Fantasi dalen i Kappadokia, pasabag valley, cappadokia, monks valley cappadocia, dalene i Kappadokia, steder man skal se i Kappdokia, unikke steder i Tyrkiet,

Vil du gerne vide, hvad dale i Cappadocia, der er værd at se?

I så fald er du kommer til den helt rigtige rejseblog!

I dette indlæg har jeg lavet en oversigt med de 7 dale i Cappadocia, som du SKAL se.

Jeg har været i Cappadocia over 10 gange og kender alle de steder som er værd at se – ikke kun de steder som rejseselskaberne synes du skal se, og ikke kun de steder som lokale turselskaber tjener penge på, du skal se, men også de dale som rent faktisk er værd at se.

Til det vil jeg dog gerne sige, at alle dalene er unikke og ofte værd at se, men der er naturligvis nogle, som er en større oplevelse at se og det er dem som dette indlæg har fokus på.

De 7 dale er som følger:

  1. Göreme Open Air Museum
  2. Pasabag / Monks Valley (Munke dalen)
  3. Devrent Imagination Valley (Fantasi dalen)
  4. Pigeon Valley (Due dalen)
  5. Love Valley (Kærlighedsdalen)
  6. Zelve Valley
  7. Ihlara Valley

Nr. 2, 3, 4 og 5 kan alle ses på den samme dag. Nr. 1 og 6 tager begge et par timer, hvis du vil have dem under huden, så jeg forslår du vælger at se enten Göreme Open Air Museum eller Zelve Valley. Nr. 7, Ihlara Valley, tager næsten en dag at besøge, særligt hvis du skal kører til og fra området omkring Göreme.

Dale hedder Valley på engelsk og alle dalenen har engelske navne, som de er kendt under. I dette indlæg vil jeg skrive det engelsk navn, så de er nemmere for dig at finde dem i Cappadocia. I parentes vil jeg dog skrive en dansk oversættelse af navnet.

7 dale du skal se i Cappadocia

Göreme open air museum, museer i cappadocia, Unesco Tyrkiet, steder du skal se i Kappadokia, kappadokia seværdigheder, seværdigheder i cappadocia
 Dark Church, Göreme Dark Church, Kirker i cappadocia, kirker i kappadokia,
Dette er min ynglings kirke i Göreme Open Air museum; Dark Church (Karanlik Kilise)

Göreme Open Air Museum

Göreme Open Air Museum er et enormt klosterkompleks bestående af snesevis af klostre placeret side om side, hver med sin egen fantastiske kirke. Hvis du kun har kort tid i Cappadocia eller du gerne vil have noget af det bedste af Cappadocia, på ingen tid, så er dette museet du skal besøge.

Er er flere huse, kirker, grave med skeletter i og små stier mellem tufbygningerne, som virkelig giver dig en overdosis af Cappadocia indenfor et par timer. Det er særligt de mange kirker, som er fascinerende at se i dette museum. De fleste af kirkerne i Göreme Open Air Museum er fra det 10., 11. og 12. århundrede. Min favorit er Dark Church (Karanlik Kilise), som har en separat entré for at komme ind i den, men det er pengene værd, for freskerne inde i denne kirke er helt ekstra ordinære. De er fra gulv til flot i nogle utrolige farver.

Göreme Open Air Museum har været medlem af UNESCOs verdensarvliste siden 1984 og var et af de første to UNESCO-steder i Tyrkiet. Göreme er også på den unikke Unesco mixed-liste. Mixed listen er steder som både har stor historisk betydning samt en unik natur og der er kun 19 punkter i verden, hvoraf 2 af dem er i Tyrkiet (Cappadocia og Pamukkale)

Om sommeren bliver der nemt over 30 grader og da der ikke er meget skygge er det bedst at besøge museet tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen i stedet for midt på dagen.

Entré: 100 tl

pasabag dalen i Kappadokia, pasabag valley, cappadokia, monks valley cappadocia, dalene i Kappadokia, steder man skal se i Kappdokia, unikke steder i Tyrkiet,
pasabag dalen i Kappadokia, pasabag valley, cappadokia, monks valley cappadocia, dalene i Kappadokia, steder man skal se i Kappdokia, unikke steder i Tyrkiet,

Pasabag / Monks Valley (Munke dalen)

Dalen har fået navnet Monks Valley, fordi munke kom hertil fra Egypten og bosatte sig i de særprægede tufstens toppe. På grund af de mange munke som boede her, er der også flere gamle kirker i området.

En af de mest berømte munke som boede i denne dal er en munk ved navnet Skt. Simeon. Hans hus er til højre i dalen. Nederste etage var en kirke/kapel, som kan genkendes ved et kors på væggen, og på 1. sal var hans hjem. Trappen op til der hvor han boede er i dag næsten slidt væk og der er også blevet sat en blokade op, for at forhindre at folk klatre derop.

