5 fakta om de klassiske koncerter i Wien

Klassisk koncert i wien, dresscode til klassisk koncert, koncert i Wien, Klassisk koncert i østrig, seværdigheder i Østrig, Østrig seværdigheder, Wien seværdigheder, Oplevelser i Wien

Vil du gerne vide lidt mere om de klassiske koncerter og nytårskoncerten i Wien?

Som en del af mit arbejde som rejseleder i Wien, er Wiener koncerter pludselig blevet noget, som jeg ved en del om.

Jeg har også haft fornøjelsen af selv at se en klassisk koncert i Wien, som var en stor oplevelse, selv for en som mig, der ikke normalt hører klassisk musik.

Og jeg kan godt lide at dele den viden jeg har, med jer som læser min rejseblog.

Billetter til klassiske koncerter i Wien

Før jeg starter, så vil jeg gerne dele nogle reklamelinks på steder du kan købe billetter til de klassiske koncerter i Wien. Priser starter fra under 100 kr.

5 Sjove fakta om Nytårskoncerten i Wien

Klassisk koncert i wien, dresscode til klassisk koncert, koncert i Wien, Klassisk koncert i østrig, seværdigheder i Østrig, Østrig seværdigheder, Wien seværdigheder, Oplevelser i Wien

1:  Over 15.000 klassiske koncerter om året

Hver aften, hele året rundt oplever omkring 10.000 musikfans en klassisk musikkoncert i Wien.

Det siger næsten sig selv at det er uhørt i nogen anden by i verden og det er da heller ikke en hemmelighed at mange rejser til Wien for at opleve en klassisk koncerter.

Hvert år inkluderer koncertplanen i Wien mere end 15.000 arrangementer af forskellige størrelser og genrer, hvilket svare til 41 arrangementer om dagen.

Klassisk koncert i wien, dresscode til klassisk koncert, koncert i Wien, Klassisk koncert i østrig, seværdigheder i Østrig, Østrig seværdigheder, Wien seværdigheder, Oplevelser i Wien


2: Nytårskoncerten er ikke så gammel som mange tror og den mørke side af historien

Nytårskoncerten i Wien er grunden til at klassiske koncerter stadig er så populære i Wien. Men Nytårskoncerten er ikke så gammel, som nogle forventer og så har den en meget dyster fortid.

Oprindelig var Nytårskoncerten i Wien nemlig en nazistisk opfindelse.

Den første forestilling fandt sted nytårsaften 1939, hvor der blev indsamlet penge til Winterhilfswerk, et årligt velgørende indsamlingsprojekt, som Nationalsocialistpartiet havde lavet for at købe brændstof til de trængende i årets koldeste måneder.

Og derfra blev det koncerten en årlig tradition. I 1941 blev nytårskoncerten flyttet til nytårsdag / den 1 januar.

schönnenbrun, slotte i wien, Klassisk koncert i wien, dresscode til klassisk koncert, koncert i Wien, Klassisk koncert i østrig, seværdigheder i Østrig, Østrig seværdigheder, Wien seværdigheder, Oplevelser i Wien

3: Prisen på billetter til Nytårskoncerten i Wien

Hvis du gerne vil se en af de 3 verdenskendte Nytårskoncerter i Wien, så skal du være tidligt ude.

På grund af ekstrem stor efterspørgsel, kan man ikke “bare købe” en billet, men derimod deltage i lodtrækningen om at få lov til at købe billetter.

Lodtrækningen til de tre traditionelle årsafslutningskoncerter med Wiener Filharmonikerne sker udelukkende på Wiener Filharmonikernes hjemmeside. På denne måde har musikelskere fra hele verden en lige chance for at købe disse meget ønskede billetter.

Mellem 1. og 28. februar 2022 modtager de ansøgningerne om at deltage i lodtrækningen om billetter til årets afslutningskoncerter.

Antallet af billetter til Nytårskoncerten (1. Januar, 2022) er begrænset til to pr. bestilling). Dette er koncerten som bliver sendt på tv.

Antallet af billetter til Forpremiereforestillingen (December 30, 2022) og Nytårskoncerten (December 31, 2022) kan være op til fire pr. bestilling.

Billetpriserne varierer mellem 35 € (260 kr) og 1200 € (9000 kr) for 1. januars Nytårskoncert.

For nytårskoncerten den 31/12 er prisen mellem 25 € (185 kr) og 860 € (6400 kr) og prisen for  Forpremiereforestillingen er 20 € (150 kr) og 495 € for. Programmet er det samme for alle tre koncerter.

Læs også >> 35 sjove fakta du (måske) ikke vidste om Tyskland

Schönbrunn slot, Schönbrunn i Wien, Schönbrunn slotte i Østrig, Østrig Schönbrunn, seværdigheder i Østrig, Schönbrunn i wien, rejseleder i østrig

4: Millioner af mennesker i mange lande ser Nytårskoncerten i TV

Koncerten transmitteres direkte til store dele af verden, og det anslås at omkring 50 millioner mennesker i omkring 90  lande ser koncerten i fjernsynet.

Klassisk koncert i wien, dresscode til klassisk koncert, koncert i Wien, Klassisk koncert i østrig, seværdigheder i Østrig, Østrig seværdigheder, Wien seværdigheder, Oplevelser i Wien

5: Den officielle dresscode til en klassisk koncert i Wien.

Det er ikke alle koncerter i Wien, som har en stram dresscode, men samtidig har jeg heller aldrig set nogle tage til koncert i yogabukser, så folk ved godt, at det er en begivenhed man klæder sig pænt på til.

Den officielle dresscode er til mænd: et mørkeblåt eller sort jakkesæt, samt en hvid skjorte med slips. Den officielle dresscode til kvinder: en kort cocktailkjole eller en buksedragt. En aftenkjole er også en mulighed.

INDHOLD I ARTIKLEN: REJSEGUIDE TIL WIEN, FAKTA OM WIEN, GUIDE TIL KLASSISK I WIEN, SJOVE FAKTA OM NYTÅRSKONCERTEN I WIEN, ØSTRIG BLOG, FAKTA OM KLASSISK KONCERTER I WIEN, PRISEN PÅ BILLET TIL NYTÅRS KONCERTEN, BILLETTER TIL NYTÅRSKONCERTEN I WIEN, BLOG OM ØSTRIG, VISIT ØSTRIG, BLOG OM AT REJSE, REJSEBLOG, DANISH TRAVELBLOG.

2 Comments

 1. Hej Tea
  Vi vil meget gerne høre gode klassiske koncerter i Wien, her i sommerferien, og ønsker ikke de kommercielle, turistede koncerter. Har du nogen viden om, hvor og hvordan man får adgang til f.eks. konservatorie koncerter – eller hvor vi skal kigge, for at få fat i noget, som er virkelig kvalitet?
  Send meget gerne links, hvis du har nogle gode ideer, tips eller fif.
  Venlig Hilsen, Henrik og Rikke

  1. Hej Rikke og Henrik
   Der er passer af koncertsale i Wien, som i kan høre koncerter i. Hvis du vil undgå de store turistfælder, så skal du gå efter nogle af de dyrer koncerter.
   Kvalitet og kvantitet hænger helt sikkert sammen i Wien. Tjek f.eks The Musikverein eller The Konzerthaus.
   Håber det var en hjælp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.