På besøg i Arpaçay landsbyen i Kars (Østtyrkiet)

Kars, østlige tyrkiet, landsby i det østlige Tyrkiet, tyrkiske landsbyer, arpacay köy, dansker i Tyrkiet, Two cultures, oplevelser i Tyrkiet

Kars er langt fra en turistdestination i Tyrkiet.

Og Kars´s landsbyer er helt sikker ikke steder, hvor turister kommer kørende forbi for at se det autentiske liv, ligesom mange gør i Alanya, f.eks til Sapadere landsbyen.

Og præcis derfor er det endnu mere unikt at få lov at se en landsby så langt ovre i det østlige Tyrkiet.

Så lidt baggrundshistorie: Vi (mig og Safa) kørte på en 1400 km roadtrip fra Alanya til Kars med vores venner Bilge og Muhammed. For at gøre turen så sikker som muligt, så kørte vi i 2 biler og mig og Safa boede i en Air-BNB.

Road trip igennem Tyrkiet, fra Kars til Alanya, Cappadocia, Kappadokia, kør i Tyrkiet, Køre forholdene i Tyrkiet, Dansk blog om Tyrkiet
På vores roadtrip gjort vi et kort fotostop i Cappadocia.

Bilge og Muhammed boede med Muhammeds familie i Arpaçay landsbyen. Så på vores første dag tog vi op i landsbyen, for at sig “HEY”.

Jeg er altid lidt nervøs, når vi besøger folk i landsbyerne. Som ærkedansk pige, så føler jeg, at jeg forstyrre deres liv. Om det er sådan de føler, ved jeg ikke, for vi er ALTID budt hjertevarmt velkommen, lige meget hvor i Tyrkiet jeg har været.

Video om landsbyen i Kars

Vi begyndte for ca. 2 måneder siden vores video kanal Twocultures.

På facebook er Two cultures her og på Youtube kan du findes vores kanal her.

Landbyen i Kars

Vi ankom til landsbyen og Muhammed tilbød at vise os rundt. Dele af huset viste sig at være 200 år gammelt og Muhammeds mor var vokset op i huset med mange søskende (husker det som de var mindst 7?). Det var meget unikt at se.

Seværdigheder i Kars, Kars seværdigheder, oplevelser i østtyrkiet, tyrkiske landsby
Dette rum var engang køkkenet i det 200 år gamle hus. I dag er det mest en depot.
kalve, tyrkisk landsby, tyrkisk landbrug, Kars tyrkiet, Tyrkiet Kars
Hold fast den er sød!
kalve, tyrkisk landsby, tyrkisk landbrug, Kars tyrkiet, Tyrkiet Kars
Jeg har ikke selv smagt på min jakke, men hvis jeg skal tro på kalvene, så smager den godt.

Vi gik ud i kostalden, hvor en håndfuld nyfødte kalve var. De små mini-køer var så søde og da vi fik derfra, var der ikke en sted på min jakke, som ikke havde fået et slik af en kalv.

Derefter blev vi inviteret ind i huset til en let frokost, bestående af en noget unik lokal spaghetti-agtigt ost, som er meget tørt og saltet og den tyrkisk klassiker: Börek.

Kars, østlige tyrkiet, landsby i det østlige Tyrkiet, tyrkiske landsbyer, arpacay köy, dansker i Tyrkiet, Two cultures, oplevelser i Tyrkiet
Stuen, som alle opholder sig i om vinteren, for at spare lidt på brændet, der skal bruges i brændeovnen.
Tyrkisk morgenmad, morgenmad i Tyrkiet, Landbyer i Tyrkiet, Arcapay landsby, Tyrkisk mad
En kop tyrkisk cay (obligatorisk), börek med ost og den speciel lokal ost.
tyrkisk hjem, tyrkisk landsby, tyrkisk landbrug, Kars tyrkiet, Tyrkiet Kars
Dette er den fine stue, som også er soveværelse for Bilge, Muhammed og Muhammeds forældre mens de var i Kars.

Vi fik lov at filme i hele huset, hvilket jeg synes var så sødt af dem. Muhammeds søde moster var lidt nervøs, for hun synes, hendes hus var beskidt, hvilket det i hvert fald IKKE var!

Så mange bor der i huset

Muhammeds 2 fætre bor med deres forældre og bedstemor i huset. Muhammed, Bilge og Muhammeds forældre boede også i huset på denne tur, så i alt var de 8 personer i huset.

Fætrene er normalt udeboende men pga gymnasierne og universiteterne er lukket i Tyrkiet, er de hjemme i landsbyen og havde deres undervisning online.

Efter landsbyen havde vi planlagt at besøge Cildir søen, som er en af Tyrkiets største søer og højest beliggende sø i Tyrkiet.

Jeg brugte mine hundehvalpe øjne og lovede at tale engelsk til dem til at overbevise fætrenes far til at drengene gerne måtte springe dagens online undervisning over og komme med os ud til søen. Han sagde heldigvis ja.

De er begge dygtige studerende, så jeg tror ikke de gik glip af meget med de 2 timers undervisning de ikke fik ( eller det håber jeg i hvert fald ikke).

sne i Tyrkiet, sneboldkamp Tyrkiet, tyrkisk landsby, tyrkisk landbrug, Kars tyrkiet, Tyrkiet Kars

Inden vi tog fra landsbyen, gik vi ud for at flyve dronen og have en lille sneboldte kamp, med den smule sne der var. Bilge var dog travlt med at jage gæs rundt, hvilket så hysterisk sjovt ud! (se det i videoen)

Lille note: Fugle begyndte at sværme om vores drone, så vi skyndte os at lande igen, så de ikke begyndte at angribe den.

I mit næste indlæg fortæller jeg som turen til den til den frosne Cildir sø!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.