Historien om Skt. Simeon er, at han levede i det femte århundred nær Aleppo i ensomhed og afsondret fra folk. Han kunne udføre mirakler, og det rygte spredte sig og folk kom for at besøge ham. Han ønskede ikke alt denne opmærksomhed, og derfor flyttede han til Cappadocia.

Han ønskede at leve som eneboer. Den eneste kontakt han havde med andre var for mad og vand som hans disciple skaffede til ham.

Det skabte en hel kult af eneboermunke og eneboermunkene fra Cappadocia ønskede alle at trække sig bort fra resten af verden for at kunne koncentrere sig om Gud.

I Monks Valley er det muligt at komme ind i flere af de gamle tuf huse og dette er også en af de bedste steder at tage lækre billeder.

Tuftoppene i Monks Valley er meget unik og flere steder ligner det, at toppen af tuffen kan falde ned, når som helst.

Monks Valley var indtil 2020 gratis at besøge men siden 2021 er det blevet ændret til et open-air museum ligesom Göreme open air museum og Zelve dalen.

Entré: 25 tl

Fantasi dalen, dale i Cappadocia, Cappadocia oplevelser, Kappadokia oplevelser, seværdigheder i Kappadokia, Kamel dalen Kappadokia, Devrent Imagination Valley, Devrent Valley, Imagination Valley
Fantasi dalen, dale i Cappadocia, Cappadocia oplevelser, Kappadokia oplevelser, seværdigheder i Kappadokia, Kamel dalen Kappadokia,

Devrent Imagination Valley (Fantasi dalen)

Denne dal i Cappadocia skiller sig ud fra de andre dale. Devrent Imagination Valley har nemlig ikke huler, kirker, huse eller grave. Dette er en del af Cappadocia, hvor fantasien skal slippes løs.

Dalen er berømt for sit månelandskab og sjove former af tuf. Den mest berømte figur er kamelen, som selv dem uden fantasi kan se. Slipper du fantasien fri, så kan du måske også se og finde Jomfru Maria med Jesus barn, Napoleons hat, den store fisk og mange andre figurer.

Erfaring siger mig, at “hvad man ser” afhænger rigtig meget af, hvor solen står på himlen, hvilket også gør det sjovt at se Devrent Imagination Valley flere gange.

Hvis du vandre rundt i området omkring Devrent Imagination Valley vil du kunne se nogle af de mange vilde mandeltræer, som er i området.

Entré: Gratis

Duedalen, dalene i Kappadokien, Pigeon valley Cappadocia,

Pigeon Valley (Due dalen)

I Pigeon Valley er en af områdets smukkeste panorama udsigtspunkter. Dalen har fået navnet Pigion Valley / Due dalen, fordi mange duer holder til her. Du kan også købe due foder og fordre duerne. Duerne og deres afføring af en vigtig del af Cappadocia´s landbrug.

I Due dalen kan du også se træer fyldt med “nazar” (det blå øje) som er super flotte at se på. Fra Pigeon Valley har du en smuk udsigt til Uçhisar borgen.

Det er muligt at vandre mellem Due dalen og Göreme igennem en smuk dal.

Entré: Gratis

Love valley, kærlighedsdalen, ask vadisi, Cappadocia, cappadokien, kappadokien, kappadokia, rejseblog, rejseblog tyrkiet, rejseblog kappadokien, rejseblog cappadocia, ATV cappadokia, ATV kappadokien, rejseblog ATV, 2K kappadokien, 2K Cappadokien, seværdigheder i Kappadokien, kappadokien seværdigheder, oplevelser i kappadokien, oplevelser i cappadocia, rejseblogger bucketlist, ATV udflugter, oplev Cappadocia på ATV, Solnedgang i Kappadokien, cappadokien instagram, instagrammer cappadocia,
Cappadokien er en af de mest naturskønne steder jeg kender i Tyrkiet og jeg ELSKER at være der!
De bedste seværdigheder i Cappadocia, Seværdigheder i Kappadokien, Oplevelser i Kappadokien, Oplevelser til Cappadocia, Cappadokien Tyrkiet, Vulkanlandskab Tyrkiet, hulehotel Tyrkiet, Luftballoner i Tyrkiet

Love Valley (Kærlighedsdalen)

Man kan enten vandre igennem Love Valley eller man kan nyde udsigten fra det populære panorama udsigtspunkt.

Kærlighedsdalen er kendt for sine unikke tuf toppe, som ligner mandlige kønsorganer (smuk måde at sige det på ikke) – og måske er det netop det unikke udseende på toppene som har givet dalen sit navn (for det de ligner, bruges til kærlighed)

På panorama punktet over Love Valley er der forskellige gynger og andre sjove ting, som du kan tage billeder med, hvilket gør det til det perfekte instagram spot i Cappadocia. Hvis du tager på en ATV tur, så kommer du også igennem kærlighedsdalen.

