7+ Seværdigheder i Marmaris, Tyrkiet

Marmaris seværdigheder, seværdigheder i Marmaris, oplevelser i marmaris, hvad kan man lave i marmaris, Marmaris Tyrkiet, Tyrkiet rejser, rejser til Marmaris,

Marmaris er en gammel handelsby i den sydvestlige del af Tyrkiet og en populære turist destination.

Marmaris er en by, hvor en uges ferie oftest kan føles som én lang fantastisk dag.

I dette rejseblogindlæg har jeg fundet de bedste seværdigheder i Marmaris, som alle bør se, når de holder ferie i Marmaris.

Marmaris seværdigheder, seværdigheder i Marmaris, oplevelser i marmaris, hvad kan man lave i marmaris, Marmaris Tyrkiet, Tyrkiet rejser, rejser til Marmaris,
Atatürk statuene er en de mange seværdigheder i Marmaris

Lidt om Marmaris historie

Byen er omgivet af den brede bugt, smukke bjerge og velduftende pinjeskove.

Oprindeligt blev byen bygget oppe i bjergene, men den har med tiden bevæget sig ned af bjergsiden, ned til havet.

Byen er de seneste årtier vokset meget, pga. den voksende turisme. Udenfor sæsonen er indbyggertallet i Marmaris ca. 94.000, men i sæsonen bliver indbyggertallet femdoblet p.g.a de mange turister, som besøger byen.

Marmaris rejseguide, Rejseguide til Marmaris, de bedste strande i Tyrkiet, restauranter i Marmaris, oplevelser i marmaris, seværdigheder i marmaris, Marmaris borgen, borgen i Marmaris, Seværdigheder i marmaris, hvad skal man se i Marmaris, Oplevelser i Marmaris, Marmaris oplevelser, Marmaris Borg, Slot i Marmaris, castle i Marmaris, Marmaris Kalesi
Marmaris seværdigheder, seværdigheder i Marmaris, oplevelser i marmaris, hvad kan man lave i marmaris, Marmaris Tyrkiet, Tyrkiet rejser, rejser til Marmaris,

Marmaris ligger på sydsiden af Gökova bugten og byen grænser op til Muğla mod nord, Küyçeğiz mod øst og Datça halvøen mod vest.

Lufthavne nær Marmaris

Fra Marmaris til Dalaman Lufthavn er der 110 km.

busser i marmaris, Dolmus i Marmaris, offentlig transport i Marmaris, Marmaris Taxabåd, bybusser i Marmaris, Marmaris bybus

Transport

Dolmus
Man kommer billigt og nemt omkring med Dolmus. Det er en minibus, der kører i rutefart mellem blandt andet Içmeler og Marmaris. Dolmusen har et skilt i forruden som fortæller, hvor den kører hen.

Taxa
Kan du enten praje på gaden eller finde ved en taxaholdeplads. Det er generelt billigt at køre i taxa i Tyrkiet, særligt hvis man er en familie, som rejser sammen.

Taxabåd
Den måske behageligste måde at komme ud til de små badestrande er at tage en taxabåd. Der findes flere forskellige taxabåde og de er som regel meget billige.

Marmaris borgen, borgen i Marmaris, Seværdigheder i marmaris, hvad skal man se i Marmaris, Oplevelser i Marmaris, Marmaris oplevelser, Marmaris Borg, Slot i Marmaris, castle i Marmaris, Marmaris Kalesi
Marmaris borgen, borgen i Marmaris, Seværdigheder i marmaris, hvad skal man se i Marmaris, Oplevelser i Marmaris, Marmaris oplevelser, Marmaris Borg, Slot i Marmaris, castle i Marmaris, Marmaris Kalesi

Marmaris borgen

Borgen i Marmaris ligger ved byens store marina, ophævet på en lille bakketop, omgivet af den gamle bydel.

Borgen er den eneste historiske attraktion i Marmaris, og elsker man historie så skal man uden tvivl besøge borgen mens man holder ferie i Marmaris.

Marmaris borgen blev bygget i 1500-tallet af Sultan Süleyman den Store. Borgen beskyttede tidligere byen mod ubudne gæster fra hav- og land siden.

Sultan Süleyman brugte borgen i 1522, da han forsøgte at erobre den græske ø Rhodos, som ligger ca. 1 times sejllads fra Marmaris.

I 1914, under første verdens krig, blev dele af borgen ødelagt af kanon skud fra den franske flåde.

Borgen blev i 1983 restaureret og ført tilbage, så tæt på den oprindelige konstruktion som muligt.

I 1991 blev borgen åbnet et museum, hvilket også er den funktion borgen har i dag. Inde på museet kan man se genstande fundet på Datça halvøen fra bronzealderen.

