Når man pludselig bor i et land i undtagelsestilstand

tyrkiet, undtagelsestilstand, undtagelsestilstand tyrkiet

I nat kunne jeg læse på de danske medier, at Tyrkiet var blevet erklæret i militær undtagelsestilstand.

Hvad betyder det mon? Så det google jeg lige.

Wikipedia siger at militær undtagelsestilstand betyder:

Undtagelsestilstand er en retslig tilstand hvor normale love og rettigheder er sat ud af kraft på grund af omstændigheder der truer samfundets struktur eller eksistens. En undtagelsestilstand erklæres af den udøvende magt, dvs. regeringen eller af den militære øverstkommanderende. En undtagelsestilstand erklæres oftest som følge af naturkatastrofer, civile uroligheder, krig eller lignende.

Man kan skelne mellem civil og militær undtagelsestilstand. Under en civil undtagelsestilstand ligger magten hos regeringen, mens den under en militær undtagelsestilstand vil være varetaget af den militære øverstkommanderende.

Før det hele gik løs

I går fejrede vi fødselsdag for en af mine bedste veninder i Alanya. Først spise vi fødselsdagsmiddag på EV, og derefter gik vi på Queens Garden. På Queens Garden poppede, der en Facebook besked op fra Hacer som ejer Flycancel.com, hvor jeg er marketingansvarlig. Hun spørg om nogen ved, hvad der foregår i Atatürk lufthavnen, for der stod hun og der var nogle uroligheder i gang. 2 sek senere popper den første update op fra TV2, som melder om begyndende militærkup i Istanbul og Ankara.

På Queens garden begynder de at vise oprøret i TV, men der går ikke 30 sek så har bartenderen skiftet tv kanalen til fodboldt. De tyrkiske medier skriver til at starte med ikke det store om kuppet, og vi holder os derfor opdateret på de danske medier, som er meget hurtige til at komme med opdateringer.

Kl 00.00 beslutter vi os for at tage hjem, militærkuppet har lidt taget toppen af feststemningen, og 2 af de andre piger, som er med til fødselsdagen er blevet kaldt på arbjede (de arbejder som guider).

Det hele føltes meget underligt, for man sidder i Rolige-Tyrkiet, og læser om Farlige-Tyrkiet på de danske mediers hjemmesider. Så kigger man ud ad vinduet, og tænker ???. Der foregik jo intet i Alanya. For 2 timer siden landede der stadig charterfly i lufthavnene. Nu er vi i undtagelsestilstand. Grænserne er blevet lukket. Tyrkiet er i stor krise og folk er i krig med sig selv.

I går morges (fredag morgen) sagde jeg farvel til mine skønne forældre, som har været hos mig den sidste uge. De er ligeså forvirret, som jeg er lige nu. Havde de skulle flyve i dag, havde de så kunne komme hjem så fejlfrit? Det er underligt, hvor hurtig alting og ingenting kan ske.

Efter jeg kommer hjem fra Queens garden opdatere jeg Alanya.Dks facebook, for at forsøge at oplyse og berolige de mange tusind læsere, jeg har der. Jeg måtte dog benytte min danske vpn, for Tyrkiet havde sænket hastigheden på flere sociale medier.

Efter kl 01.00 opfodres der til at gå på gaderne for at støtte den folkevalgte tyrkiske regering. Både Tyrker-mor og Dansker-mor siger mig, Taner og lillebror ikke må gå nogle steder.

Kl bliver 03.30 før jeg kommer i seng. Da jeg vågner, beslutter jeg mig for at skrive en artikel til Alanya.Dk, med en status fra Alanya ovenpå nattens drama. Læs artiklen her!

Hvad resten af dagen kommer til at byde på, det bliver spændende at se!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.