det kommer til min lillesøster.

Min lillesøster var i mange år vegetar, hvilket gjorde hun godt kunne få mine almindelige med æg og mælk, men for nogle år siden blev hun veganer, hvilket er en tand mere ekstremt, og betyder 0% fra dyr, inklusiv mælk og æg.

Heldigvis for min søster bor hun i Danmark, hvor der er mange velsmagende alternativer til animalske produkter som f.eks soyadrik i stedet for mælk og smørbar i stedet for smør. Den udviklen er Tyrkiet ikke helt med på endnu. Selvom kød og animalske produkter ikke er hovedingrediensen i tyrkisk mad, så findes der modsat heller ikke veganske alternativer i så stort omgang som i Danmark.

Nå, men jeg ELSKER fastelavnsboller, og min søster elsker dyrene. Derfor har jeg eksperimenteret mig frem til en veganske fastelavnsbolle, så vi sammen kan nyde en lækker varm fastealvnsbolle med creme og glasur.

Den opskrift vil jeg gerne dele med jer, da den blevet rigtig velsmagende, og der er med sikkerhed en masse andre søstre, vegetarer og veganer som elsker fastelavnsboller.

Opskrift på Veganske fastelavnsboller:

Ingredienser:

Dej

 • 1 dl økologisk soyadrik
 • 50 g gær
 • 125 g økologisk smørbar
 • 1/2 banan
 • 4 spsk sukker
 • 375 g hvedemel

Creme

 • 2,5 dl soyadrik
 • 1 brev Dr. Oetker kagecreme

Glasur

 • 150 g flormelis
 • Vand

Fremgangsmåde:

Fastelavnsbolle dej

 1. Udrør gæren i soyadrikken.
 2. Mos bananen. Bananen er erstatning for ægget.
 3. Tilsæt banan, sukker, smørbar og mel. Husk at tilsætte melet lidt af gangen.
 4. Ælt dejen godt sammen.
 5. Dæk skålen med et fugtigt klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i 40-60 minutter.

Creme

 1. Pisk 1 brev kagecreme i 2,5 dl soyadrik. Pisk til kagecremen er stiv.

Saml fastelavnsbollerne

Når dejen er færdighævet, tages dejen ud på et meldrysset bord og æltes godt igennem. Udrul dejen og skær i firkanter. Fyld kagecreme i firkanterne og form dem til cirkler eller firkanter.

Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 35 min. Bag bollerne midt ved 225 grader i ca. 10 min.

Lad dem køle af, inden de pyntes med glasur.

Velbekomme!

 
You Might Also Like