Bus rejser igennem tyrkiet, rutebiler tyrkiet, bus forbindelser tyrkiet, billig rejse i Tyrkiet, rejs billigt i Tyrkiet, budget rejse tyrkiet, Tyrkiet budgetrejse, rejser igennem Tyrkiet

I Tyrkiet findes der ikke toge i store dele af landet, derfor er en (jordnær) og billig måde at rejse på med rutebilerne.

For en dansker tror jeg det er svært at forstå, hvor mange tusind rutebiler, der hver dag kører på kryds og tværs af Tyrkiet.

Men blandt tyrkerne er det en billig og hurtig måde at se nye byer, besøge familien, eller komme hen til kæresten.

Jeg har for nyligt endnu engang selv været med en af de tyrkiske rutebiler.

Det var turen mellem Alanya og Nevsehir med Sanne og hendes svigermor. Turen tager 7 timer og køres sen aften og nat. Fra Alanya stod vi på bussen 23.45 og var i Nevsehir kl. 07.00. Fra Nevsehir kørte vi kl. 21.00 og var hjemme kl. 04.00. Busturen koster 50 tl. pr. person.

Jeg vil bestemt opfordre eventyrlystne Tyrkiet-elskere til at benytte de tyrkiske rutebiler, når I gerne vil ud og se nye dele af Tyrkiet. Rutebilerne er topmoderne, komfortable og en billig måde at rejse på.

Men når det er sagt, så vil jeg også gerne give mine 10 gode råd til lange busture i Tyrkiet. De kommer her:

1. Hav en håndfuld 1 tl med dig.

Når bussen holder pause, er det som regel en god ide at få tisset af. Men 9 ud af 10 steder koster det penge at tisse, og det er som regel 1 tl.

2. Hav toiletpapir i lommen.

Selvom man skal betale for at tisse, så er det ingen garanti for der er toilet papir. Nogle steder kan man tage toilet papir når man går IND på toilettet, men fik man ikke taget papir med, eller der ikke var noget papir at tage, så er det rart at have sit eget med.

3. Spis bananer før afgang.

Jeg har altid lært at bananer suger tisset, så man ikke skal tisse så meget (jeg er sikker på der er en mere teknisk forklaring også). Men når man skal kører med bus længe, så er det træls at være tissetrængende, når man ikke ved hvornår man næste gang får mulighed for at komme på toilettet, og derfor kan det være en god ide at forebygge mest muligt.

4. Bussen servere gratis drikkevare.

I bussen serveres der (gratis) drikkevarer såsom cola, limonade, te, kaffe osv. Igen skal man lige have en tisse-faktor i hovedet, når man bestiller et glas cola, og i forvejen sad med stramt krydset ben.

Bus rejser igennem tyrkiet, rutebiler tyrkiet, bus forbindelser tyrkiet, billig rejse i Tyrkiet, rejs billigt i Tyrkiet, budget rejse tyrkiet, Tyrkiet budgetrejse, rejser igennem Tyrkiet
Det er ved disse billetsælgere, du kan købe din billet.

5. Bestil plads på forhånd.

Det er meget almindeligt at bestille en plads til de lange busrejser og når du gør det, er det en god ide at have i mente, hvor du gerne vil sidde. Jeg har flere gange rejse om natten, og når bussen holder pause, bliver både fordør og bagdør åbnet. Sidder man lige ved døren kan det godt blive utroligt koldt, når de åbner og lukker døren og det er en træls måde vågne på, hvis man planlægger at sove igennem hele busturen.

bus fra istanbul til Alanya, Alanya istanbul bus, grøn jordomrejse, rejs jorden rundt grøn, grøn rejseblog,

6. Busserne har underholdning.

De tyrkiske rutebiler er meget moderne, og har ofte tv skærme ved hvert sæde. Men skal man have glæde af disse skærme er det en god ide at have dine egne høretelefoner med dig.

Høretelefonerne kan også virke støvdæmpende, hvis nogle i bussen er en smule for højrystet.

7. Tænk over håndbagagen.

Rejser man med mere bagage er det almindeligt at aflevere sine store tasker, som bliver lagt ind under bussen. Jeg tager altid en håndbagage med mig ind i bussen, hvor jeg har pakket en bog, min computer eller iPad (eller begge), nogle vådservietter, min pung, mit pas, en kuglepen og nogle varme strømper, så jeg kan smide skoene og varme fødderne i en strømpe.

8. Husk ørepropperne

Pak ørepropper – helt simpelt, fordi andre mennesker måske larmer omkring dig.

9. Pak en lille pude.

Hvis man ligesom mig er typen der synes det er hurtigst at komme fra A-B hvis man sover hele turen, så er en lille pude en rigtig dejlig lille ting at have med.

10. Rejs med en du holder af.

Det er kedeligt at rejse alene, og har du mulighed for det, så ”pak” en, som du synes er sjov at være sammen med, og få jer et eventyr sammen.

VIL DU LÆSE MERE OM DETTE EMNE:
INDHOLD I ARTIKLEN: FRA ISTANBUL TIL ALANYA, FRA ISTANBUL TIL ALANYA MED BUS, BUS TUR I TYRKIET, GRØN REJSE, SÅDAN REJSER DU GRØNT I TYRKIET, GRØN REJSE I TYRKIET, RUTEBILER I TYRKIET, BUSFORBINDELSER IGENNEM TYRKIET, GRØN VERDENSREJSE, MED BUS FRA ALANYA TIL ISTANBUL, REJSEBLOG.

5 Comments

  1. […] Læs også >> 10 Gode råd til lange busture i Tyrkiet […]

  2. […] tværs af landet. Før i tiden tog jeg meget rutebilerne, hvilket jeg også stadig gør til tider. Læs mine 10 gode råd til bus rejser i Tyrkiet her. Med årene har flere og flere af mine venner fået bil, som gør det meget nemmere at komme […]

  3. […] Men der er også måden, som jeg har gjort det på. Fra Trabzon tog jeg en 12 timer lang bustur til Tbilisi i Georgien. Det gjorde jeg for at spare penge og jeg har skrevet om oplevelsen i dette rejseblog indlæg. Jeg har også flere gange taget bussen fra Alanya til Cappadocia og i den sammenhæng lavet denne guide med gode råd. […]

  4. […] Læs også >> 10 Gode råd til busser (rutebiler) igennem Tyrkiet […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.