Bornholm guide: Helligdomsklipperne og Den sorte Gryde

Bornholm klipper, klipper på Bornholm, Bornholm, Helligdomsklipper, Helligdomsklipperne, Seværdigheder på Bornholm, Bornholm Seværdigheder, Oplevelser på Bonrholm, Naturoplevelser på Bornholm,

Det er sjældent at natur tager pusten fra mig, men det gjorde Helligdomsklipperne.

Jeg var der i august måned i absolut perfekt dansk vejr. Der var vindstille, solen skinnede og himlen var uvirkelig blå – også var jeg alene.

Jeg rejste nemlig til Bornholm for at gennemføre min første workaway, samtidig med jeg ville udforske Danmarks mest unikke ø, på et meget stramt budget som solorejsende. Efter 8 dage på Bornholm havde jeg en fantastisk føle i kroppen. Det var absolut en af de bedste oplevelser i mit liv og den mest succesfulde solo-rejse, jeg har taget.

Seværdigheder nær gudhjem, unikke natur oplevelser i Danmark, Bornholm, Helligdomsklipper, Helligdomsklipperne, Seværdigheder på Bornholm, Bornholm Seværdigheder, Oplevelser på Bonrholm, Naturoplevelser på Bornholm,

Læs også: 5 søde sager, du skal smage på Bornholm

Helligdomsklipperne og Den sorte Gryde

En af de største og mest unikke naturattraktioner på Bornholm er utvivlsomt Helligdomsklipperne.

Helligdomsklipperne ligger i området som hedder helligdommen, vest for Salene bugt mellem Tejn og Gudhjem.

Både Helligdomsklipperne og Den sorte Gryde er gratis seværdigheder på Bornholm. Jeg var bosat i Gudhjem, så denne unikke seværdighed var forholdsvis tæt på. Dertil var jeg så heldig, at min vært Tonny gav mig et lift dertil, mens min værtinde Berit hjælp mig med tilbehør til en lækker madpakke, så jeg kunne spise frokost på klipperne.

Da jeg ankom, startede jeg med at gå ned til Den Sorte Gryde (til højre for kunstmuseet ved p-pladsen).

Der var forbavsende mange mennesker, som alle skøjtede rundt på de våde og glatte klipper. Jeg var rædselslagen for at falde, for jeg havde mit dyre kamera i hånden, telefon i lommen og kamera udstyr i min rygsæk + man ser dum ud, når man falder.

Sorte Gryde, Den Sorte gryde Bornholm, Bornholm Sortegryde, Helligdomsklipper, Helligdomsklipperne, Seværdigheder på Bornholm, Bornholm Seværdigheder, Oplevelser på Bonrholm, Naturoplevelser på Bornholm,

Den Sorte Gryde på Bornholm – Hvad er det?

Hvis du ikke ved hvad, Den store gryde er, så er det en aflang grotte, som ender blindt indeni bjerget.

Der er kulsort og fugtigt og hvis du vejer meget mere end 150 kg (alt efter din højde og drøjde naturligvis) så tror jeg, du vil føle dig meget klemt. Jeg er 155 og ca. 60 kg og jeg følte mig ret klemt, selvom jeg på ingen måde er klaustrofobisk.

Der var en mellemlang kø for at komme ind og se Den sorte gryde (og den periodiske idiotiske familie far/mor, der ikke fatter alle står i kø til det de også gerne vil se, og derfor maser sig selv og deres unger forbi alle, indtil nogen stopper dem og de skamfuldt må ned bag i køen.

Sorte Gryde, Den Sorte gryde Bornholm, Bornholm Sortegryde, Helligdomsklipper, Helligdomsklipperne, Seværdigheder på Bornholm, Bornholm Seværdigheder, Oplevelser på Bonrholm, Naturoplevelser på Bornholm,

Jeg stod i kø i 20 min for at komme hen til grotten og grunden til det, er at man kan være max. 4-5/en familie ind i grotten samtidig, ellers så ender man med at blokere hinanden, da der ikke er plads til at gå forbi hinanden indeni grotten (med undtagelsen af de første par meter).

Grotten går 50 meter ind i landet og både klippevægge og jorden er meget ujævn og fugtig.