Borgen er en af de mest populære seværdigheder i Marmaris!

Gökova, marmaris marina, marina i Marmaris, seværdigheder i Marmaris, oplevelser i Marmaris

Marmaris marina

Marmaris har i dag en af Tyrkiets største marinaer. I vandet vugger hundredvis af flotte både. Langs marinaen er der et utal af butikker, guldsmede, restauranter, barer og diskoteker.

Det er også ved havnen, der er mulighed for at købe en bådtur, så man kan nyde Marmaris fra søsiden.

Når du besøger marinaen, så snyd ikke dig selv for en lækkert frokost med havudsigt på marinaen i Marmaris. Efter en god frokost kan man med fordel gå ned til havnen og nyde den smukke udsigt.

Marmaris rejseguide, Rejseguide til Marmaris, de bedste strande i Tyrkiet, restauranter i Marmaris, oplevelser i marmaris, seværdigheder i marmaris
Bådtur marmaris, oplevelser i Marmaris, seværdigheder i marmaris, Marmaris Tyrkiet,

Tag på bådtur i Marmaris – Gökova bugten       

Når solen har bagt i flere dage, og I trænger til lidt ro væk fra bylivet, så er det oplagt at tage på bådtur.

Vil man gerne på bådtur, kan man enten henvende sig til den ønskede båd, eller købe turen igennem en af byens sælgere. Husk at få sælgeren til at gennemgå, hvad turen inkludere, som f.eks afhentning på hoteller, hvad i skal se, frokost og/eller drikkevare samt varighed af turen. De fleste ture er inklusiv frokost på båden, men drikkevarer skal man nogle gange betale separat. Har man små børn eller ønsker ro, er det også en god ide at forhører sig om båden spiller høj musik.

Husk man godt kan prutte lidt om prisen på bådturen.

Som regel starter turen 10.30 og er i havn igen omkring kl 17.30.

På en bådtur i Marmaris sejler man på Gökova bugten, og hele dagen er der mulighed for en dukkert i det lækre Middelhav. Er man heldig er der også mulighed for at opleve den sjældne Caretta caretta skildpadder også kaldt Uægte Karette-skildpadder. Læs mere om Karette-skildpadder her.

Havskildpadder Marmaris, Marmaris havskildpadder, middelhav havskildpadder, carette caretta, leatherback, Hawbills skildpadde, truede skildpadder, fakta om skildpadder

På sejlturen kan du opleve paradis øen, hvor du kan se Phosporus grotten og Aquarium Bay, hvor mange eksotiske fisk lever.

Under turen vil der være flere stops, hvor det er muligt at springe i det lækre hav og blive kølet ned fra solens varme. Husk at medbringe solcreme, håndklæde og dykkerbriller på turen.

Bådtur marmaris, oplevelser i Marmaris, seværdigheder i marmaris, Marmaris Tyrkiet,
Bådtur marmaris, oplevelser i Marmaris, seværdigheder i marmaris, Marmaris Tyrkiet,

Bådtur til kongegravene ved Kaunos

Det kræver en køretur at komme til Dalyan-floden, men derfra kan man tage en bådtur ud og se de utrolig unikke Lycian Rock Tombs ved Kaunos.

Der er også større sandsynlighed for at se havskildpadder her, end på mange andre bådture plus denne type bådtur også gør stop ved sted, hvor der er mulighed for at tage et vaske ægte mudderbad.

Fakta om Grækenland, Grækenland fakta, Værd at vide om Grækenland, Grækenland rejseguide, Grækenland guide, Guide til Grækenland, spændende fakta om grækenland, det vidste du ikke om grækenland, guide til grækenland,

Tag en tur til Rhodos

Marmaris-Rhodos færgeruten forbinder Tyrkiet med Dodekaneserne. Det er færgeselskabet Sea Dreams, som har ruten. Der er op til 14 afgange hver uge med sejltid fra ca. 1 time.

Den græske ø Rhodos er den største af den Dodekanesiske øgruppe og er en populær destination for turister, især da den hvert år har omkring 300 solskinsdage.

Øens vigtigste by, Rhodos (både øens og en by´s navn), er en meget charmerende og her kan man som gæst opleve middelalderlige befæstninger og smalle gyder, som er fyldt med stemning.

Hvis du vil videre fra Rhodos, så er øen forbundet med færge med daglige ruter til Piræus (havnen nær Athen). I sommermånederne er Rhodos også forbundet med resten af ​​de Dodekanesiske øer, herunder Kreta.

