Rejseguide og Seværdigheder i Kemer, Tyrkiet

Rejseguide til Kemer, seværdigheder i Kemer, rejseguide Kemer, tyrkiske byer, oplevelser i Kemer, hvad kan man lave i Kemer

Kemer er en kulturskøn lille badeby som tilbyder en rolig og venlig atmosfære.

For omkring 50 år siden levede befolkningen i Kemer af fiskeri, i dag lever størstedelen af turismen.

Selvom Kemer er vokset markant siden turisterne først fik øjnene op for den smukke badeby, har byen alligevel formået at bevarer sit varme hjerte og flotte natur, heriblandt byens børnevenlige strand.

I dag er Kemer en af de største turistdestinationer i Antalya området, og flere tusinde turister besøger hvert år byen. Kemer er en populær ferieby pga. sine lækre strande og smukke naturskønne placering mellem bjerge og hav.

Byen er kulturskøn blanding af små butiksgader og hyggelige torve, hvor man kan nyde en kop tyrkisk te og travle gågader med restauranter, barer, butikker og enkelte natklubber. Kemer tilbyder også flere historiske udflugtsmål, frokost på Ulupinar floden og bådture langs byens kyst.

I denne guide kan du læse om seværdigheder i Kemer og omegn.

Kemer Tower, Tower i Kemer, spændende restauranter i Kemer, Kemer Tower restaurant,
Kemer Towers restaurant er en af de mest populære seværdigheder i Kemer

Om Kemer

Kemer ligger betagende smukt ved foden af de høje og altid grønne Taurusbjerge lige syd for Antalya.

Du kommer hertil fra lufthavnen ad hovedvejen, der snor sig langs den gamle Lykiens sydkyst. Byen, som den ser ud i dag, har ikke meget mere end et par årtier at skrive om i historiebøgerne.

Her lå, før det tyrkiske turistministerium fik øje for områdets naturskønhed, en lille landsby, hvor befolkningen hovedsagelig ernærede sig ved dyrkning af appelsiner og fiskeri.

Rejseguide til Kemer, seværdigheder i Kemer, rejseguide Kemer, tyrkiske byer, oplevelser i Kemer, hvad kan man lave i Kemer

Lokalbefolkningens aner skal findes i småbyerne omkring Kemer og i områderne mod nord og syd – f.eks. Beldibi, Faselis, Kekova og Olympos.

Byen er opført som turistmål, men det er gjort under hensyntagen til områdets smukke natur og med høj kvalitet for øje. Byen omtales nu og da som Tyrkiets Saint-Tropez på grund af den prisbelønnede marina, der tiltrækker sejlere fra det meste af verden.

Det er også her ved marinaen, at byens aften- og natteliv skal findes. Her er alt fra det fristende tyrkiske køkken til internationale delikatesser, og atmosfæren er familiær og afslappet. Der ligger adskillige barer og diskoteker med dans til den lyse morgen.

Moonlight park kemer, Moonlight park, park i Kemer, oplevelser i Kemer, seværdigheder i Kemer, Kemer seværdigheder

Moonlight parken, der ligger lige vest for marinaen, er mere end én aftentur værd under opholdet. Turister og lokale sidder ofte her i de lune aftentimer, og den smukt og elegant anlagte park byder på minigolf, restauranter, barer, et diskotek og enkelte souvenirbutikker midt i alt det grønne.

Lufthaven nær Kemer

Den nærmeste lufthavn til Kemer er Antalya lufthavn (AYT). Antalya lufthavn ligger 59 km fra Kemer.

diskoteker i Kemer, Kemer diskoteker, clubbing i Kemer, Kemer natteliv, fest i Kemer

Natteliv i Kemer

Kemer er en stor by med et moderne natteliv. Byen byder på et stort udvalg af barer, klubber og diskoteker.

De fleste store diskoteker ligger på Deniz caddesi. Du kan f.eks tage på Club Inferno, Aura Club eller Cristal Club.

restaurant Kemer, oplevelser i Kemer, tyrkisk restaurant, restaurant Kemer

Restauranter i Kemer

Kemer er en by fyldt med god internationale restauranter. Langs stranden er der flere små restauranter og inde i byen er der restauranter med internationale menukort.

Vil du gerne ud og opleve have en anderledes madoplevelse, så tag på udflugt og spis på Ulupinar floden en god køretur udenfor Kemer. Her sidder man på “tømmerflåder” over vandet, ligesom man gør på Dim Cay floden i Alanya.

