10+ spændende museer i Gdansk, Polen

Seværdigheder i Gdansk, Gdansk seværdigheder, byer i Polen, Oplevelser i Gdansk, hvad kan man se i Gdansk, Gdansk seværdigheder, Gdansk museum

Gdansk er ikke kun en utrolig smuk by i Polen, det er også en by fyldt med museer.

I dette rejseblog indlæg har jeg lavet en oversigt over nogle af de mest populære og spændende museer i Gdansk.

Hvis du planlægger at besøge en mange museer og seværdigheder i Gdansk, så overvej at købe et Tourist card (ikke-sponsoreret) på en af Gdansk turistkontorer. Kortet giver gratis adgang til en masse seværdigheder, inden for den valgte tidsperiode og der er mange penge at spare på entréer med dette kort.

Læs også: Min guide: Top 10 seværdigheder i Gdansk

Gdansk, seværdigheder i gdansk, seværdigheder i polen, museum om anden verdenskrig, anden verdenskrig museum, museet om anden verdenskrig, gdansk museum, anden verdenskrig museum i Gdansk, anden verdenskrig i Polen, oplevelser i Polen, Oplevelser om Gdansk, rejseblog, rejseblogger, rejseguide til Polen, polen rejseguide, polen rejseblog

2. verdenskrigs museet

Jeg tror, helt ærligt, det er det bedste museum, jeg har besøgt i mit liv. Hele museet var utrolig gennemført. Arkitekturen, måden udstillingen var opbygget på, audioguiden, entré prisen.

Da jeg besøgte 2. verdenskrigs museet i Gdansk, var jeg der i 3 timer og havde jeg haft mere energi, så kunne jeg sagtens have brugt en time mere.

Jeg elskede museet så meget, jeg har skrevet et separat rejseblog indlæg om det her på min rejseblog, hvor du kan se åbningstider, priser og meget mere. Indlægget om Anden verdenskrig museet i Gdansk kan du læse her.

Solidaritetsmuseet (The European Solidarity centre)

Det europæiske solidaritetscenter, også kendt som Solidaritetsmuseet, er både et museum og bibliotek.

Stedets udstillinger fortæller om solidaritetens historie, historien om den polske fagforeningen Solidarity (Solidarność) og dens formand Lech Wałęsa, civil modstandsbevægelse og andre oppositionsbevægelser i det kommunistiske Østeuropa. Museet åbnede den 31. august 2014.

Læs mere om Solidaritetsmuseet på museets hjemmeside.

gdansk, Seværdigheder i Gdansk, Gdansk polen, guide til Gdansk, gdansk dansk guide, seværdigheder i Polen, Polen seværdigheer, Oplevelser i Gdansk, rejser til Gdansk, Fly til Gdansk, rav museet gdansk, amber museum gdansk,
gdansk, Seværdigheder i Gdansk, Gdansk polen, guide til Gdansk, gdansk dansk guide, seværdigheder i Polen, Polen seværdigheer, Oplevelser i Gdansk, rejser til Gdansk, Fly til Gdansk, rav museet gdansk, amber museum gdansk,
En MEGET stor klump rav

Gdansk museum for rav (Amber museum)

Rav er en tydelig del af gadebilledet af i Gdansk og en af byens største seværdigheder er Amber museum (rav museet).

Udstillingen består af en stor samling af rav skulpturer, religiøse figurer i rav, ravsmykker, m.m. Det kom bag på mig, hvor meget kunst man kan lave af rav og det håndværk, der går ind i et lave figurer og pynte genstande til hjemmet.

Museet indeholder også en udstilling om totur og hvordan det blev udført. Udstillingen er illustreret i form af billeder og fremvist på mannequin dukker, og ikke børnevenlig.

Museet ligger bag ved Golden Gate og hvis man vil undgå kø, så skal man komme tidligt. Museet lukket folk ind i små grupper, for at undgå museet til overfyldt.

Bygningen som museet i, var engang et retshus og et fængsel, hvilket gav museet en sjov opbygning.

Gdansk rådhus, rådhuset i Gdansk, Museer i Gdansk

Gdansk rådhus (The town hall: Museum of Gdansk)

Det gamle rådhus fungere i dag som et museum. Ved indgangen er der en skiftende udstilling mens der inde i selve Rådhuset er en fast udstilling, som blandt andet viser rådhusets indretning, porcelæn og hverdagen i Gdansk før i tiden.

Du kan også komme op i tårnet af det gamle rådhus og nyde udsigten over Gdansk by.

uphagen museum, museer i Gdansk, Gdansk museum Uphagen, oplevelser i Gdansk,
uphagen museum, museer i Gdansk, Gdansk museum Uphagen, oplevelser i Gdansk,

Uphagen´s  hus (Uphagen´s house)

Uphagen er et mellemstort museum i centrum af Gdansk. Dette imponerende hus i rokoko-stil blev bygget i 1776 til en handelsfamilie i Gdańsk.