Grand bazaar i Marmaris, Marmaris bazaar, shopping i Marmaris, Marmaris shopping, Grand Bazaar Tyrkiet, Marmaris Tyrkiet,

Grand Bazaar i Marmaris

Der er rig mulighed for at gå shop-amok i Marmaris, hvad enten det er (falsk) mærkevare tøj eller lokale varer fra basaren, man er på udkig efter.

Måde i byens mange moderne butikker og i Grand Bazaar kan du shoppe alt det bedste, Tyrkiet har at byde på.

I Marmaris Grand Bazaar er der omkring 1000 små butikker, der sælger alt, hvad hjertet begærer af turkish delight, tasker, sko, tøj, lædervarer og andre souvenirs. Langt størstedelen af varerne i Grand Bazaar er kopivarer.

Det er fuldt ud accepteret at prutte om prisen på de varer, man ønsker i Bazaaren (med undtagelse af de små kiosker, der sælger cola også videre, der allerede har en pris).

Også selv om du ikke er på udkig efter noget specielt, så er turen rundt i de lange hyggelige passager en rigtig sjovt oplevelse.

Marmaris rejseguide, Rejseguide til Marmaris, de bedste strande i Tyrkiet, restauranter i Marmaris, oplevelser i marmaris, seværdigheder i marmaris

I Grand Bazaaren er der er også flere små caféer, hvor man kan nyde en tyrkisk kaffe eller en traditionel the, når man trænger til en pause fra shoppingen.

Størstedelen af bazaaren er overdækket, hvilket også gør det til et hyggeligt udflugtsmål, hvis der en dag skulle være overskyet eller regne lidt i Marmaris.

Hver opmærksom på, at mange af gadesælgerne kan være ret anmassende og typisk råber efter forbipasserende for at få dem ind i deres butikker, også selv om der er regler for, at de ikke må tage fat eller stille sig ind foran dig.

Marmaris strand, strande i Marmaris, de bedste strande i Tyrkiet, strande i Tyrkiet, oplevelser i marmaris, seværdigheder i marmaris

Tag på stranden

Marmaris har en af de bedste strande i Tyrkiet, og er man til sand mellem fødderne og roligt havvand, så er en dag på stranden et af de helt store must under ferien.

Stranden er 8 km lang strand. Stranden i Marmaris består af grovkornet sand, grus og rullesten. Solsenge og parasoller er mod betaling.

Pak et par dykkerbriller i tasken inden du rejser, og få dig en skøn undervandsoplevelse, mens du er på stranden i Marmaris.

Læs også: De 9 bedste badebyer i Tyrkiet

Atlantis Waterpark – Marmaris sjove badeland

På strandpromenaden i Marmaris ligger Atlantis Waterpark vandlandet. Vandlandet har et godt udvalg af sjove og vilde vandrutsjebaner for hele familien.

Atlantis waterpark byder på vandrutsjebaner, som er lige fra superstejle proptrækkere til mindre rutsjebaner, der passer til de små. I badelandet finder du også liggestole og et bølgebassin.

great hamam nicosia, hamam nicosia, tyrkisk bad på cypern, turhish bath Lefkosa, buyuk hamam Nicosia, Nicosia great hamam

En tur i Hamam – Tyrkisk bad

En hver ferie til Marmaris, bør starte med en tur i Hamam, eller som vi kalder det på dansk: Tyrkisk bad. En af de bedste seværdigheder i Marmaris!

I Hamam kommer man i sauna, hvorefter man kommer ind i det store vaskerum. Her får man skrubbet de gamle hudceller af og derefter får man en skummassage. Når man er færdig i tyrkisk bad, er du helt klar til at nyde din ferie, og give de nye hudceller mulighed for at suge en masse sol.

Pak badetøjet og gå en tur ud i byen og find en Hamam, eller spørg på dit hotel, så hjælper de dig med at finde en.

Marmaris rejseguide, Rejseguide til Marmaris, de bedste strande i Tyrkiet, restauranter i Marmaris, oplevelser i marmaris, seværdigheder i marmaris

PIN IT

Marmaris seværdigheder, seværdigheder i Marmaris, oplevelser i marmaris, hvad kan man lave i marmaris, Marmaris Tyrkiet

INDHOLD I ARTIKLEN: BYER I TYRKIET, POPULÆRE TURISTBYER I TYRKIET, OPLEVELSER I TYRKIET, REJSER TIL MARMARIS, SEVÆRDIGHEDER I MARMARIS, DEN TYRKISKE BY MARMARIS,MARMARIS BY TYRKIET, OPLEVELSER I MARMARIS, GODE REJSERÅD, BÅDTUR TIL RHODOS, MARMARIS BORGEN, REJSEBLOG, REJSETIPS, REJSER I TYRKIET, REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM MARMARIS, MARMARIS BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.