Kemer strand, strande i Kemer, de bedste strande i Tyrkiet, strande i Tyrkiet, oplevelser i Kemer, seværdigheder i Kemer
Kemer strande, strande i Kemer, Moonlight beach, Rejseguide til Kemer, seværdigheder i Kemer, rejseguide Kemer, tyrkiske byer, oplevelser i Kemer, hvad kan man lave i Kemer

Strandene i Kemer

I Kemer finder man 2 strande med krystalklart vand.

Moonlight beach: Moonlight stranden er Kemers bedste strand. Stranden har fint rent sand og vandet er lavvandet, hvilket før den perfekt til små børn. Moonlight Beach har blåt flag for sit rene vand. Langs stranden tilbydes liggestole samt mad og drikke langs stranden mod betaling. Moonlight beach ligger mod vest. Moonlight beach ligger ved Moonlight park.

Public beach: På nordøst siden af Kemer lægger Public Beach, hvor vandet hurtigere bliver dybt og en strandfest hurtigt kan opstå.

Læs også: De 9 bedste badebyer i Tyrkiet

Rejseguide til Kemer, seværdigheder i Kemer, rejseguide Kemer, tyrkiske byer, oplevelser i Kemer, hvad kan man lave i Kemer

Tag på bådtur i Kemer

Kemers Yacthing Marina er en smuk marina fyldt med private luksusyachter, samt store og små skibe, nogle med pirattema, som tilbyder bådturer både som en dags tur men også flere dages tur, hvis man ønsker det (og gerne vil holde ferie på havet).

Bådturen starter om morgen, og mange tilbyder afhentning ved hotellet. En bådtur tager typisk 6-7 timer og inkludere frokost på vandet. Drikkevarer skal oftest købes separat.

Bådturens hovedattraktion er til den antikke ruin by Phaselis, som blev skabt af grækere fra Rhodos i 690 f.Kr. og blev hurtig en vigtig handelsby med et større handelscentrum pga. området tre forskellige naturhavne, der gjorde handel med skibe nemt.

Havet omkring Kemer og Phaselis var tidligere et populært område for pirater, mens fastlandet i nyere tid var attraktivt for de tyrkiske nomader, som kalder sig Yörüks. Ved siden af Kemers marina er der et lille frilandsmuseum som omhandler de tyrkiske Yörüks (mere om det længere nede).

Bådturen i Kemer giver en dag i de smukke bugter omkring Kemer med udsigt over Taurus-bjergene, og i løbet af turen er der flere svømme- og snorkle pauser, hvor man kan få sig en kølig dukkert i det lækre Middelhav.

Er man heldig kan man opleve både delfiner og havskildpadder på turen. Havskildpadderne ligger deres æg på strandene i nærområdet, og det er derfor også muligt at se havskildpadde babyer, hvis man sejler i sensommeren.

Skal du på bådtur i Kemer så husk solcreme, solbriller, badetøj, håndklæde, dykkerudstyr, kamera og en hat.

Kemer Nomade museum, Nomade museum Tyrkiet, Yoruk museum, Yoruk museum Turkey, Turkey nomades, seværdigheder i Kemer, Oplevelser i Kemer, Museer i Kemer
Mig og min nomade-dukke-flirt – jeg laver mine egne seværdigheder i Kemer,
Kemer Nomade museum, Nomade museum Tyrkiet, Yoruk museum, Yoruk museum Turkey, Turkey nomades, seværdigheder i Kemer, Oplevelser i Kemer, Museer i Kemer

Nomade museet i Kemer

Nomade museet, eller Folklorik Yörük Parkı som det hedder på tyrkisk, ligger lige bag Kemer marina, ca. 3 km. fra det centrale Kemer. Museet er en af Kemers mest populære attraktioner.

Med en fed placering oppe på en af klippeforhøjningerne ved siden af Moonlight strand, giver museet en skøn udsigt over store dele af Kemer.

På nomade museet kan du også se hvordan de tyrkiske nomader levede og læse en masse om deres traditioner og skikker.

Der er også en lille café i tyrkisk nomade stil ind i museet, hvor du kan spise en gözleme og drikke en kop tyrkisk te, i et ægte nomadetelt.

Europas største svævebane, Svævebane Tyrkiet, Tyrkiet Svævebane, Sea to sky svævebane,
Tahtali bjerg, hvor man (næsten) kan se, hvor svævebanen Sea to Sky ankommer på toppen.
Europas største svævebane, Svævebane Tyrkiet, Tyrkiet Svævebane, Sea to sky svævebane,
Gondolerne på Sea to Sky banen er Europas største og kan indeholde 80 passagerer pr. kabine.