På Uphagen museum kan du se, hvordan der så ud inde i et Gdansk rækkehuse i det 18. og 19. århundrede. Huset er inddelt i flere forskellige værelser, som alle er forskelligt indrettet.

museum i Gdansk, Gdansk museum, postmuseum Gdansk,

Polsk Post museum i Gdansk

Et lille museum tæt på 2. verdenskrigs museet. Museer har udstillinger med fokus på krigen og post. Museum tager 15-25 minutter at se og informationerne på museet står på polsk.

Gdansk legetøjsmuseum, legetøjsmuseum i Polen, oplevelser i Gdansk, museer i Polen
Det er ikke tilladt at tage billeder inde i det lille legetøjsmuseum.

Legetøjsmuseet (Old toys gallery)

Legetøjsmuseet i Gdansk er byens mindste museum. Fordelt på 3 rum, hvor du kan se legetøj fra forskellige tidsperioder og lande.

Legetøjsmuseet ligger lige ved siden af St. Mary´s Kirke.

Det er ikke tilladt at tage billeder inde i museet og museet er en af de få seværdigheder i Gdansk, som IKKE indgår i Tourist card.

Læs også: Budget for 5 dages ferie i Gdansk, Polen

Gdansk maritime museum, maritime museum, maritime museum Polen, maritime museum Gdansk, Museer i Gdansk

Maritime museet (National Maritime museum)

Gdansk store Maritime museum er inddelt i forskellige udstillinger fordelt på forskellige etager i museet. Informationer på museet er kun på polsk, så det er svært som ikke-talende turist at få glæde af informationerne på museet.

Udover den maritime del er der også en stor udstilling med maleri og kunst på museet. Foran Maritime museet ligger museums skibet Soldek.

Soldek, Soldek museum, Soldek Gdansk, Skibsmuseum gdansk

Soldek skibet (Soldek ship)

Skibsmuseet SS Sołdek var et polsk kul- og malmskib. Soldek var det første skib, der blev bygget i Szczecin efter 2. verdenskrig, og det første søskib, der blev afsluttet i Polen.

Sołdek var det første af 29 skibe klassificeret som Project B30, bygget mellem 1949 og 1954 i Stocznia, Gdansk.

I dag er skibet et museum, hvor du får adgang til at se skibet indefra og udefra.

Seværdigheder i Gdansk, Gdansk seværdigheder, byer i Polen, Oplevelser i Gdansk, hvad kan man se i Gdansk, Gdansk seværdigheder, Gdansk nationalmuseum

Nationalmuseet i Gdansk

Nationalmuseet i Gdansk ligger i et tidligere gotiske franciskanerkloster. Det har været brugt til at huse udstillinger siden slutningen af ​​1800-tallet. Tidligere var det kendt som Danziger Stadtmuseum. I 1884 blev samlingen udvidet med udstillinger fra Danziger Kunstgewerbemuseum, da de to institutioner fusionerede.

Under 2. verdenskrig blev 65% af museets hovedbygning ødelagt sammen med en stor del af museets genstande, inklusive alle de numismatiske udstillinger samt kunstværker fra Fjernøsten.

Den første efterkrigs udstilling blev åbnet i 1948.

arkælogisk museum i Gdansk, museer i Gdansk, Gdansk museer, udsigttårne i Gdansk

Arkæologisk museum (The archaeological museum)

Det arkæologiske museum i Gdańsk er den største videnskabelige institution i det nordlige Polen, hvor formålet er at beskytte kulturarven. Der er en stor blanding af arkæologiske fund fra hele verden.

På det arkæologiske museum kan du komme op i museums tårnet og nyde den flotte udsigt over byen.

the great armoury, historiske bygninger i Gdansk, oplevelser i Gdansk

The Great Armoury (galleri, ikke museum)

The Great Armory blev bygget i 1600-1609 og er det fineste eksempel på renæssancearkitektur i Gdansk. Bygningen er designet af den flamske arkitekt Anthonis Van Obbergen og er det mest imponerende af hans værker i Gdańsk.

Det var et fungerende arsenal indtil 1800-tallet. Bygningen blev hårdt beskadiget under 2. verdenskrig og måtte genopbygges. Det er først i nyere tid at bygningen er blevet færdig renoveret. I dag er der et kunstgalleri og Academy of Fine Arts i bygningerne.

PIN IT!

Seværdigheder i Gdansk, Gdansk seværdigheder, byer i Polen, Oplevelser i Gdansk, hvad kan man se i Gdansk, Gdansk seværdigheder, Gdansk nationalmuseum

INDHOLD I ARTIKLEN: MUSEER I GDANSK, REJSEGUIDE TIL GDANSK GUIDER, REJEGUIDE TIL GDANSK POLEN, SEVÆRDIGHEDER I GDANSK POLEN, OPLEVELSER I POLEN, SEVÆRDIGHEDER I POLEN, MUSEUMS I GDANSK, POLEN BLOG, BLOG OM POLEN, BLOG OM GDANSK, GDANSK BLOG, VISITGDANSK, VISIT POLEN, BLOG OM AT REJSE, REJSEBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, MUSEER I UDLANDET.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.