Olympos – Et hippie paradis ved Middelhavet

Olympos, Olympus Tyrkiet, Olympia Tyrkiet, hippie by Tyrkiet, uberørte steder i Tyrkiet, dansk rejseblog, rejseblog om Tyrkiet, Rejseblog

Mange forbinder Tyrkiet med at være en turistdestination med kilometre lange badestrande, shopping i sommervarmen og store hoteller ned over Middelhavet.

Og fair nok, de ting er alle sammen at finde i Tyrkiet.

Men den tyrkiske riviera har også skjulte paradiser. Et af dem er Olympos, de moderne hippiers paradis.

Ikke at forveksle med Olympia eller Olympos bjerget i Grækenland.

Fra hovedvejen går en snoet vej ned til den historiske by, Olympos.

Når man kommer til byen, ligner den en moderne blanding af en cowboy-by og et fristed for nytidens hippier.

Olympos ligger en times kørsel fra Kemer. Men modsat Kemer er der i Olympos ingen store hoteller, larmende diskoteker eller fyldte shoppingcentre.

Bungalow hoteller i Tyrkiet, Tyrkiet bungalow hoteller, træ hoteller i Tyrkiet, Træ hoteller i OlymposOlympos ruiner, ruiner i Tyrkiet, hippie by tyrkiet, historiske steder i Tyrkiet, Tyrkiet blog, steder du skal se i Tyrkiet,

Olympos er en tyrkisk by med naturen i centrum. Byen er bygget op af moderne træhytter og bungalows, som ligger tæt op af storslåede klipper, farverige citrustræer og gamle antikke ruiner.

Læs også >> Guide: 10 gode råd til road trip i Tyrkiet

Smukkeste strande i Tyrkiet, uberørte steder i Tyrkiet, Tyrkiet strande,Olympos ruiner, ruiner i Tyrkiet, hippie by tyrkiet, historiske steder i Tyrkiet, Tyrkiet blog, steder du skal se i Tyrkiet,

Byen ligger kun en kort gåtur fra det krystal blå Middelhav.

Stemningen i Olympos er rolig og med veje uden asfalt og bilstøj.

Byen ender blindt der, hvor den antikke ruin-by starter og derfor er trafikken yderst begrænset.

Modsat de omkringliggende turistmekkaer tiltrækker Olympos frisindede mennesker fra hele verden.

det brændende bjerg, temer, oplevelser i kemer, olympos, blog om Tyrkiet, dansk i tyrkiet

Ofte ser man rejsende fra USA, Spanien og Sverige, som sidder i de små bungalowhotellers hængekøjer og drikker en øl. Stemningen på de mange bungalowhoteller minder om en hyggelig lejrskole, hvor alle kender alle, og gode historier bliver delt.

Læs også >> Derfor får Tyrkiet et turist boom fra USA nu!

Olympos ruiner, ruiner i Tyrkiet, hippie by tyrkiet, historiske steder i Tyrkiet, Tyrkiet blog, steder du skal se i Tyrkiet,

Ruinerne og middelhavet

Bungalowhotellerne slutter, der hvor den antikke ruin-by starter.

Ruinerne blev grundlagt i den hellenistiske periode og er resterne af bygninger fra Lykiere, romere, byzantinere, korsfarere, og ikke mindst pirater.

Olympos ruiner, ruiner i Tyrkiet, hippie by tyrkiet, historiske steder i Tyrkiet, Tyrkiet blog, steder du skal se i Tyrkiet,

Arkæologer er usikre på, hvorfor byen opstod. Bymuren og flere grave har eksisteret siden år 300 f.Kr. Der er blevet fundet en mønt fra 167 f.Kr.

104-77 f. Kr. var byen besat af piraten Zenicetes fra Zenicetes og hans familie. Da byen blev erobret af Julius Cæsar 77 f.Kr, satte Zenicetes ild på borgen i byen og hele familien begik selvmord. Byen kom herefter under romersk styre.

I 5. og 6. århundrede e.Kr. voksede byen betydeligt. Det er den periode, de fleste bygninger i byen er fra. Byen blev forladt i det 15. århundrede.

det brændende bjerg, Kemer, oplevelser i kemer, olympos, blog om Tyrkiet, dansk i tyrkiet

Det brændende bjerg – Yanartaş

Når man besøger Olympos, bør man også besøge det nærliggende Yanartaş bjerg.

Yanartaş betyder brændende sten – og det er, hvad bjerget er.

På bjerget kommer der flammer op fra undergrunden, på grund af bjergets store indhold af metan. I gamle dage blev flammerne brugt som et naturligt fyrtårn for skibene i Middelhavet foran bjerget, men i dag bliver flammerne brugt til at grille pølser og varme tyrkisk te på.

Den eneste vej op til de evige flammer foregår til fods, og det er en gåtur på ca. 30 minutter.

Det brændende bjerg: Besøg om dagen eller om aftenen?

Om dagen er stemningen fra flammerne ikke helt ligeså imponerende, til gengæld er det at se hvor man går, mens man bestiger bjerget. Læs mit indlæg om mit besøg på det brændende bjerg i dagtimerne her.

Om aftenen er man ikke i tvivl om flammerne er, men gåturen op på bjerget kræver en god lommelugte da der ingen vejbelysning er på vej op ad bjerget.

Den antikke myte om de evige flammer

Den antikke myte om de evige flammer er også historien om kimæren, der var et ildsprudende uhyre med løvehoved, gedekrop og slangehale, og hans død. Kimæren er kendt for afbrænde landsbyer og slå mænd og kvæg ihjel.

Historien lyder således: Bellerofonte slog sin bror ihjel, og levede derefter i eksil hos kongen af Argos. Kongen af Argos’ hustru så sig dog sur på Bellerofonte, da han afviste hendes tilnærmelser. Derfor påstod hun, at han havde forsøgt at voldtage hende.

Kongen af Argos ønskede dog ikke at slå Bellerofonte ihjel, og derfor sendte han ham hen til kongen af Lykien for at blive dræbt. Af kongen fik opgaven at dræbe kimæren.

Mod alle odds lykkedes det ham, i samarbejde med sin tæmmede pegasus-hest at slå kimæren ihjel. Der er to forskellige historier på, hvordan Bellerofonte bekæmpede kimæren.

Den ene historie går på, at han bekæmpede kimæren med sit bly spyd, som han fik anbragt i kimærens mund,hvorefter det smeltede og kvalte monsteret.

Den anden historie går på, at kimæren angreb Bellerofonte og pegasus-hesten, og de fløj derefter op i himlen. Da de kommer tilbage ned mod jorden rammer Bellerofonte kimæren med sin lanse, og begravede kimæren under jorden. Det lykkes dog aldrig for Bellerofonte at slukke de evige flammer i Chimerabjerget.

PIN IT!

Bungalow hoteller i Tyrkiet, Tyrkiet bungalow hoteller, træ hoteller i Tyrkiet, Træ hoteller i Olympos, Olympos ruiner, ruiner i Tyrkiet, hippie by tyrkiet, historiske steder i Tyrkiet, Tyrkiet blog, steder du skal se i Tyrkiet,

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I TYRKIET, REJSER TIL OLYMPOS, SEVÆRDIGHEDER I TYRKIET, HIPPIE BY TYRKIET, OPLEVELSER I KEMER, GODE REJSERÅD, REJSEBLOG, REJSETIPS, REJSER I TYRKIET, REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM ALANYA, ALANYA BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.