Oplev Sea to Sky svævebanen i Kemer

Oplev Sea to sky svævebanen ved Kemer, som er Europas største svævebane.

Tag den uforglemmelige tur op på Tahtali bjerg 2365 meter over havets overflade, og nyd den fantastiske udsigt ud over byer, bjerge og middelhavet.

Skal turen ned fra Tahtali bjerget også være uforglemmelig, så flyv ned med en af stedets professionelle paraglidere. En paragliding tur ned af Tahtili bjerget tager 30 minutter, hvor du svæver over træer og bjerge inden du igen lander sikkert på jorden.

På toppen af Tahtali bjerget kan du nyde en frokost på en Shakespeare Mountain, eller køb en snack i det lille marked, som også lægger på toppen.

Den 16. Juni 2007 åbnede svævebanen Sea to Sky, også kaldet Tahtali banen. Svævebanen kører imellem Kemer og Tahtali bjerget, 2365 meter over havets overflade. Tahtali bjerget er det største bjerg i området, og derfor er udsigten oppe fra toppen absolut uforglemmelig.

Startstationen for svævebanen er 726 meter over havets overfalde og det tager 9,21 minutter at komme de 1637 meter fra start til slut. Den maksimale hastighed er 10 m/s.

Gondolerne på Sea to Sky banen er også Europas største og kan indeholde 80 passagerer pr. kabine. Svævebanen kan transportere 470 passagerer i timen.

Olympos, Olympus Tyrkiet, Olympia Tyrkiet, hippie by Tyrkiet, uberørte steder i Tyrkiet, dansk rejseblog, rejseblog om Tyrkiet, Rejseblog
det brændende bjerg, Kemer, oplevelser i kemer, olympos, blog om Tyrkiet, dansk i tyrkiet

Olympos og det brændende bjerg

Tæt ved Kemer ligger et af mine favorit områder i Tyrkiet: Olympos. I mellem Olympos og Kemer ligger det brændende bjerg (bogstaveligt). Læs mit indlæg og se min video fra Det brændende bjerg Yanartas her.

Hvis du gerne vil vide mere om dette område, så kan du også læse om det i mit rejseblog indlæg Olympos – Et hippie paradis ved Middelhavet.

phaselis kemer, phaselis ruiner, ruiner phaselis kemer, antik kent phaselis kemer, museer i Kemer, Kemer museum, phaselis Tyrkiet,
Phaselis, Phaselis ruiner, museer i Kemer, Kemer museer, Phaselis museet,

Phaselis ruinerne

Phaselis er den gamle Lykiske by, arkæologiske sted og museum beliggende ca. 11,5 km udenfor Kemer i retning mod Olympos.

Phaselis har nogle imponerende historiske rester, vidunderlige strande og picnic områder, hvor lokale bruger deres fridage med familien.

Det antages, at den antikke by Phaselis blev grundlagt af kolonisterne fra Rhodos i det 7. århundrede f.Kr. Phaselis har været en vigtig handelsby og det vigtigste centrum for handel mellem Egypten, Syrien, Grækenland og andre Middelhavslande. Phaselis har tre naturskabte havne; én mod nord, én mod nordøst og på den sydvestlige kyst af halvøen.

Læs hele Phaselis lange historie her (på engelsk)

Park i Kemer, grønne områder i Kemer, Kemer seværdigheder, Seværdigheder Kemer, Oplevelser i Kemer

Hospitaler i Kemer

I Kemer findes der flere hospitaler, måde privat og offentlige:

Kemer Anadolu Hastanesi: +90 242 814 59 70

Özel Kemer Yaşam Hastanesi : +90 242 814 55 00

Kemer Devlet Hastanesi: +90 242 814 15 50

PIN IT!

Kemer rejseguide, seværdigheder i Kemer, Kemer tyrkiet,

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I TYRKIET, REJSER TIL KEMER, SEVÆRDIGHEDER I KEMER, DEN TYRKISKE BY KEMER, HIPPIE BY TYRKIET, OPLEVELSER I KEMER, GODE REJSERÅD, REJSEBLOG, REJSETIPS, DE BEDSTE SEVÆRDIGHEDER I KEMER, REJSER I TYRKIET, REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM KEMER, KEMER BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.