Entré: Gratis (Der er en parkeringsafgift)

Zelve dalen, Dalen Zelve, Zelve museum, Zelve open air museum, Dalene i Cappadocia, Dalene i Kappadokia, Kappadokia Dalene,
Zelve dalen, Dalen Zelve, Zelve museum, Zelve open air museum, Dalene i Cappadocia, Dalene i Kappadokia, Kappadokia Dalene,

Zelve Valley

Zelve dalen fungerer også som et Open air museum og du skal derfor betale entré for at komme ind og se den. Jeg vil dog sige, den er entréen værd, for dette er en af de største og smukkeste dale i Cappadocia og på min 2. plads over favoritter. Denne dal er også perfekt hvis man gerne vil sætte en masse timer af til at vandre omkring i smukke og ultra unikke omgivelser.

Zelve husede engang et af de største samfund i regionen. Her er et utal af boliger og religiøse bygninger. Zelve ligger ca. 10 km fra Göreme i retning mod Avanos.

Her boede kristne og muslimer sammen i perfekt harmoni indtil 1924. Derefter måtte kristne forlade dalen på grund af udvekslingen af mindretal mellem Grækenland og Tyrkiet (Louisiana traktaten) og muslimerne blev tvunget til at evakuere dalen i 50’erne, da det blev for farligt på grund af til risiko for erosion. De forlod stedet for at oprette en moderne landsby, lidt længere fremme, som de gav navnet Yeni Zelve (New Zelve).

Nu er gamle Zelve en spøgelsesby, og erosionen fortsætter stadig. Der er 3 forskellige vandrestier som består af forskellige sværhedsgrader. Den længste tager omkring 2 timer at gå.

Entré: 25 tl

Ihlara dalen, Ihlara valley, dale i Cappadocia, Valleys in cappadocia,

Ihlara Valley

Ihlara Valley (ofte stavet forkert som Ilhara Valley) er en kløft med en dybde på ca. 100 meter som blev dannet af Melendiz-floden for tusinder af år siden. Den storslået kløft begynder ved landsbyen Ihlara og slutter med Selime-klosteret i landsbyen Selime. I alt er kløften 14 km lang.

Du skal betale indgang for at komme ind i Ihlara dalen / kløften og denne dal er den, som ligger længst væk fra Göreme. Faktisk ligger Ihlara 80 km fra Göreme og de øvrige dale, som alle ligger forholdvis tæt.

Det menes, at dalen engang husede mere end 4000 boliger og over 100 hulekirker dekoreret med fresker. Mellem 40.00 og 80.000 mennesker boede engang i Ihlara Valley.

Der er 4 indgange til Ihlara-dalen. Den første er ved starten af ​​dalen i landsbyen Ihlara. Den anden er ca. 4. kilometer indeni dalen, og er den mest populære indgang medmere end 300 trin ned til dalen. Den tredje indgang er landsbyen Belisirma, som giver dig mulighed for at kører ind i dele af dalen. Den sidste indgang er enden af ​​dalen ved Selime-klosteret.

Det er en fantastisk oplevelse at gå igennem Ihlara-dalen, som modsat de andre dale indeholder både vinmarker, pistacietræer og den beroligende lyd af det brusende vand fra Melendiz-floden. Her er også et aktivt dyreliv af firben, frøer, sommerfugle, fugle og undertiden ørne

Der er over 100 hulekirker i Ihlara Valley, hvorad 18 af dem er åben for offentligheden. Hulekirkerne i Ihlara minder de om de tidlige kirker i Syrien og de koptiske kirker i Egypten. Teksterne i Ihlara kirker er også usædvanligt lange.

Nogle af de vigtigste kirker i Ihlara-dalen er Purenli Seki Kilisesi (Church with the Terrace), Kokar Kilise (The Smelly Church), Agacalti Kilise (Church under the Tree).

Entré: 55 tl

PIN IT!

Fantasi dalen i Kappadokia, pasabag valley, cappadokia, monks valley cappadocia, dalene i Kappadokia, steder man skal se i Kappdokia, unikke steder i Tyrkiet,
Fantasi dalen i Kappadokia, pasabag valley, cappadokia, monks valley cappadocia, dalene i Kappadokia, steder man skal se i Kappdokia, unikke steder i Tyrkiet,
Fantasi dalen i Kappadokia, pasabag valley, cappadokia, monks valley cappadocia, dalene i Kappadokia, steder man skal se i Kappdokia, unikke steder i Tyrkiet,

INDHOLD I ARTIKLEN: DALENE I CAPPADOCIA, OPLEVELSER I CAPPADOCIA, REJSER TIL CAPPADOCIA, VALLEYS I KAPPADOCIA, SEVÆRDIGHEDER I KAPPADOKIEN, OPLEVELSER I KAPPADOKIEN, FANTASI DALEN I TYRKEIT, KÆRLIGHEDSDALEN I CAPPADOCIA, MUNKEDALEN I KAPPADOKIA, INSTAGRAM CAPPADOKIA, BLOG OM CAPPADOCIA, CAPPADOCIA BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.