Bornholm, Helligdomsklipper, Helligdomsklipperne, Seværdigheder på Bornholm, Bornholm Seværdigheder, Oplevelser på Bonrholm, Naturoplevelser på Bornholm,
Seværdigheder nær gudhjem, unikke natur oplevelser i Danmark, Bornholm, Helligdomsklipper, Helligdomsklipperne, Seværdigheder på Bornholm, Bornholm Seværdigheder, Oplevelser på Bonrholm, Naturoplevelser på Bornholm,

Helligdomsklipperne, hvor man kan være alene

Efter min tur i gryden, så gik jeg tilbage op til Bornholm kunstmuseum og ned af stien til venstre for museet. Her kom jeg ned en anden del af Helligdomsklipperne, hvor der modsat Den Store gryde, stort set ingen mennesker var.

Mens jeg sad der kom M/S Thor båden, som sejler mellem Gudhjem og Helligdomsklipperne. Efter folk steg af båden, forsvandt de ret hurtigt fra området og jeg var alene tilbage med en familie, som bade et stykke væk fra mig.

M/S Thor, M/S Thor bornholm, M/S Thor Gudhjem, bådtur Gudhjem, Gudhjem Helligdomsklipperne, Helligdomsklipperne, Båd til Helligdomsklipperne
M/S Thor, M/S Thor bornholm, M/S Thor Gudhjem, bådtur Gudhjem, Gudhjem Helligdomsklipperne, Helligdomsklipperne, Båd til Helligdomsklipperne

Det sjove ved denne del af Helligdomsklipperne, er at der var en masse sten stablet i tårne. Det synes jeg var skide sjovt, så jeg gav mig også til at bygge tårne. Derefter spiste jeg min madpakke og hyggede mig med mig selv.

Bornholm, Helligdomsklipper, Helligdomsklipperne, Seværdigheder på Bornholm, Bornholm Seværdigheder, Oplevelser på Bonrholm, Naturoplevelser på Bornholm,
Madpakke i natruren, solo rejsende, spise i det fri,Bornholm, Helligdomsklipper, Helligdomsklipperne, Seværdigheder på Bornholm, Bornholm Seværdigheder, Oplevelser på Bonrholm, Naturoplevelser på Bornholm,

Besøg (måske) Døndalen vandfaldet efter Helligdomsklipperne

Efter kvalitets tid med mig, tog jeg gåturen fra Helligdomsklipperne til Døndalen vandfaldet, som er Danmarks største vandfald – når altså det ikke lige er tørret ud, som det er i august (hold fast børn og voksne omkring mig ved vandfaldet var skuffet).

Døndalen vandfald, vandfald bornholm, seværdigheder nær Helligdomsklipperne, Danmarks største vandfald, vandfald i Danmark, Vandfaldet Døndalen
Når der ikke er vand i vandfaldet, så er det jo ikke noget problem at krave på det.

Sidst men ikke mindst, så synes jeg lige du skal vide, at Helligdomsklipperne er opkaldt efter den hellige kilde Rø Kjijla, som før i tiden løb ud ved klippernes fod.

Hvis du gerne vil besøge Helligdomsklipperne kan du gå eller cykle langs kyststien fra Gudhjem, tage bussen fra Gudhjem eller Allinge, eller køre i bil og parkere ved Bornholm kunstmuseum.

PIN IT!

Bornholm, Helligdomsklipper, Helligdomsklipperne, Seværdigheder på Bornholm, Bornholm Seværdigheder, Oplevelser på Bonrholm, Naturoplevelser på Bornholm,
Bornholm, Helligdomsklipper, Helligdomsklipperne, Seværdigheder på Bornholm, Bornholm Seværdigheder, Oplevelser på Bonrholm, Naturoplevelser på Bornholm,

INDHOLD I ARTIKLEN: HELLIGDOMSKLIPPERNE, DEN SORTE GRYDE, GRATIS SEVÆRDIGHEDER PÅ BORNHOLM, GRATIS OPLEVELSER PÅ BORNHOLM, DANSKE KLIPPER, BORNHOLM, BORNHOLM HELLIGDOMSKLIPPERNE, BORNHOLMSKE SEVÆRDIGHEDER, OPLEVELSER I GUDHJEM, NATUROPLEVELSER PÅ BORNHOLM, SEVÆRDIGHEDER PÅ BORNHOLM, OPLEVELSER PÅ BORNHOLM, OPLEVELSER I DANMARK, VISITBORNHOLM, BLOG OM BORNHOLM, BLOG OM AT REJSE,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.